Убиецът на полицая от Енина остава в ареста

Неделчо Василев е обвинен в предумишлено убийство
23 фев 2010 16:50,
41
Убиецът на полицая от Енина остава в ареста
Неделчо Василев. Снимка: БГНЕС

Неделчо Василев, който на 8 февруари намушка смъртоносно полицая Бончо Чернев, остава в ареста.

Това реши пловдивският апелативен съд, който потвърди постоянната мярка „задържане под стража“, наложена от окръжния съд в Стара Загора.

58-годишният мъж е обвинен за това, че е убил умишлено полицая, който е изпълнявал служебния си дълг.

Деянието е извършено по хулигански подбуди, гласи заключението на магистратите.

Неделчо Василев искаше мярката му за неотклонение да бъде изменена на „домашен арест“, с мотива, че трябва да се грижи за болната си майка.

Прокуратурата обаче изтъкна, че синът често е налагал физически и психически тормоз на майка си.

Прокурор Румен Боев цитира показанията на съседка, определила Василев като агресивен човек, който често налитал на бой.

Още по темата

Магистратите прецениха, че има реална опасност Василев да се укрие.

Dnes.bg припомня, че на 8 февруари полицаите Бончо Чернев и Николай Иванов се отзовават на сигнал за мъж, който вилнее в дома си в казанлъшкото село Енина.

Тогава пияният Василев рани в ръката полицая Николай Иванов и намушка с нож другия служител на реда Бончо Чернев, който почина.

На Василев не е повдигнато обвинение за опит за убийство на Николай Иванов.

Защитникът му заяви, че двамата полицаи не са били достатъчно подготвени, затова се стигнало до инцидента.

Ако бъде признат за виновен, Василев може да получи до 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 20г. за предумишлено убийство на униформен полицай?!?!?НЕщо бъркате тук!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** къф е *** и *** тоя на снимката
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Приветствувам решението на съда! Аз съм леля на момичето, което е очевидец на убийството. Всички днес много се притеснявахме какво ще реши съдът, защото убиецът е непредсказуем и много агресивен. Ако го бяха пуснали, племенницата ми трябваше да живее под охрана или да смени местоживеенето си. От деня на убийството тя постоянно е с нервни кризи, припада. Много тежко преживява трагедията със загиналия полицай. А Неделчо е ***, изнасилвал е родната си майка, за която уж сега трябвало да се грижи.
36
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 14 години
А ко има непосредствена заплаха да, но дали в случая е има е тъмен момент. За оценка на риска е необходим професионализъм в МВР той е доста изкривен. Да припомня за Еленора застреляна от пиян полицай. Или за онзи РПУ -шеф В Бургаско и двата случая са крещящи. Пък онези двамцата излезли на стрелба в Пазарджишко кои ги знае на какво.. ще върнат ли човечеца излязал за гъби. И колко още.
35
2
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 14 години
Я мълчи бе разбирач,ами ако в къщата му се извършва престъпление-например тоя се мъчи да събуе гащите на *** , какво трябва да правят полицаите ? Да тичат обратно до вратата на съдията или прокурора и да искат заповед ли
34
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Подменяш нещата, а ко е изпълнявал служебните си задължения. Би трябвало да знае, как да подходи в подобно ситуация. Ако изобщо е имало и ситуация, би трябвало и да знае, какво се изисква при такава ситуация. Жалко за починалият, но кой е виновен, че от всяко дърво става *** в МВР!Да като гражданин не ми се ще милиционери да извършват безакония да го пробутват като " изпълнение на служебни задължения" При все, че са описани ясно!
33
2
 
7
 
! Отговори
сеирджия преди 14 години
Цветанов, 17, ще те видя, когато бандит влезе в къщата ти и се гаври с дъщеря ти, дали ще кажеш на полицай, дошел да ви спасява: "стой навън, нямаш заповед да ми влизаш в къщата". Много *** на тоя свят, много, и все се правят на "знаещи".
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Продавам запазен бойлер
31
0
 
7
 
! Отговори
desso преди 14 години
Само да попитам, защо не му е предявено обвинение и за опит за убийство на другия полицай?!?! За това поне още 10 годинки.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Ако бъде признат за виновен, Василев може да получи до 20 години затвор.".Що само 20, бе? Убил е полицай по време на изпълнение на служебния си дълг. Че на всичкото отгоре полицая отишъл да помага. Баси правосъдието.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е,как може бе, поне едни хемороиди не можа ли да изкара че да го пуснат човека.
28
1
 
8
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Не мога да повярвам, че този човек с тази интелигентна и одухотворена физиономия е способен да извърши такова нещо :)
27
0
 
4
 
! Отговори
mitaka преди 14 години
Абе не си ме разбрал баце. Тоя, че не е плащач е ясно, че е изперкал алкохолик - и това е ясно ! Иде реч за друго - да си го пуснат ей така на харабия, па да си го срешнем хей така на мухабет, па да си го попитам дали съжалява за стореното ... ! Сега ясно и ти е ? Нещо за 323 от НК ...
26
1
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 14 години
Искам да ти кажа нещо ама няма да го разбереш.Така че няма смисъл.Целуни майка си от мен тя знае .
25
0
 
2
 
! Отговори
съдия преди 14 години
Няма да стане .На този му личи от 5 -километра че няма пари.Те тези хватки не са за всеки
24
0
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 14 години
Да ти светна ли какво значи "може да получи" ? Ами ето - признава се за виновен, яде пръст, посипва си главата с пепел, казва че съжалява, би се бил напил и пр. и моли уважаемият съд за снизхождение и хоп ... получава наказание под законоустановеният минимум. Чудя се обаче дали си заслужава цялата тази работа ? Я по-добре го пуснете под гаранция ... а ?
23
0
 
7
 
! Отговори
митко преди 14 години
КАКВО ОЗНАЧАВА "МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ" ДО ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ПАНДИЗ?!?!?!? НАЛЕТЯЛ С НОЖ НА ПОЛИЦАЙ И ГО УБИЛ!! В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ КАКВО ГО ОЧАКВА,А,ЗНАЕТЕ ЛИ?!!? МОЖЕЛ ДА ПОЛУЧИ....... БЪЛГАРИЙО,БЪЛГАРИЙО!!......
22
0
 
3
 
! Отговори
do 17 преди 14 години
Просто парче си....
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
4. Четвърто, надявам се да получиш инфаркт или инсулт и да не си способен да отключиш вратата на медицинския екип, а повиканите да окажат съдействие полицаи, да вземат да решат, че първо трябва да "имат заповед" за да влязат в дома ти !!!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уважаеми невиждащ по-далеч от носа си драскачо, може и да ти е убягнало от вниманието, но все пак:1. Първо полицаите са влезли защото е трябвало да осигурят възможност да се окаже спешна медицинска помощ на убиеца. 2. Второ това за което неграмотно говориш се нарича "разрешение от съдия" а не "заповед". 3. Трето има случаи когато служителите на МВР МОГАТ и СА ДЛЪЖНИ да влязат макар и в чуждо жилище, макар и без разрешение от съдия.