Мъж си драсна клечката пред прокуратурата в Пловдив

Ипотекирал къща, за да води кметска кампания в Ягодово, плащал редовно вноските, но му препродали имота
4 фев 2009 11:01,
44
Мъж си драсна клечката пред прокуратурата в Пловдив
Снимка: Булфото

Апостол Сотиров се самозапали пред сградата на прокуратурата в Пловдив.

С факла и шише бензин мъжът стоя около 10 минути пред журналистите, на които обясни, че причината за тази крайна мярка е незаконно отнемане на жилището му преди 5 години.

Сотиров твърди, че е изтеглил от заложна къща 3200 лв., които са му били необходими, да проведе кампанията си за кмет в село Ягодово.

Мъжът обясни още, че заемът е бил за 2 месеца, през които лихвата е била 700 лв., редовно я е погасявал, а когато отишъл да получи ипотеката за жилището си, къщата вече била продадена на трето лице.

Преди 10 дни Сотиров получил решението на съда, според което на 6 февруари трябва да напусне жилището си.

„Къщата в Ягодово е двуетажна, всеки етаж е около 100 кв. м. Само оградата й струва 10 хиляди лева“, изплака мъжът.

Апостол Сотиров е вдовец, баща на 3 деца.

Веднага след като драснал клечката, опитът му за самозапалване бил осуетен от началника на Съдебната охрана – Илия Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ex nihilo,nihil fit преди 15 години
Ами, жалко за човека...Преди да ревете,срещу съд и прокуратура,айде,малко се образовайте.Съдът съди на базата на неопровержими ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не по ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!!!Проблемът с пододобен род измами е ,че са недоказуеми.Т.нар. лихвари,действат по много просто схема-имотът не се ипотекира,а просто се прехвърля,чрез покупко-продажба.Те си правят всикчо законно-прехвърлят имотът,имат нотариален акт за собственост,собственика е подписал пред нотаиус,доброволно и т.н. Е,хайде сега,помислете на какво основание,съдът ще възстанови собствеността,след като е заково изпипано,а? Няма такова,след като си се съгласил да прехвърлиш собствеността пред нотариус.По вашата логика,аз ще мога да си продам апартамента едно десетина пъти.Това е,просто измама,която е недоказуема,защото е изпипана спрямо закона.А,пича защо не е дал 20-30 лева да се посъветва с юрист,какви може да са последствията? С кой акъл,мислещ човек отива пред нотариуса и си прехвърля имота,срещу голи обещания,че като изплати сумата ще му възстановят собствеността?Хора,преди да предприемате такива стъпки,консултирайте се с юристи!!!''Вярвай само на писмени документи,защото в един момент нечестивците се отмятат!!!!!!!!''Матей Преображенски(Миткалото)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно е голяма далавера да си кмет, щом човека и къщата си е ипотекирал в заложна къща...
21
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Аз да го питам тоя кандидат кмет, с колко акъл е взел пикливите 3000 лева заем като си ипотекира къщата в скапана заложна къща. Акълъкт му щом затова не стига, не дай си боже кмет да го изберат :)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то я е що ще се пали да завлече повече гадове след себе си и тогава да се пали не е сложно ни то са недосегаеми ни то трябват големи средства все една тръба 3 4 кила и една туба бензин ще намери, за три дни да им научава навиците и да ги почва само така те като животни колкото успее толкова
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да си заложиш къщата при разбойници, за да участваш в избори ми се вижда доста селска постъпка.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това може да се случи само тук!Не се сърдете че са ни изобразили като турска тоалетна - много точно!
17
0
 
0
 
! Отговори
Крайно време е да из преди 15 години
Явно темида не си върши работата ! А да очакваме , че при тая олигархия ще се подобри нещо , то все едно от умрел писмо ! Службите не разработват въобще магистрати и ефекта е налице !
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно е, че лихварите са ***. Част от тях са бивши служители от т.нар. спец. служби, тъй че какво очаквате...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не коментира защо е взел заема, а? Официално е взел 3200, но неофициално 100 000 за закупуване на гласове и когато не е спечелил изборите иска да се изхитри и да си върне парите!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Брат ми направи грешката да вземе пари от лихвар, повярвайте ми това е някакъв ужас. Тези хора не си поплюват, имат си биячи и за 100 лева ходят и буквално трошат от бой хората. Какво да се прави, когато човек е закъсал не мисли трезво, но това не означава, че лихварите трябва да се възоплзват. Та това са ***, които с удоволствие бих убивал един по един. И до сега брат ми не може да се изплати, защото лихвите са огромни, а те нагаждат всичко както им хареса.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** lihvari. No i syda ne ostava po nazad!
12
0
 
0
 
! Отговори
Попа преди 15 години
Мама му стара бил съм в Ягодово-страхотно натокано селце и все скъпи къщи на богати хора.Жалко за човека-забравил е в коя страна живее.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей що филтрирате думичката "konstruktor", някой няма ли да реагира бре?
10
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Petrov преди 15 години
Na t.n. bylgraski syd mu se struva normalno i spravedlivo dylg ot 3200 lv. da byde pogasen s kyshta, koyato struva pone 200.000 lv. Na *** "otsydili" po tozi nachin im pozhelavan da stignat do proseshka toyaga, te i decata i vnucite im! Hubavoto na tazi rabota e che v samozabravata si mafiata zavzela vlastta v Bylgaria v kraina smetka shte predizvika revolyucia. Kogato se natrupa critichna masa nespravedlivost, nedovosltvoto na naroda shte izbuhne sys strashna sila i tezhko mu koito se izpravi sreshtu nego. Niama da ima poshtada i ne triabva da ima. Vseki triabva da si poluchi zasluzhenoto!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я верно бре че филтрират " " !!! тея съвсем са изпращяли!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей тва е Г-рай за мутрите ! Добре,че Апостол Сотиров не се е самозапалил,че трите му деца сираци щяха да останат. Горкия човек....
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЪЪЪЪ този човек е направил сериозна грешка трябвало да драсне кибрита на заложната къща, собственика на заложната къща, прокурора и прокуратурата, а за десерт и съдията на живо! В допълнение е трябвало да запали къщите на наглите лихвари!!
6
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
хаха пак не излезедумата "к***нструк***р"ох ще умра от смяхкак може тази дума да е в базата данни за неприлични думималоумни администратори
5
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
думата ' ' колко е цинична вулгарна или неприличначе се трие от коментарите когато се напише?
4
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
това не е държаватова е LEGOза да се забавляват *** депутати и министри