Ковачки олеква с още 13 млн. лв., прибира му ги Кушлев

Запорираха хилядите му акции в Химко, ТЕЦ Марица 3 и ОЗК
16 фев 2010 11:33,
80
Ковачки олеква с още 13 млн. лв., прибира му ги Кушлев
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд запорира имущество на Христо Ковачки на стойност 12 937 818 лв.

Искът е на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

През септември миналата година съдът запорира имущество на бизнесмена на стойност над 143 млн. лева.

С новото решение общата стойност на запорираното имущество вече възлиза на 156 349 629,44 лв, уточняват от комисията "Кушлев".

С днешното решение на магистратите, държавата налага:

Още по темата

▪ запор на 5250 броя акции, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в капитала на „ХИМКО” АД, с номинална стойност на 1 акция от 1 лв.;
▪ запор на 1874 броя акции, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в „ТЕЦ Марица 3”, с номинална стойност на 1 акция от 10 лв.;
▪ запор на 2320 броя акции, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в ПОД „Топлина” АД, с номинална стойност на 1 акция от 1000 лв.;
▪ запор на 4 195 216 броя акции, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в „Общинска застрахователна компания” АД, с номинална стойност на 1 акция от 1 лв.;
▪ запор на 700 000 броя акции, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в „Общинска застрахователна каса” АД, с номинална стойност на 1 акция от 1 лв.;
▪ запор на 291 400 компенсаторни записи, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД.

Комисията "Кушлев" съобщава още, че ще заведе дело за отнемане в полза на държавата на имуществото на Христо Ковачки след влизане в сила на присъда за извършени от него престъпления.

Dnes.bg припомня, че в последните дни на октомври 2008 г.  срещу енергийния бос започна разследване за данъчни престъпления в особено големи размери.

Първоначално на Ковачки бе наложена парична гаранция от 300 000 лв., която впоследствие бе намалена на 200 000 лв. – рекорд за България.

Между 3 и 8 години предвижда законът за деянието, по което е обвинен Христо Ковачки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
Емигрант по неволя преди 14 години
Ще се измъкне с някоя глоба. Просто целта е да му разделят незаконно натрупаните пари. Такива хора в затвора не влизат. Май само един педоффил са вкарали в затвора за последните 20 години
79
4
 
1
 
! Отговори
men преди 14 години
E da znaete, sigurno Kovachki e nai-golemiat problem na bg v momenta. Pri uvelichavashtite se ravnishta na bezrabotica skachame tochno sreshtu horata suzdavashti rabotni mesta. Trun v ochite na vajni hora e. Dori se postaraha da mu izgradiat imidj na mutra za da privlekat obshtestvenoto mnenie na svoia strana.
78
2
 
3
 
! Отговори
някой си.. преди 14 години
нека проверят и партньорите му - партийни и бизнес партньори!!! аз лично съм потърпевш от тях! а те се учат един от друг, помагат си и действат заедно. когато на мен ми се случваха случки, негов партньор ме "респектира" посредством неговото влияние, а ДМА на дружеството, в което участвах беше уж "продадено" на друг негов партньор за смешна цена, от която не съм взел и стотинка!!!
77
1
 
0
 
! Отговори
анонимен хх преди 14 години
До знаещ; Нещо не си в час......какво означава за теб бяла или сива икономика.Преди да коментираш помисли малко,а може би само се забавляваш.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре че е софийският съд, а не е пернишкият.
75
2
 
3
 
! Отговори
Цветомир преди 14 години
Как според теб се плащат данъци на пари спечелени от престъпна дейност ... я се замисли малко!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кой е следващия ... има няколко подходящи смукатели
73
2
 
4
 
! Отговори
1222 преди 14 години
...I magazinite Evropa da mu zaporirat,...!
72
2
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Напротив, има малки и средни фирми все още, напук на държавата.За сега оцеляват и сигурно почти на равно внасят в бюджета с големите.Но целта е да ги няма.Народа да е беден, *** и да работи не за 300, а за 150 евро.В противен случай-ако снощи си гледал Карбовски-купуваш си палатка и заминаваш в някой Парижки парк..
71
5
 
4
 
! Отговори
Роко преди 14 години
страхотна новина,искам още стотици такива,всеки следваш ден по няколко
70
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ако ставаше така, както пишеш, ние отдавна да сме нация от милионери....Трябва и мая, и ако тая мая е червена или червена със сини оттенъци-хляба много бързо втасва....
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
QWNO NE SI RABOTIL PRI NEGO ILI SI OT PODLIZURKOWCITE MU
68
1
 
0
 
! Отговори
чудак преди 14 години
до 62 съгласен със теб.Но вече няма средни фирми.Вярвате ли че сега ще ги създадат.Независими,самостоятелни.Най вече заради твърденито ви ,че няма кой да им работи ей така за по 300,400 евро.Водата по приватизацията и т.н. се изтече.Сега бюджета ще го пълним ние ,без фирмите,защото е криза.
67
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
Явно не си като него, щом не си стигнал там. А относно КАК го е постигнал - порови се, доста материали се написаха за това. Иначе ще ти кажа само три думички - кредит, риск, предвидливост. Щом си образован, ще ме разбереш ;)
66
4
 
7
 
! Отговори
глупчо преди 14 години
Давай, Бойко! Напред!
65
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 14 години
Ее това вече е новина!!!!
64
1
 
1
 
! Отговори
Pfff преди 14 години
Хахахааааааа !
63
1
 
4
 
! Отговори
T преди 14 години
Немога да ги разбера тия като него. Имат печалби за стотици милиони а искат да спестят на държавата данъците. Плати си да ти е мирна главата бе тикво!!!! Е тва е проблема в БГ, "що пък да давам", имам 10 милиона що да не са всичките за мене...
62
2
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Прочети пак статията, и ще ти стане ясно защо.Говори се за доходи от престъпна дейност.Точно пък този за тия пари не е платил и 1 лев за осигуровки и данъци, а ти искаш и помощ да му даде държавата????Държавата трябва да дава помощ на малките фирми, но не смее да направи богата и независима средна класа, няма после кой да работи на такива като Ковачки за минимална заплата.
61
2
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 14 години
до 53 а вие ми кажете.не защитанам никой.просто правя прости сметки.Явно много пишещи имат първосигнални реакции в пръстите ,а не другаде. На мен са ми разбираеми хората ,който се борят въпреки всичко за работа,бяла или сива.