Условна присъда за пияни гамени, пребили студент заради походката му

На 14 декември Николай Василев бе откаран в кома в болница
13 фев 2009 17:10,
213
Условна присъда за пияни гамени, пребили студент заради походката му
Биячите Даниел Димов (вдясно) и Ивайло Колев. Снимка:Булфото

Условни присъди от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок получиха днес Ивайло Колев (18 г.) и Даниел Димов (19 г.).

В ранните часове на 14 декември 2008 г. двамата пребиха Николай Василев, студент II курс по информатика в Хелзинки.

Днес Варненският окръжен съд разгледа делото в условията на съкратено съдебно следствие.

Освен условните присъди, магистратите определиха двамата нападатели да заплатят солидарно 35 хиляди лева кръвнина на младежа.

Нападението на студента бе извършено близо до сградата на общината във Варна.

Преди инцидента Димов отишъл на гости на Колев, където пили бира. След това двамата отишли на дискотека.

Там Димов изпил 600 г водка с няколко бири, а Колев – 300 г водка с бира.

Тръгнали си от дискотеката около 5 часа сутринта на 14 декември.

Близо до сградата на общината видели Василев, който се прибирал у дома си, след като на 13 декември кацнал на летището в София от Финландия.

Двамата не харесали походката на студента, настигнали го и му нанесли жесток побой.
После му взели кредитните карти и мобилния телефон и го оставили на пътя.

Василев бе откаран в кома в болницата. От медицинската експертиза по делото става ясно, че момчето е било със счупен череп и кръвоизлив в мозъка.

Днес пред съда адвокатът му обясни, че студентът не е в страната и вероятно ще прекъсне обучението си, тъй като все още има отворена дупка на черепа и му предстоят операции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мама им ***, свинска. Писнало ми е от подобни ***. Майките са виновни за всичко.
171
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da doidat kam haskovo golemite biq4i da gi vidim! Palq4ovci
170
0
 
0
 
! Отговори
rumburak преди 15 години
тоя в ляво нещо ми се изживявя като медийна звезда......До двамата ,аз ходя лошо и живея в Шумен.........елате да ви променя вижданията за това кое е лошо и добро.........Ще ми танцувате на кола и двамата алкохолни ***.Дано момчето се оправи по бързо......
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За подобно збиване със счупване на черепа прокуратурата ни наложи ефективна присъда на английския запалянко, защо при този случай присъдата е условна. И после се сърдим на Европа, че не ни отценявали правосъдието -до гуша му е дошло на този народ от такива прокурори.
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е*ба*си, на мене ми е дълъг носа, да взема да емигрирам ли?... В Германско ми предлагат 4 хиляди евра?
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Във Финландия да си беше стоял пич. За какво ти е да се връщаш в *** българия?
166
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***-турски ***.
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
правителство-***,лекари-***,съдии-***: народ=***.
164
0
 
0
 
! Отговори
siim преди 15 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се обжалва тази абсурдна, подчертавам АБСУРДНА, присъда с искане за ЕФЕКТИВНА такава - лишаване от свобода на двете пишлемета, за да им се избие веднъж и завинаги гъзарията!!! Такива *** като тях бият, пребиват и убиват невинни хора по улиците и в заведенията от простотия и липса на смисъл в живота им. Непозволявайте с подобни абсурдни присъди да се толерира насилието в България! Строги мерки, респ. строги наказания, за всяка форма на физическо или психическо насилие, а именно ефективни присъди (лишаване от свобода) и високи парични обезщетения за пострадалите!
163
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 15 години
Тези *** не условно, а ефективно трябва да лежат! Заради такива леки присъди ще продължава да има насилие по улиците и убийства от пияни и/или наркоманизирани деградета като осъдените от снимката ***!
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Който са праи на отворен.. е така дами и господа !
161
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Недолюбвам милиционерите и съм ги морил в този форум.Но, виждам, че те са много прави в исканията си -ей тези прокурори и съдии или са пределно подкупни илиса отчайващо некадърни; и на практика носят персонална вина за болшинството от престъпленията в Бг.Това е един кристално чист случай с доказано престъпление - при което логичното е тези *** да висят поне 5 години в пандиза(ефективно ще им се броят 3 дена за 2). Съсипан един живот заради тъпанарщина. А ролята на журналистите е да изнесат имената на е*аните прокурор и съдия по това дело!
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъпите деца на демокрацията: заченати набързо,случайно или в тоалетната на някоя кръчма, или в някой хотел. *** физиономии, непукизъм, дебилност. И ние не харесваме вашите физиономии и ще се намери някой, който да ви върне агресията, но стократно, бъдете сигурни! Защото за вас няма нищо ценно, нищо свято. Сигурно са отрочета на някой "дисидент-приватизатор" или реститут! Дано битото момче да се оправи и родителите му да искат най-справедливото наказание за тези ***!
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ВАРНА Е НАЙ-ДОБРИЯ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ ;))) САМО КЪДЕТО ТАМ ПОЛИЦИЯ, СЪД И ПРОКУРАТУРА СЛУЖАТ НА МАФИЯТА И СИ ЖИВ-УМРЯЛ АКО НЕ СИ С ТЯХ. САМО ЗА СПРАВКА - ПО МНОГО ОТ ДЕЛАТА МАСОВО СИ ПРАВЯТ САМООТВОД , ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО ;) ?! А НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ЗА БЛИЗНАЦИТЕ ХАХА , А ЗА ФИРМАТА ?! ЕХ , А БЯХА ВРЕМЕНА ...
158
0
 
0
 
! Отговори
Оги преди 15 години
Ами сега тези двамата ще трябва да се крият и то много здраво, защото те са следващите, които ще лежат в болница или до някой тротоар в неудобна поза за спане и спукани глави. Шо се отнася до 35-те хиляди - нямям думи. А за присъдата да не говорим. Опит за убийство се наказва с условна присъда!?!?!?! Да даааа и аз почвам с грабежите и побоищата от утре, щом ще ми се размине тъй леко. Първите които ще се наложи да се причакат са съдиите по делото и самите участници в него....
157
0
 
0
 
! Отговори
stefo преди 15 години
kvo vi e napravilo mom4eto be pomiqri 6to ne se sbihte s nqkoi *** kato ste maje 6tqhte sega vie da ste na mqstoto na mom4eto i da se jalvate jalki ste eii
156
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taka na samorazprava otiva vsi4ko. I sami mai 6te razdavame pravosadie sled kato sada ne go pravi..
155
0
 
0
 
! Отговори
bat Rambo преди 15 години
е даму се невиди тези двамцата е трябвало да ги хварлят в затвора за3-4 год такава свежа плът не е за изпускане, там при манафете в бобовдол да им праснат халките ;) може да придобият ОСОБЕНА ПОХОДКА
154
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Това изобщо не е съд.И какво да се чудим в най добрият град за живеене всичко се прикрива и замазва от правоохранителните органи-съд прокаратура и полиция.Там така са свикнали да действуват.
153
0
 
0
 
! Отговори
родител преди 15 години
Като са пили ,що не се хвърлят от мосто.Слободияяяя. Това е причината и заведенията трябва да затварят в 2ч след това да се сервират само ниско алкохолни питиета.