Две момичета от дом за сираци изнасилени в Пловдив

МВР потвърди гаврата, директорката на дома отрече пред Dnes.bg
2 юни 2009 11:14,
69
Две момичета от дом за сираци изнасилени в Пловдив

Две 13-годишни момичета са били изнасилени в Пловдив, съобщиха от МВР.

Сигналът за гаврата с двете непълнолетни деца е получен в понеделник във Второ РПУ в града.

По първоначални данни на разследващите инцидентът е станал около 16,00 часа в сградата на Дома за деца, лишени от родителски грижи “Рада Киркович”.

Пред Dnes.bg директорката на дома, в който живеят около 80 деца на възраст от 7 до 18 години, отказа да даде подробности с думите:

Не мога да ви кажа нищо, защото, първо, не може да се разгласява публично информация за малолетни, която уронва престижа и достойнството им... И второ, за да се разговаря с мен, трябва да се вземе разрешение от моя принципал, а това е отдел Социална политика на община Пловдив. Ако ви разрешат, ми се обадете“.

Откъде тогава МВР разполага с информацията за насилието над двете момичета?

Имат информация, защото ние сме извикали вчера Детска педагогическа стая, за да ги дадем двете на Комисията за противообществени прояви.

Кажете ни поне какво е състоянието на децата?

Че те не са изнасилени, няма такова нещо.

Това не е първият инцидент, разтърсил дома за сираци „Рада Киркович” в Пловдив.

През април миналата година 10-годишният Александър Манчев намушка със стъкло 15-годишния Румен Попов.

Причина за инцидента беше отказът на Румен да даде радиото си на Александър.

Ядосан от това, по-малкият ученик намерил парче стъкло и пробол с него противника си в лявата ръка, за да си отмъсти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, ти си рядко тъпо ***....
66
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 14 години
Големи пък застъпници излязохте в този случай, при положение че сте заобиколени от изродски поколения, 90% от които трябва да бъдат изтрити от лицето на земята! Да е*... т`ва меркантилно и първобитно "бъдеще" на България.....
65
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 14 години
Нищо не им липсва, но да, на 12 вече знаят, че трябва да се продават възможно най-добре и да правят *** само в скъпи коли. Е, изключвам задължителните *** на местните бандити-прошляци или когато са надрусани, в тоалетната на някоя "детска" дискотека. Това са обгрижените деца! А какво остава за тези, които живеят в пълна мизерия и сред други вълчета?
64
1
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 14 години
#63, а ти няма защо да си толкова "гневен". Както и по-долу раздаващия бухалки! Първо, че в тоя смешен сайт модата е предимно жълта. Пишат се доста преувеличени и измислени неща. Надали нещо се е случило на двете малки курвета, без тяхно желание. Второ, защо си мислите, че децата в подобни домове стигат до подобни случки, защото са ощетени откъм умствено развитие, внимание или ласака? Вие изобщо оглеждате ли се около вас? Виждате ли собствените си деца? Май не....
63
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
До 60Копеле гусно,става въпрос за 12-годишни ДЕЦА !!! И то ощетени от Природата! Ако това престъпление за теб е нормално явление,случващо се с децата на България,то се присъединявам към 61,но ще има и една МНОГО ДЕБЕЛА и НЕРЕНДОСАНА бухалка за онази част на тялото ти,където ти свършва гърба! И "юрук" означава "***",*** Нещастнико!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Двете 12-годишни момичета от Дома Рада Киркович", за които полицията съобщи, че са били изнасилени в дома в неделя следобед, са извършвали псевдосексуални дейности с две момчета на същата възраст. Това съобщи заместник-кметът по социална политика *** на нарочна пресконференция по случая, три часа след като от пресцентъра на РДВР-Пловдив информираха за инцидента.Момичетата, за които се потвърди, че са близначки и със средна степен на умствена изостаналост, са били разпитвани във Второ районно управление в понеделник вечерта и вероятно оттам е изтекла погрешната информация за случилото се, коментира Ангелов.По разпореждане на директорката Анелия Кирова близначките са били прегледани от лекар още в понеделник сутринта. Повод за това е станал подаден от възпитател сигнал, че е видял момичетата в стая с две момчета да извършват сексуални действия. Въпреки че прегледът не е установил данни за сексуално насилие, Кирова е поискала и изготвяне на медицинска експертиза от съдебен лекар, която също е отхвърлила версията за изнасилване.По-рано през деня Кирова забрани достъп на журналисти в сградата на дома, а институциите не даваха информация по случая. Според Ангелов тези мерки са били предприети, за да не се допусне травмиране на децата.
61
0
 
0
 
! Отговори
abe преди 14 години
60-ти искаш ли да се стопят няколко бухалки в главата ти докато вече хвърчи някъде из игрището ?това е задача с повишена трудност ... не избързвай с отговора винаги имаш време да размислиш
60
0
 
0
 
! Отговори
Юрук преди 14 години
Какво пък толкова им се е случило, някой батко им е дал захарна пръчка да я стопят. Днеска на 12 годишна възраст раждат, та тези госпожици ги оплакват и им приписват че са изнасилени. Сус!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
57, в другите държави децата в домовете за лишени от родителски грижи са там само докато им се уреди осиновяване в приемни семейства . Тук в тези домове се изнасилват дори едно друго ,но на възпитателите не им пука. Техните служби наистина се грижат за децата дори и след настаняването им в приемни семейства,докато при нас в Мангасария всичко е порнография.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Споделям напълно написаното от 55 и 56 . "Тези домове са разсадници на проституция, хомосексуализъм и всякакви престъпления. Понеже 90% от децата там са *** ,които познават родителите си, естестествено те възприемат техния животински, *** манталитет - резултатите се виждат" и т.н. Живея близо до такъв дом и всеки ,който се е опитал да им помогне,пишман е ставал.
57
0
 
0
 
! Отговори
do 56 преди 14 години
NE ZNAJA SA6TO DOMOVETE ZA DEZA VAV DRUGITE DARGAVI USPAVJAT DA VAZPITAT I OTGLEDAT NORMALNI GRAGDANI !!
56
0
 
0
 
! Отговори
do 51 i 54 преди 14 години
Не знам дали изобщо някой си е направил труда да разбере какво имам предвид. Тормозените в повечето домове за сираци са възпитателите, а не децата. Тези сираци имат повече права от вашите собствени деца. Дава им се възможност да направят нещо, да учат. А какво се случва - те бягат от масовите училища, не могат да ги приберат от улиците, бият се и се тормозят помежду си. Така, че всички вие които ми обяснявате за горките деца, що не се пробвате да постоите няколко дена като възпитатели в един дом
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези домове са разсадници на проституция, хомосексуализъм и всякакви престъпления. Понеже 90% от децата там са *** ,които познават родителите си, естестествено те възприемат техния животински, *** манталитет - резултатите се виждат. Никакви помощи за *** ***! Всички кампании в тяхна полза са безсмислени, просто *** използват поредния начин да паразитират на наш гръб. Да ги дават задължително за осиновяване в чужбина, белким малко пооредеят тия помияти!
54
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Под "възпитание"-метода Макаренко ли имаш предвид.Какъв им е примера за подръжание на тези деца?Никой няма нужда от съжаление.
53
0
 
0
 
! Отговори
do 50 преди 14 години
Ami kato imat nugda ot vazpitanie , kakvo pravjat vazpitatelkite ?? Pletat puloveri !!Zna4i sozialnite i vazpitatelkite sa obu4avani na prinzipa:BEZ OBI4 I GRIGI KAM DEZATA ZA DA NE VI SE KA4AT NA GLAVATA!!Udobno i za opravdanie i e po-evtino--pesti se ot personal !!!
52
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
kakav e tozi sait deto ne mojesh da prochetesh komentariite
51
0
 
0
 
! Отговори
Do 50 преди 14 години
*** , zna4i spored teb tezi dve 13 godi6ni sa iznasileni ot prekomerni grigi i ljubov !!!!!Sbogom !!
50
0
 
0
 
! Отговори
do 48 преди 14 години
За да се държат така им липсва възпитание. От прекалена любов и грижи всяко едно дете, не визирам само тия в домовете, се разглезват. Мисълта ми е , че само се съжаляват тези деца, а те нямат нужда от това. Трябват им възпитание и образование. Ако само си ги съжалявате, то те ще ви се качат на главата и ще стават все по-нагли! Процесът е двустранен - ако тези деца ви се противопоставят постоянно, много ми е чудно как ще им помогнете.
49
0
 
0
 
! Отговори
axxax преди 14 години
kvo se zaqjdate be shmatki hahah
48
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Да тези деца имат такова асоциално поведение, защото им липсва ласка, обич, блага дума.За да се държат така има причина.