Делото на Дражев – отначало. За 3-ти път в последните 4 години

Бизнесменът обвинен за катастрофа с двама убити
18 фев 2010 14:12,
22
Делото на Дражев – отначало. За 3-ти път в последните 4 години
Ивайло Дражев. Снимка: БГНЕС

Футболният бос и бизнесмен Ивайло Дражев и неговият нов защитник – адвокат Чупетловска, помолиха днешното заседание по делото да протече при закрити врати.

Пред съда Ивайло Дражев заяви, че от години се правят различни неверни интерпретации в медиите по знаковото дело, без да е доказана още вината на футболния бос.

Той е обвиняем по дело за катастрофа през лятото на 1998 година близо до село Черноморец, при която загинаха мъж и жена.  

Затова молбата му заседанието да започне при закрити врати беше уважена и журналистите бяха принудени да напуснат залата. Съдия Узунова от Бургаския окръжен съд даде ход на делото, което върви от 11 години.

Още по темата


Тъй като в последните 4 години днес за трети път делото започва от самото начало и имаше опасност отново процесът да бъде отложен, съдебният състав е подсигурен с двама допълнителни съдебни заседатели.

Заседанието е тридневно, а в петък като свидетел е призован бившият защитник на Дражев адвокат Досев. Самият Ивайло Дражев твърди, че не е шофирал в деня, когато е станала катастрофата.

По думите му зад волана е бил негов бизнес партньор, чужд гражданин, който е бил разпитван и дал показания. Той разполагал с 20 нови доказаталества в своя защита.

Dnes BG припомня, че на няколко пъти процесът беше връщан за ново начало заради отказ на съдебни заседатели или заради смяна на адвокат на обвинения в катастрофата край село Черноморец.

През януари тази година делото беше отложено за пореден път заради заболял съдебен заседател, който отказа да присъства в съдебната зала поради влошено здравословно състояние.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 14 години
ЗАЩО мафиоти се съдят при закрити врати ?????Какви са тези безкрайни отлагания. Това окуражава мутри и мафиоти.....Е, затова Европа не ни бръсне ....