МВР продължава да издирва "нагли". Пусна и фотороботи

Полицията арестува 25 заподозрени за участие в отвличания
17 дек 2009 10:12,
153

Фоторобот: МВР

В рамките на полицейската операция „Наглите“ са открити места, в които са държани похитените, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В тази връзка полицията разчита да получи помощ от обществеността за залавянето на хората, които са наемали къщи в и около София. МВР разпространи фотороботи на четирима души (на снимките).

"Обръщаме се към обществеността за съдействие по фотопортретите, които бяха представяни на медиите – да потърсим съпричастност и ангажиране на обществото да ни помогне, за да можем да си вършим работата.

Тези лица, които са на фотопортретите, са лица и хора, които са наемали къщи на територията на София и около София.

Надяваме се там, където са ги виждали, да ни сигнализират, за да можем да документираме цялостната престъпна дейност на тези лица", заяви вътрешният министър.

Пресцентърът на МВР публикува телефон (982 83 63), на който може да се дава информация.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ядрото на групата по отвличанията се е състояло от 5 души с богати криминални досиета.

Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни.

Той отрече в групата за отвличания да са участвали полицейски служители.

"Има доказателства за задържаните, които ще издържат в съда", допълни Георгиев.

Под ръководството на прокуратурата тази нощ са задържани 25-има души, заподозрени, че са участвали в отвличания. 15 от тях са арестувани в София.

Част от задържаните са с дълги криминални досиета. Има осъдени ефективно за грабежи и опити за убийства, някои са освободени предсрочно за "добро поведение".

Още по темата

В сряда парламентът прие на първо четене поправка в Наказателния кодекс, с която максималното наказание за отвличане става доживотна присъда.

Операция "Наглите" продължава и в момента на територията  на София, Велико Търново и Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.