Боговете сигурно са полудели!

Игуменът на Гложенския манастир го подпали два пъти за 1 нощ! Освен това: стреля с пистолет по хора, избяга с джип, подпали и него и накрая бе арестуван
3 авг 2008 17:17,
56
Боговете сигурно са полудели!
Гложенският манастир стана сцена на истински екшън. Снимка: БГНЕС

Игуменът на Гложенския манастир “Св. Георги Победоносец” - Панкратий, е предизвикал пожар в светата обител.

Новината бе съобщена от Областна дирекция "Полиция"-Ловеч.

Пламъците лумнали около 00:20 часа.

На място пристигнали служители от РПУ-Тетевен, които установили, че игуменът на манастира – 50-годишният йеромонах Панкратий от село Малък Извор, е влязъл в конфликт с група посетители и стрелял с газов пистолет марка "Заза" 8 мм.

След това игуменът запалил канцеларията на манастира и избягал в посока село Голям Извор със собствения си джип "Опел Фронтера".

В района на Предела Панкратий спрял, слязъл от джипа и подпалил и него. В момента возилото е напълно унищожено.

Междувременно пожарът в манастира бил потушен от служители на пожарната в Ябланица и Тетевен.

Около 6 часа тази сутрин обаче игуменът се върнал и... повторно запалил канцеларията в манастира, след което пак избягал.

Пожарът отново бил успешно потушен, а тетевенски полицаи открили и арестували Панкратий за 24 часа.

Йеромонахът е транспортиран в МБАЛ-Ловеч поради съмнение за фрактура на дясна ръка.

В РПУ-Тетевен е образувано дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя май трябва да го транспортират в психиатрията.
34
0
 
0
 
! Отговори
Nezavisimost преди 15 години
Ami edin svqt chovek ne bi napravil taka..Edin normalen chovek ne bi napravil tova...Prosto popeto sa e nsvqtkal kato mastiq ..Piroman bratko reshil da zapali hrama
33
0
 
0
 
! Отговори
alesk преди 15 години
vsi4ki deto ste pisali trqbva da razberete 4e Gospod e samo edin i ne biva da bogohystvate a da vqrvate v nego za6toto e kazal "kakvoto nay4i6 dnes 6te nay4i6 drygite ytre" nqmate sram.
32
0
 
0
 
! Отговори
humfri преди 15 години
Публикавано от keyem на 20 Jul 2008, 23:39IP адрес: 91.92.176.180Тема: Панкратий(Пламен)Гложенския манастир е в състава на Ловчанската епархия,с глава-настойник ловчански митрополит Гавраил....така наречения игумен е наистина бивш военен уволнон от армията(поради болест)още по времето на социализма.После бе учител по военно обучение в едно СПТУ (Г.Оряховица).След 1989 год реши да става "бизнесмен"заложи бащитиния си апартамент и тегли кредит,който не можа да върне и в последсвие апартамента бе продаден от банката...Дълги години се скита по чужбина(ЮАР,Чехия...и т.н)след това се прибра отново в България и се "кротна" в в един от В.Търновските манастири(може би в Капиновския...)Там го замонаши "прославения" ВТ.владика Григорий. Скоро след това започнаха да се случват скандал след скандал на тема далавери с пари,имоти на манастира...Владиката го изгони и той няколко години бе "монах"без расо,до като незнайно как попадна в Гложенския манастир и то като игумен(!?)Нищо,което се пише в момента за него не ме учудва...Подобни псевдомонаси в БПЦ има доста,които компромитират православната ни вяра и то публично с което съблазняват идващите в Църквата и ги отблъскват...но Бог да ги съди,той вижда всичко...!В последните времена такива картини ще има все по-често...но братя православни,нека това което виждате и чувате не Ви обезверява,а напротив,стойте здраво в православната спасителна вяра,молете се и за враговете,както казва нашият Спасител и такива неща нека да не ви изкушават...Бог ще им въздаде справедливо и на тях и на нас според делата ни и покайните ни трудове(до колкото ги има)!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Момчета и момичета!Много внимавайте с калугерската ракия!Тя събужда дявола у вас!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НОМЕР 25 ТИ СИ ПЕРФЕКТНО ПРАВ
29
0
 
0
 
! Отговори
знайко преди 15 години
Ха ,четете сега....за да знаете кой е панкратий:http:// .bulgarianmonastery.com/bg/comments.html?monastery _id=6
28
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
Калин казва: "...отеца е малко "луда" глава..." - какво означава това?
27
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
ами ще стреля,когато такива,като тебе ходят тъпчат и газят навсякаде!що то така сте свикнали,оправия нямате!Там се ходи в нужда ,с вяра не се ходи да си правиш разхотките,кой да чисти след вас...не си и само ти,ако ще ми се правиш на много чистолътен!
26
0
 
0
 
! Отговори
да преди 15 години
Мисля, че същия на млади години е бил рейнджър зад граница. Много неща са минали пред очите му. Наистина е много честен, та чак честолюбив. Със собствени средства е строил манастирски постройки, както правят и в доста други наши манастири.Само, че въпросния отец стреля с пушка във въздуха от прозореца на манастира, за да не се гази тревата на Маньовица, което е обяснимо, имайки пред вид неговия характер
25
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Няма да съдя отеца, само ми е чудно как с пистолет е решил да убеждава миряните. А на Църквата бих препоръчал да мери работата на свещенослужителите си по броя на приобщените във вярата, а не по количеството продадени свещи.
24
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
не мисля,че отеца е толкова черен колкото го изкарват..добре е да се знае ,че дядо панкратий от години се бори срещу мафията която се опитва да завземе манастирските гори в този богат район,отеца е малко "луда" глава,но е добър и чист човек аа добре е да се знае опел фронтера не е еталон за луксозно возило по скоро е необходимост за този район!не злоупотребявайте с тези неща сектанти такива!
23
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
ne razbiram kakva e vrazkata mejdu popovete i Bog, ako religiite sa mnogo i razlichni, tochno kakto horata, a Bog e samo edin?!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещата не винаги са такива каквито се представят.Не знам защо никой от журналистите не споменава ,че отец Панкратий направи много подобрения в Гложенския манастир.Допреди неговото идване там дори не е имало течаща вода!!!Може би така и няма да се разберат причините за пожара....
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Попа е хванал влака за Карлуково хахаха
20
0
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
Виждал съм го тоя поп... даже сме били на една маса. За мен човека е чисто луд. То само той да беше добре щеше да е...
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нашата църква, като всяка казионна организация, е развъдник на спекула, разврат и мръсотия. Никой не им търси сметка за нищо - крадат, блудстват и мърсуват ... и държавата е виновна за това разложение.
18
0
 
0
 
! Отговори
godless преди 15 години
Няма начин инцидента да не е свързан с гордостта на българската православна църква - Отец Нектарий, който се подвизава в манастира от много време. Същият е редовен ползвател на твърд алкохол, лека и синтетична дрога, и например в отсъствието на игумена е парвил в манастира техно парти ...
17
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИ преди 15 години
чудя се как някой дупедавец не каза тоз е *** ,ами то в бг всичо е *** май
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
явно туй невидимо присъствие обърка не един и двама,ПОПЕ нали ити не вярваш,че в България има лаборатория за 2 000 000 бебета годишно,Иначе нямаше да има други заболявания,Пък и БЪЛГАРИТЕ никога не са били синьо-черни на цвят,или пък жълти или червени,Според баба МАРТА са бели и червени румени засмени,Не пали техниката тя е бъдето ни ,но не всеки я е изучавал,Ти богоизбраннии си бил щастливец,Ако имаш още един джип пък и някоя ракетна площадка подарими ги дане моля ГОСПОД всеки път за дъжд над мойте земи в северна Бългрия,