Пак удариха дребните: Акция за евтини цигари

В Пловдив заловиха мъж, натъпкал кола и къща с 2900 кутии
17 апр 2010 21:11,
152
Пак удариха дребните: Акция за евтини цигари
Снимка: БГНЕС

МВР пак удари дребните търговци. Последното доказателство е от съботния следобед в Пловдив.

При полицейска акция са иззети близо 2900 кутии с цигари без бандерол.

Служители от сектор “Икономическа полиция” са тарашили лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред хранителен магазин в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Още по темата
При претърсването на леката кола са намерени 590 кутии от марките “Карелия”, “Еве”, “Табакус”, “Асос” и “Мерилин”.

Автомобилът се ползвал от собственика на магазина – 36-годишен пловдивчанин, за когото има данни, че е търгувал с цигари без бандерол.

Полицаите обаче надушили по-голямо количество цигари, затова претърсили и дома на магазинера. Там намерили още 2270 кутии без бандерол.

Търговецът е задържан за 24 часа в ареста на Трето районно управление, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив. Със случая се е заела и Районната прокуратура под тепетата.

Хората в Пловдив обаче признават, че вече на всеки ъгъл се продават свободно цигари без бандерол на цени два пъти по-ниски от тези с бандерол.

Dnes.bg показа още в началото на седмицата как в ромския квартал „Столипиново” цигари без бандерол се търгуват спокойно, като цената им варира от 2 лева до 2,30 лв.

Наша проверка установи, че цигарите са внос от Турция и Германия.

Сега остава въпросът: Знае ли полицията кой внася цигарите отвън и кой снабдява дребните търговци?, защото най-вероятно в следващите дни ще последват още "зрелищни" арести на собственици на малки бакалии, в които се продават евтини цигари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да се криминализира пушенето на контрабандни цигари.
71
0
 
3
 
! Отговори
van преди 14 години
На централния пазар в София колкото искаш цигари, в кутии, от чантите или от джобовете. Жалко, че не пуша
70
0
 
6
 
! Отговори
мухотрепач преди 14 години
Тиа изтепаха конкуренцията и повече нема да се продават цигари без бандерол,смееееееееееееееехххххххххх голем абе ние сме цирк от световна класа,ама да му мислят другите джебчии и клошари и стъкломиячи и продавачи на цветя.....
69
1
 
1
 
! Отговори
До кози дъх преди 14 години
Ти си изпушил КОЗИ ДЪХ--благодаря ти за псувнята овчиполска
68
0
 
3
 
! Отговори
КОЗИ ДЪХ преди 14 години
VSI4KI NEPU6A4I DA NAPUSNAT TAZI STATIYA,KAKIV UY DIRYAT 6TOM NE PU6AT KAKVO GI VILNUVA PROBLEMA ZA CIGARITE.ARE BEGAYTE OT TUKA 6I VA *** V КОЗИТЕ ДЪХОВЕ.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каква е тая новина от Икономическа полиция заловили човек натъпкал колата и домът си с цигари !Мислех ,че това е работа на майките с деца
66
0
 
17
 
! Отговори
Jitan преди 14 години
Със сигурност тези дето сме останали в Родината си ,ще се превърнем в престъпници за тая държавата,защото единственото с което връзваме двата края е КОНТРАБАНДАТА !!! Контрабанда на цигари,на третокачествено месо,на гуми и дрехи втора употреба,на коли пета употреба и т.н....Единствено политиците,мутрите с джипове и гробищата са ни първа ръка и всички видове високи акцизи пълнят техните джобове....А ние тук сме джавкащите кутрета!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъи като трябва да има градация при наказанията -- за другите престъпления сигурно не трябва да се излиза от затвора-- преди да започнеш да ревеш ДА-ДА малко огледаи от всички страни -- защото според някои друг и за превишена скорост глобата трябва да е 10г, затвор +50 000лв,а за 1-фас 30 г.-затвор-- измежду другото аз съм непушач
64
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всеки пушач на контрабандни цигари трябва да влиза в затвора за 2 години или глоба 10 000 лева. Само със строги закони ще се оправим.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Писна ми ,като нещо ви е криво-Станишев , щом е нещо за пари -- Станишев за крадене-- Станишев сега и в нета пак-- Станишев --- няма Станишев има с много приказки на пазара това е държава и иска компетентности които не всеки притежава иска умения такт търпедние ,а не инат иска комбинация от добродетели, съчувствие към слабите и неравнопоставените в обществото ,
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Асане, не те ли е срам да си пишеш автобиографията на 5 реда? Нема нужда да показваш мръсотията в душата ти пред публика.
61
1
 
5
 
! Отговори
DYANKOV PUFITO преди 14 години
HAYDE DYANKOV PEDERAST GNUSEN KAKVO STAVA USPYAVA6 LI DA SPRE6 KONTRABANDATA....? MRISEN GEY MOJEL DA SMYATA AMA NE6TO SMETKITE IZLYAZOHA KRIVI!ELA DA IZPU6I6 MOYATA CIGARA ZA 5 LV 6TE TI YA DAM V USTATA!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За да изглежда по внушително е трябвало да ги броят не на кутии , а на цигари ,иначе акцията ще излезе по скъпа.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То така става когато застанеш срещу цялата държава и се опитваш да я надприказваш бая глупости можеш да изръсиш,,,,
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Последното изречение сякаш Станишев го е диктувал ...
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вчера разбрах от ББ майките трябвало да ловят крадците !А каква е работата на полицията да чете коментарите в интернет ли ?!
56
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Спасявайте се поединично!Само глупаците са в прословутия екип!Няма мафия.Тук е манафия!Кой разбрал,разбрал!Останалите ще го усетят триъгълния,като шабър!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА -да -ДА...Наистина Дянков контрабандата е сериозно престъпление но някои ни я докара на главите съвсем скоро маи ще се прекфалифицираме в абсолютни контрабандисти -- сполаи ти за оздравителните мерки ,ама ти си се лекуваи с тях ние си ползваме народната медицина --- изобщо не сьм червен, даже и в комсопмола не ме искаха...
54
3
 
3
 
! Отговори
убеден преди 14 години
Бойко оправя държавата
53
8
 
1
 
! Отговори
КЪДЕ преди 14 години
КЪДЕ БЕШЕ ,КОГАТО ТРИМАТА *** УНИЩОЖАВАХА БЪЛГАРИЯ АМИ СЕГА СЕ ПОКАЗА,КАТО МАГАРЕШКО МЪДО НА СВИНСКИ ***.