Бащата на разкъсаната от кучета Кристияна завежда дело

Собственичката на кучетата съжалява, но не можела да овъзмезди семейството
25 окт 2009 14:10,
199
Бащата на разкъсаната от кучета Кристияна завежда дело
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Бащата на 5-годишната Кристияна, която преди дни бе разкъсана от кучета и почина в разградското село Сушево, ще търси вината за смъртта на детето си в съда.

Семейството му е във финансово затруднение, но няма няма да се откаже от съдебен процес, заяви самият той пред Дарик радио.

Той обяви, че семейството вече има адвокат от София, който им помага в случая и е готов да работи с тях.

В предаването се включи и собственичката на кучетата Елена Банкова, която заяви, че много съжалява за случилото се, но в момента няма възможност да овъзмезди семейството за загубата.

Още по темата

Инцидентът стана на 19 октомври, когато четири кучета нападнаха и убиха Кристияна на улица в селото.

Повиканият екип на Спешна помощ не успя да откара пострадалото момиче до болницата - то почина на път за лечебното заведение.

Три от животните са собственост на Банова, а четвъртото куче най-вероятно е безстопанствено.

Собственичката имала в дома си общо 14 кучета, като 5 от тях са големи и 9 са на 2-3 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако някое *** влезе да краде в двора ви и кучето ви го разкъса, тогава съм за кучето и награда за собстеника.Но в случая детенце отива до магазина да си купи бонбони и бива разкъсано посред бял ден на улицата - това вече е безобразие.Хайде, юристе, кажи ми по кой член бабата може да бъде опандизена?И ако може, защо още е на свобода?
196
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
Виждам, че гласуването продължава със страшна сила. ХАХАХА. Жалки дребни душици. ТОВА няма да изгони кучетата от улиците и ухапванията и трагедиите няма да станат по-малко. Напротив. Върпсо към "гласуващите" - с какво природозащитните организации, които се застъпват за *** по улиците, са спомогнали да се предотвратят такива инциденти?
195
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
... право да се месят? Само това искам да чуя.
194
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
... и трябва да понесе цялата строгост на Закона. Надявам се, че не оспорваш, че това, че някой не си е свършил работата (държавата заради това, че не налага Закона и правозащитните организации, заради това, че също не си мръдват пръста да помагат за РЕШАВАНЕТО на този проблем), както и това, че има безотговорни родители, не е оправдание за допускането на тази престъпна небрежност, довела до тази смърт! Нека те попитам - според теб правозащитните организации В МОМЕНТА имат ли каквото и да е ..
193
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
до 191 Пич, това, дето го пишеш, са самарянски приказки. В МОМЕНТА имаме проблем с кучетата на улицата. Пожеланията можем да ги оставим за момента, в който уличните песове ще бъдат осиновени или избити. Да, работа на хората е да урегулират средата, в която живеят. Въпроса е, че не всички хора са на едно мнение какво означава тази регулация. Въпросната "гледачка" не мисли така, както мисли закона. Защото и в момента е незаконно да пуснеш куче на улицата. Ефективно тази жена е нарушителка ..
192
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
.... признава си, че нищо не върши. Щото тая трагедия е И негов провал. Обаче, НЕ, типичното соц. мислене - държавата трябва да направи това/онова, а т'ва, че той си взема заплатката и маа *** до поредния инцидент - е, сега, да не прекаляваме с изискванията. Както казах, ЕлАте да ми се оплаквате като някое куче ви захапе детето и го напълни с тении.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Животът на хората разбира се е ценен, но още по-ценно става ако към него прибавим живота и на кучетата. Който не го разбира не е лошо или да се просвети или поне да отиде на психиатър. Изобщо не ни се налага да избираме между човешкия живот и живота на кучетата. Това, че има бездомни кучета е работа на хората, както и работа на хората е, да създадат и спазват правилата за отглеждане на кучета и други домашни животни, както и на други животни.
190
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
Кефите ме какви мижитурки сте. Само натискате червения бутон за неодобрение, а няма един, който да каже защо не е съгласен. Ако не вярвате на това, което пиша за тези организации - вижте другата статия, в която някой *** *** е казал, че държавата е виновна, защото не въдворява ред. ОБАЧЕ, тогава стои въпроса - ТИ и твоята "природозащитна" организация как сте ангажирани с проблема? Май само с вземането на парички. Щото, всъщност, с изказването си тоя пич си вкарва директен автогол - ...
189
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
не се прави. Чака се да стане нещо, за да започнат въпросните да искат финансиране и да хвърлят по отсрещния лагер. А за конкретния случай е ясно, че са виновни и родителите и лабавите закони, но НАЙ-виновно е кучето, което е убило детето и в частност неговата "гледачка". Заради това тя трябва да лежи за непредумишлено убийство, а родителите да бъдат принудени към определено количество общественополезен труд + изпитателен срок за останалите им деца.
188
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
.. "бездомни кучета". В България тия организации не си мръдват пръста да РЕШАТ проблема, а само ЛАЯТ, когато стане нещо такова, белким се види колко са "активни". Какъв е проблема всъщност - проблема е, че тези организации трябва да натискат за създаването на качествено законодателство (щото те защитават някакви интереси и са част от това общество), което да премахне проблема И да си сътрудничат по всякакакъв начин с властите, за физическото отстраняване на кучетата от улицата. ТОВА нещо ...
187
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
той ще ми даде да му застрелям детето. How about that? Писнало ми е от *** ***, които в името на някаква криворазбрана политическа коректност, са готови да омажат всякакъв здрав разум. Между другото, във въпросните организации, които се грижат за "правата" на уличните кучета, тези, които ги управляват и вземат парички, всъщност са точно такива *** ***. Ще кажа защо - на запад такива организации си сътрудничат ТЯСНО с държавните и местни официални власти, за да няма проблем ..
186
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
'Начи, братле, аз пък да ти кажа, на мен твоята класификация ми се вижда СУПЕР ЛАМЕРСКА. Защо ли? Кажи ми каква е връзката доброта - проблем? Нещо май лееекинко предпоставяш каква е втората "група" - нека позная, те са ЛОШИТЕ. Нали така? Следователно, мнението им е SHIT и т.н. Е, да, ама НЕ. И сега по същество - има неща, които имат приоритет във листата на моралните норми - живота на едно дете е по-ценен от живота на едно куче. ТОЧКА. Който не мисли така - аз ще му дам да ми застреля кучето а
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има два типа хора: едните са добри, за тях проблема "хора или кучета" е неразбираем и се чудят как да обяснят на втората група, че такъв проблем няма, освен в сковано им от страх и други работи съзнание. В резултат на това първата група бива оплювана от втората с възторжения им рев: значи обичате повече кучетата от децата, на което първата група започва да мига неразбиращо - тази глупост кой пък я измисли.
184
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
Пишете негативни оценки. Всъщност май не осъзнавате, че ги пишете на себе си. Нещо като двойка по гражданска култура. ХАХАХАХАХА
183
0
 
0
 
! Отговори
Арменския поп преди 14 години
Ахахахахаххаа. Като гледам, колко много хора гласуват негативно за коментара на Вегетарианеца, си отговарям защо сме на тоя хал и защо *** ще продължат да ни тормозят. Ами ние не искаме да погледнем истината в очите. После, като псетата ви наядат децата ЕлАте да ми се оплачете. Мизерници такива.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
към 179 За коя печалба говориш? За тази, която реализират разни псевдо природозащитни организации, които лапат парички безспирно и с удоволствие или за тази от присъствието на домашен любимец в къщи. Защото между първата и втората няма връзка (освен ако не смяташ, че домашните животни трябва да "захранват" с "работа" въпросните организации) Май сериозно смесваш двете неща.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
... абсолютно същата картинка на две различни места. Интересното е, че навсякъде става дума за жени, които се "грижат" за такива глутници. Поне тези, които съм виждал бяха все жени, а и случая тук е аналогичен.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 178 Жената може да не общува с хората по най-различни причини - от травматични събития до най-обикновена темерутщина. Това ни най-малко не я освобождава от отговорност или оправдава. Ако има проблеми се търси лечение, а не изолация, с която после да си измива ръцете. Що се отнася до това, което вегетарианеца ти е написал - не мога да разбера кое точно те дразни и намираш за нередно. Разказал е съществуваща ситуация, ако нещо не ти харесва, толкова по зле! Аз лично съм бил свидетел на ...
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vegetarian, не е ясна тази "печалба" от кучетата. Хората разхождащи кучета боледуват много по-малко и поддържат по правило по-добра форма, отколкото ако не разхождаха кучета. Това не е ли "печалба"? После това също е форма на социален контакт между хората, каквито за съжаление не останаха много най-вече в София и някои от останалите по-голями градове в България. Ползите от кучетата при всички случаи са повече от вредите.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vegetarian, а ти замислял ли си се защо жената не общува с "хората"? Като те чета май в "хората" е проблема, а не в жената.