Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката

Това е необяснимо!, възропта адвокатът му
21 яну 2010 14:25,
116
Пак прибраха Маргина, отмениха му подписката
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд постанови наново задържане под стража за Красимир Маринов – Големия Маргин, по обвинението за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Освен Маринов, в ареста остават и другите обвиняеми – Милен Алексиев и Стефан Бонев – Сако.

На 17 януари Софийският градски съд освободи Маринов и Алексиев срещу „подписка“, а на Стефан Бонев наложи постоянна мярка „задържане под стража“.

Магистратите гледаха мерките им при закрити врати.

На излизане от залата адвокатът на Големия Маргин – Трендафил Трендафилов, не пожела да коментира мярката на клиента си с думите:

"Това е необяснимо!"

Адвокатът на Сако – Марин Марковски, каза, че по делото не са използвани специални разузнавателни средства (СРС-та), а прокуратурата се е позовала на показанията на четирима анонимни свидетели, на двама обвиняеми по същото дело, както и на Тихомир Георгиев, известен с прозвищата си Тишо, Боксьора и Доктора.

Георгиев е свидетел срещу Големия Маргин и по обвинението за подбудителство към убийството на Боби Цанков.

По този повод Марковски нарече Тишо дежурен свидетел на прокуратурата и отсече, че днешното решение на магистратите е незаконно.

„Умните прокурори аплодират правилните актове на съда, а неправилните не ги коментират",  така градският прокурор на София Николай Кокинов коментира развоя на събитията.

Според Кокинов аргументите на прокуратурата били убедителни и при гледането на мярката от градския съд в неделя, но председателят на съдебния състав тогава ги разчел по различен начин.

Градският прокурор уточни, че са разпитани още свидетели, които не са членове не групата, а по делото са приложени СРС - нещо, което беше отречено от адвокат Марковски.

Кокинов отрече Тихомир Георгиев да е сключвал споразумение с прокуратурата срещу показанията си.

Запитан защо Тишо сам е поискал да остане в ареста, градският прокурор отговори: „Не съм му родител, нито настойник, може би му харесва“.

Николай Кокинов каза, че очаква още арести във връзка с групата за наркоразпространение.

Според събраните доказателства Николай Маринов – Малкия Маргин, не е участвал в престъпната схема.

Малкия Маргин все още се издирва във връзка с убийството на Боби Цанков, каза градският прокурор, без да уточни дали действията по залавянето му са на територията на страната, или и извън нея.

Dnes.bg припомня, че на 14 януари Софийският апелативен съд постанови най-леката мярка за неотклонение "подписка“ на Красимир Маринов – Големия Маргин, по другото му обвинение – подбудителство на убийството на Боби Цанков.

Още по темата

Въпреки това той не напусна ареста, а бе задържан за 72 часа по ново обвинение – за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

"Стефан Бонев – Сако, се явява като изпълнителен директор, а Красимир Маринов е бил лидер и ръководител на тази група“, заяви тогава градският прокурор на София Николай Кокинов.

На 17 януари обаче Софийският градски съд освободи Големия Маргин срещу „подписка“ с мотива, че няма достатъчно доказателства за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До вчера пишеше че Бойко му бил кръсник .Сега пък не му харесвал физиономията .*** сте всички платени драскачи.*** пубери.
111
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 14 години
Асенчо,твоята позиция се казва защитна.Защо се защитаваш чедо?Моята позиция,която не е защитна-казва всички бандюги в затвора.Стига си философствал по форумите,ами тичай да бачкаш,така,както аз съм бачкал до разсъмване.
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bate oshte malko ostava sa she izkra 72 chasa i pak she si go pusnat,no ne vijdam zashto toq shiban i ograni4en sait se zanimava samo s tiq gluposti prosto ve4e mnn me draznite super pionki ste ne razbirate li 4e tva koeto pishete ne vinagi e vqrno napulno manipulirani ste!awe toq sait da ne e na BAT BOIKO SMESHNICI I VIE MU LIJETE ANUS4ETO OT DNES.BG MISHOCI
109
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
Ам тебе да те затворят до живот, щото не ме кефиш или щото на Бойко не му харесва физиономията ти... дали ще е добре а?
108
0
 
0
 
! Отговори
асен преди 14 години
Абе какъв закон.. неможе като решиш някой да го вкараш в затвора да почнеш да му измисляш обвинения... това си е комунизъм. В цял свят има хора, за които се смята, че са от организираната престъпност и т.н. ама никъде (в цивилизованите държави) не си позволяват да прибират, който решат и тогава да му мислят обвиненията.
107
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Маргините не стават сутрин и после да ходят да крадат,за тях работят хора които имат армии от бандюги специализирани в най-различни престъпления.Всичко което братята правят е да правят добро впечатление,трудно можеш да ги свържеш с каквито и да било незаконни дейности.За това и Станишевците не са опитвали да ги залавят,а само да ги рекетират.Сега Бойковците опитват невъзможното,а ние ги критикуваме.Добре дошли в БГ.
106
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Маргините не стават сутрин,а после да ходя
105
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
В България по лесно се намират хора,които критикуват полиция,съд и прокуратура,заради арестите на хора които 3/4 от живота си и 100% от парите си,са изкарали с гангстерство.Плюят държавата и намират супер кусури,нападат всеки който се е опитал да приложи закона,било то със закъснение.Но кой е виновен за това закъснение?НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ВАЖНОТО Е ДА ПЛЮЕМ ДЪРЖАВАТА.Критиците така ли щяха да правят,ако Маргините бяха купили тяхната къща в София за 1000 лева примерно,или тяхното дете умре от свръх доз
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И защо ги задържат непрекъснато? Според мен те си вършат най-добре работата според заплащането. А прокурорите и съдиите получават заплати и премии без да вършат нещо качествено!
103
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
След два дни: "Пак пуснаха Маргина" и така и пак и пак....както се пееше в една песен
102
0
 
0
 
! Отговори
нахални бе преди 14 години
Виж ги тия нахални прокурори,заяждат се с нашите момчета,нашите ударни бригади! Другаря Марковски ....веднага на линия.А другите другари от партията ...трябва да се мобилизират веднага.Че то като ги затворят нашите момчета,кой ще върши черната работа.Трябва ние да запретваме ръкавите,а то май поостаряхме малко.
101
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Аре стига сте се лигавили.Свършвайте ги.Доживот и това е!!!
100
0
 
0
 
! Отговори
во истина преди 14 години
е защо го прибраха човечеца
99
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 14 години
когато приберат мутрисов,софиянски и цялата крадлива ***
98
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
А кога ще приберат мУргина??
97
0
 
0
 
! Отговори
адвокате преди 14 години
то то и тоя марковски е за затваряне,*** дебела *** грозна
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво значи истина? Какви са фактите ?
95
0
 
0
 
! Отговори
бизбизе преди 14 години
Адвокатът на Сако Марин Марковски, каза, че по делото не са използвани специални разузнавателни средства (СРС-та),а другият казва:Градският прокурор уточни, че са разпитани още свидетели, които не са членове не групата, а по делото са приложени СРС !кой казва истината неможах да разбера:)
94
0
 
0
 
! Отговори
dilyr преди 14 години
Пак прибраха Големия Маргин - този път окончателно , 21.01.2010 14:50Красимир Маринов остава в ареста заради обвинението в организиране и ръководене на наркогрупа
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никой не е 'вечен' ! Ако всеки е търпелив и необезпокоен, може да се види, че и най-големия ТИТАН е простосмъртен!