Пети задържан при спецоперация "Леярите"

Пловдивчанинът е заловен с голяма сума пари пред банка
19 авг 2010 16:30,
28
Пети задържан при спецоперация "Леярите"
Снимка: МВР

Пловдивчанин, заподозрян в съучастие с групата на „Леярите”, бе заловен с голяма сума пари и плочки сив метал, съобщиха от МВР. 

39-годишният Л.П. е задържан около 10 часа тази сутрин пред банка в центъра на Пловдив.

У него са открити 30 000 долара, 5000 евро, 1300 лева и 3 найлонови торби със сив метал в различни отливки. Той е в ареста с полицейска мярка за 24 часа.

По-рано в рамките на спецоперацията бяха задържани други четирима мъже. Групата се е занимавала се с незаконно претопяване и търговия с ценни метали.

Още по темата

Половин тон злато, сребро, платина и паладий са задържани при спецакцията. 

Задържан е Радослав Балджиев от Пловдив, който, според полицията, е организатор на групата. Той е заловен, след като декларирал 369 килограма сребро за износ за Турция.

При направената проверка е установено, че под сребърното покритие металът е платина или паладиум. Групата е наблюдавана повече от три месеца.

В рамките на операцията в град Раковски е разкрита нелегална леярна.

Действията на разследващите продължават. Предстоят експертизи на задържаните количества метал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: акция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
18
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
А, бе, хора, нямате ли си коректори? Тъкмо реших, че сте си взели бележка от предишната статия като видях, че сте написали паладий и... след две изречения пак го наричате паладиум!!! Няма метал с такова име, ей!!!
5
4
 
22
 
! Отговори
IND преди 13 години
22.08 - Гоце се обажда на ВСС23.08 - Съдиите пускат задържаните в групата поради липса на достатъчно доказателства (мотивът е, че не е категорично доказано, че този метал е притежание на задържаните, няма категорични доказателства, че това е престъпна група, задържаните нямало опасност да се укрият и т.н...)
4
4
 
23
 
! Отговори
IND преди 13 години
19.08 - в акция "Леярите" са конфискувани половин тон ценни метали (злато, платина, сребро и паладии) - престъпната група е задържана20.08 - Гоце пита "съветниците" си къде са му част от парите за неговия "проект" (предизборната кампания за следващите парламентарни избори).21.08 - Съветниците му отговарят, че преди два дни е имало отново някаква си акциика и са задържани негови спонсори.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Б.а.х таз държава.....има ли някой, който да не краде и да не е в някаква далавера
2
6
 
38
 
! Отговори
коко преди 13 години
Браво ,Цецо!!!
1
7
 
36
 
! Отговори
коко преди 13 години
Браво ,Цецо!!!