Прокуратурата привиква на разпит братята Юзеирови

Обвиненията са: хулиганство и прокламиране на верски различия
24 ное 2009 09:41,
122
Прокуратурата привиква на разпит братята Юзеирови
Клубът за приятелство и братство на Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Али Юзеиров ще бъде разпитван на 27 ноември в Окръжната следствена служба – Търговище по обвинение за едро хулиганство.

То е повдигнато във връзка със строителството на първия паметник, наречен "на Незнайния турски войн" в село Славяново.

Съобвиняем, заедно с него, ще бъде и брат му Юзеир Юзеиров, каза за Дарик наблюдаващият прокурор Стефан Христов.

Още по темата

Срещу него пък има досъдебно производство и за това, че е организирал митинг-събрание на открито във връзка със създаването на Мюсюлмандемократическия съюз и прокламирането на етнически или верски различия.

Наложена е и данъчна ревизия на Юзеир Юзеиров.

В момента продължава предварително производство по случая за изясняване произхода на парите му и има ли данъчна измама.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 14 години
България е страдала много и продължава да страда от люспите на османците - наричащи се било турци, било помаци или както там им се ще. Вместо тези хора да сведат глави, да станат най-сетне граждани на България и българи те постоянно подклаждат конфликти и проблеми. На много хора вече им се изчерпва търпението.
40
0
 
0
 
! Отговори
Сезгин преди 14 години
Amenhotep, добре четеш конституцията, но само когато искаш.Я кажи, след като има такъв текст в Конституцията, как така имаме и Християн-демократи?Да не се счита че християнството не е религия, за разлика от мюсюлманството?
39
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Уважаеми турци, слагането на минуси на коментарите, не отговаря на въпроса ми, а и показва ПЪНАТА ВИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ и НЕВЪЗМОЖНОСТ да дадете смислен отговор или коментар по темата! п.п.И понеже явно НЕ ЧЕТЕТЕ, ето ви и нещичко от КОНСТИТУЦИЯТА... ЧЛЕН 11(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
38
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Тук не става въпрос за оспорване на вяра или на създаването на миролюбиви сдружения. Надявам се, че и вие искате да погледнете истината, а именно, че това не е обединение на вярващи, още по-малко - миролюбиво. Това си е желание за размирици. Затова има съответни държавни органи - да следят, да разследват и когато има антидържавна и античовешка пропаганда, да предприемат съответните действия.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кажи ми Хикмете за какво ще се бори тази мюсюмандемократична партия? Каква политика ще провежда тя, че така яростно я защитаваш? Не е ли очевадно с каква цел се формира тази партия? Ти ще ще гласуваш ли за нея и ако да защо? Какво очакваш да промени в положителна посока тя?
36
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе Хикмет .... преди 14 години
Айде бе Хикмет .... отговаряй като те питат, стига си натискал плюсовете и минусите. Ще искаш ли автономия на твойто село - да или не ?
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да Хикмет - дискриминация е ... искай автономия на твойто село и чакай помощ от Турция, нали това е твоя план и на такива като теб.
34
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Уважаеми турци, вие ако бяхте чели Корана, щяте да знаете, че ИСЛЯМЪТ Е ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ДЕМОКРАТИЧЕН! п.п.И един въпрос, на който настоявам да ми отговорите... ИМА ЛИ В ТУРЦИЯ ИСЛЯМИСТКА ПАРТИЯ?
33
0
 
0
 
! Отговори
аааа преди 14 години
не за едро хулиганство, ами за тороризъм трябва да ги съдят тези ***, които се мислят за турци........
32
0
 
0
 
! Отговори
Хикмет преди 14 години
Явно никой не иска да погледне истината в очите. След като се разрешава съществуването на Християн-демократични формации, защо за Мюсюлман-демократичните такива се казва че не може?Това си е двеон стандарт. Ако едното не може,то и другото трябва да го няма. Иначе си е чиста дискриминация на малцинствата у нас.
31
0
 
0
 
! Отговори
Селтир преди 14 години
И какво? Значи христиендемократи може, а мусулмандемократи не може?И това ако не е дискриминация :(
30
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Днес по БТВ, пловдивския ***, добре му каза на Юзеиров - да ходят в Иран и там да си го правят тоя Мюсюлман-демократичен съюз ... само дето в Иран няма да им се усмихне щастието, щото ще ги избесят само заради използването на "мюсюлман" и "демократичен" в едно словосъчетание ... така че, КРАЙНО ВРЕМЕ Е СЛУЖБИТЕ ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ И ДА ПРИЛОЖАТ ЧЛЕН 95 ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС!
29
0
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 14 години
Много е просто - някой хора искат да изкарат българските турци повече турци и от тези населяващи Турция, някой хора имат интерес да изкарат българските мюсюлмани като няй-радикалните и крайни мюсюмани в света. Защо тези хора искат да създадат етническо и верско напрежение? Отговор - власт и пари и още власт и пари и още и още..........
28
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Турция се води СВЕТСКА държава нали? Или поне такава се е опитал да я направи вашият Ататюрк ... НЪЛ` НЪЙ? Що тогас, Юзеирови не се пробват да го направят тоя АБСУРДЕН Мюсюлман-демократичен съюз в Турция ... не ми отговаряй, ето ти го отговора - защото на следващия ден ще отидат ЗА ДЪЛГО при Юджалан!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още повече, че християндемократични партии не съществуват в мюсюлмански държави. :) Както не съществува "червен кръст" където има "червен полумесец" и обратно.
26
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Християндмокрацията е политическо течение с дългогодишна традиция и история немаща нищо общо с християнството като религиозно вярване. Като видиш някоя думичка не бързай да правиш паралели преди да си се запознал с фактите.
25
0
 
0
 
! Отговори
наглост преди 14 години
Това заплаха ли е за изгубването от сцената на историята?Асимилация ли предлагаш ибрик такъв?
24
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКСГлава първаПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТАРаздел IИзмянаЧл. 95. Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
23
0
 
0
 
! Отговори
irnek преди 14 години
Osman Pasha e zashtitaval rodinata si sreshtu ruskite okupatori koito mnogo chesto sa plyachkosvali bulgarskoto naselenie. Sled voynata Rusiya pregovori sas Sarbiya i Garciya za spodyalbata na segashnite bulgarski zemi. Veche sme v ES i podobni pametnici ne tryabva da ni smushtavat. Inache nikoga nyama da ima dobri otnosheniya v BG i v karya na kraishtata BG shte se izgubi ot scenata na istoriyata
22
0
 
0
 
! Отговори
бай Иван преди 14 години
Обикновените турци не са виновни за нищо, както и обикновените българи! Гнусният *** Доган манипулира отрепките Юзеирови, за да подклажда изкуствено етническо напрежение и после да се прави на спасител на мира в страната, както манипулираше до сега ,всички *** български правителства. Трябва да се вкарат в затвора Доган и братята Юзеирови, за да се разбере, че има държава тук и сега! Иначе ще продължава по старому анархията!