3 години затвор за пиян полицай, убил таксиджия

Катастрофата станала през лятото на 2009 година
21 юни 2010 15:11,
57
3 години затвор за пиян полицай, убил таксиджия
Снимка: БГНЕС

Две години и 11 месеца ще лежи в затвора пловдивският полицай Никола Ерелийски, реши Окръжният съд в Града под тепетата.

26-годишният мъж е признат за виновен в това, че през август миналата година на едно от централните кръстовища в Пловдив при шофиране на "Ауди" в пияно състояние, е причинил смъртта на Радостин Николов.

Полицаят е карал автомобила с висока скорост. Освен затвор магистратите го лишиха и от свидетелство за управление на МПС за 5 години.

Ерелийски работил в сектор "Охранителна полиция" към Шесто РУП на МВР.

Във фаталния ден той бил в заведение със свои познати, където пили алкохол, след това се почерпили и в дискотека.

Когато тръгнал да се прибира, униформеният подкарал колата си със 120 км в час. Пред него се движела таксиметрова кола, управлявана от Радостин Николов.

Таксиджията предприел ляв завой, в този момент аудито се забило в колата.

Николов бил закаран в болница, където починал вследствие на тежка черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма.

Ерелийски е осъден да заплати на близките на пострадалия общо 200 000 лева кръвнина.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи за безотговорност и за убийство се лежи вече три години,така ли? Да знам да почвам да газя и аз който не ме кефи нещо, пък после - 'пиян съм'... ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ - УБИЙЦИ ЗАСЛУЖАВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКИ ПРИСЪДИ - 10 ГОДИНИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА МИНИМУМ!!!!
33
2
 
1
 
! Отговори
Някой си... преди 13 години
Има ли значение за онези които са на другия свят "благодарение " на такива като Стависки ( кой знае как му е истинската еврейска фамилия? ) Има ли значение изобщо да се задава подобен въпрос, който така или иначе ще бъде изтрит от същите тези '"уважаеми" цензори ...?74 Защото първата задача на "борците за свободно слово" е да цензуритат и да трият "неборците".
32
2
 
11
 
! Отговори
а де преди 13 години
а Ставийски?????????????????????????????И колко е бил алкхола в крвта на полицая? Има значение, над 1,2 или по-малко????????
31
3
 
14
 
! Отговори
Някой си... преди 13 години
Това е държавен служител, който не дава пари за нищо, нито за дюнерите на Четвъртък пазара, нито за *** под моста на Скобелева майка. Изобщо ако даде пари за нещо, то са за любовницата му! И затова ги пенсионираме рано-рано, за да имат време да се порадват докрай на благинките които им осигурява държавата в лицето на тъпите си граждани! Ако беше жив един диктатор сега, би възкликнал: "Държавата над всичко! Тоест полицейската държава над всичко!"
30
0
 
8
 
! Отговори
da преди 13 години
вчера някакъв не спрял на палка.хакнал полицая и побягнал но му се изпречило дърво.....а сега кажете кой крив кой прав...да спираш ли да не спираш ли?еми ако онзи е пиян дет ти дига палката....всичко е тотално збъркано..щом и б.б. за много обещания даде заден
29
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Правилно и справедливо е полицая убил човек, при това напит като мотика да получи значително по свирепо наказание. За това е униформен, защото се радва на безкрайно много благинки, до които данъкоплатеца не само че няма достъп, но и ги плаща на милиционера. За това тази присъда изглежда жалка и нелепа. Не по малко от 10 години, без право на предсрочно освобождаване !!! Това е човек на когото ние плащаме да ни пази от пияни шофьори !!!
28
0
 
11
 
! Отговори
do 13 преди 13 години
Не е умишлено ли? Ами като се качиш в колата пиян до козирката (в случая важи с пълна сила) и караш в града със 120 как се нарича?
27
1
 
18
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
Интересно колко би получил пиян таксиджия убил полицай?
26
0
 
2
 
! Отговори
РЕВ преди 13 години
ДО ЧИСТАЧА. СТИГА СТИЯ СЕЛСКИ НОМЕРА ДЕ. И ТИ ЛИ Р...Ш НА ЧУЖД Г..Б НЕ РЕВИ НЕ РЕВИ ЗАЩОТО НАЛИ ЗНАЕШ А...
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прибираи се в раионното бе--кавал ще ми вика...
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При 2г 11м- ще лежи ако работи 2г и 1 м-- но при 1г. и 5м. има право на предсрочно условно освобождаване по чл.17--предлож го прави началника на затвора или по чл 71- предлож. го прави прокуратурата--- така ,че това е...
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оставете ставийски на мира , и двамата са еднакво виновни , а разликата е ,че тоя тук е служител на закона и само заради този факт присъдата трябва да е три пъти по голяма , като една такъва присъда да има дисциплиниращ ефект върху другите милиционери , та да разберат ,че закона е и за тях , като гледаме мвр виждаме закона, каквито са ни милиционерите такъв е и закона посочете една кука с колан .....да те са безсмъртни
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, човешкия живот в България е две-три годишна присъда или просто условна. Виж, компютърните престъпници ги бутат за по 5 минимум. Ремонт на съдът и законите !
21
3
 
0
 
! Отговори
ми преди 13 години
Умните са по компютърните зали-готови да ни съветисват нас неуките както им харесва-законово,Давност престъпления няма явно-повтаряемост също,Технично поле и обективност звучи метафорично за всяко вирнато носле,Лошият въздух не винаги има миризма,но има последствия от действия и бездействия,Ако ти се повръща значи е халотан,а всеизвестна истина е какви са *** след това,Ветрове,ветрове,,,,Не винете невинни като богове,то при вашето морално блюдо му се повръща на всеки нормален,
20
1
 
4
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
Поредната абсурдистанщина! 3 години, ама пак ще му се сторят като 30.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Присъдата безспорно е ниска, ама спомнете си Стависки. С какво се различава от този случай и каква беше присъдата му?
18
3
 
3
 
! Отговори
ЕДИН преди 13 години
ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ. МАКСИМ СТАВИЦКИ СЕ КАЗВА. НЕ ГО ПРЕКРЪЩАВАЙТЕ ЗАЩОТО КОЙТО ГО ПРАВИ ТРЯБВА ДА МУ КУПИ КОСТЮМ.
17
1
 
18
 
! Отговори
Диди преди 13 години
За лъжесвидетелство 5 години затвор... за убийство и управление на МПС в нетрезво състояние 2 години и 11 месеца?!!! В каква държава живеем????!
16
2
 
25
 
! Отговори
Retro преди 13 години
Възмутително! Хем ченге, хем поркано, хем убил човек... 3 години?! Я ги излежи, я не. Изумена съм от "правосъдието" ни.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като си пиян и е с 120 км е умишлено ! а като е и полицаи е още по-умишлено !