Адвокат Марковски: Трябва нова ДНК експертиза за Белнейски

Аз работя с факти, коментира юристът
23 авг 2010 22:13,
60
Адвокат Марковски: Трябва нова ДНК експертиза за Белнейски
Лазар Колев в съдебната зала. Снимка: БГНЕС

Адвокат Димитър Марковски- защитник на обвинения в убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев, ще иска нова ДНК експертиза по случая.

Аз работя с факти, а до момента няма доказателства, че моят клиент е извършил това престъпление. Оспорвам сегашната експертиза и затова настоявам да бъде направена повторна такава на материала под ноктите на момичетата, каза Марковски. 

Лазар Колев бе обвинен в зверското убийство край Брацигово заради семенна течност, намерена в едно от момичетата и заради епителни клетки от самия Колев, открити под ноктите на жертвите.

Още по темата

Според адвоката обаче семенната течност не може да бъде достатъчно доказателство:

А в експертизата, при която под ноктите са открити следи от клетки на Лазар, не вярвам. И защо, питам аз, след като убийството е извършено през 2006 година, експертизите са правени чак през 2008-а. И защо те са правени в чужбина, при наличието на достатъчно добри наши специалисти и достатъчно мощна и модерна апаратура - попита защитникът.

Лазар Колев, който излежаваше стара присъда за грабеж, трябваше да излезе на свобода преди два дни.

По решение на Окръжния съд в Пазарджик той обаче остана в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”.

Марковски обяви, че решението ще бъде обжалвано в четвъртък пред Апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: експертиза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
20
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 13 години
Анонимен22 написа:" И познайте, под ноктите се намира ДНК, което пак е пратено в Англия и от тези проби вече 99.99% казват, че е на този човек и че отговаря на първата проба която не е била толкова сигурна поради ред технически причини.... "Ела за два дни в ареста,и ти гарантирам,че ще намерят твое ДНК където кажеш.Фактът,че самоубиха съдебния експерт е многозначителен.
33
6
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Ако някой вярата убиваи престъпниците сам прикрива,ако някой пред лъжата лази -нашата полиция е тази!Хора, имайте тъпение,хора, запомнете го добре ако жертва сте на престъпление,не разчитайте на МВР.
32
15
 
12
 
! Отговори
какво повече преди 13 години
Какво повече трябваше да намерят в момичетата? Оная му работа, едната му ръка и личната му карта ли?????!!!! Тлъстото животно Марковски пак щеше да го увърта, да подхранва фалшиви илюзии у убиеца за да цуца парички
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си спомням да съм те опълномощавал да говориш от мое име, бе ***!!!За мен няма съмнение, че това е убиецът!!!
30
2
 
10
 
! Отговори
Писнаминаху преди 13 години
Абе айде стига ни занимавайте с тая пасмина. Кой каквото е дробил да си го сърба!!! А Тоя дебелия и 100 експертизи да прави все тая, Лазар ще изгние в затвора!
29
3
 
23
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Спомням си, че имаше един зам.кмет в Пещера, който каза;- "Говорещ, като свидетел по това дело - УМИРА"Спомняте ли си, че беше ги изброил тези преди него?Колко още хора трябва да страдат, за да се прикрит двамата "големци", които се говори, че са го извършили, че даже и повишиха Шефа на Пазарджишкото МВР в длъжност, за това, че "разкри"....нещо?
28
2
 
20
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Дебелакът знае как да разтъкава съда и да го манипулира. Ако обаче този Лазар е такъв, какъвто го описват, кой плаща хонорара на дебелия? Не съм чувал да е станал филантроп - тогава щеше да е отслабнал! Ама не е!
27
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Оставете децата да почиват в гроба вече така и така скрихте истинскияь виновник за убииството взехте тоя за жертва сега поне ги оставете вече да почиват в мир
26
9
 
38
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 13 години
Ако Лазар Колев беше истинския убиец, случаят щеше да е отдавна разкрит и нямаше толкова години да се протака.Ако Лазар Колев беше наистина извършител на това гнусно деяние, щяха вече да са му лепнали "Доживотен затвор без право на замяна" !Всички сме наясно, че този от снимката може да е всякакъв ***, но не е убиецът на сестрите Белнейски. Истинският убиец има покровителство и защита от най-високо ниво ...Този е само удобната изкупителна жертва !В България няма правосъдие !
25
6
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Май Бойко Борисов "проспа" случая...и тогава и сега той или негови хора са последния съд
24
8
 
20
 
! Отговори
Слона Марковски преди 13 години
Трябва да се правят ДНК експертизи и отново и отново да се проверяват доказателствата,докато не се окаже,че слона Марковски е адвокат на най-невинния човек на света,всеки друг резултат е грешен.Марковски все пак трябва да се угоява,това тяло иска поддръжка : ))
23
2
 
18
 
! Отговори
Пари пари пари преди 13 години
С пари в България всеки може да бъде измъкнат от сигурен затвор...
22
6
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Защо това почва да прилича на оня виц за заека - зайко, защо си без шапка, зайко защо си с шапка....Едва ли има по нагъл адвокат от Марковски....винаги поема знакови дела, възползва се от дупките в съдебната система, предварително заложени от колегите му законотворци.....Ако имаше такова понятие "гузна съвест", тоя разплут *** да си е направил харакири до сега....
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Следствието като се пое от софииското - горките деца не бяха ли погребани вече? Ще има "цирк Макрковски" че след като са били погребани и са стояли в земята - пробата не е доказателство...... Още повече че преди погребението труповете са били измити...
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, но след като следствието се пое от Софийското следствие, се оказа че в Пазарджик са пропуснали нещо- да проверят под ноктите на жертвите. И познайте, под ноктите се намира ДНК, което пак е пратено в Англия и от тези проби вече 99.99% казват, че е на този човек и че отговаря на първата проба която не е била толкова сигурна поради ред технически причини....
19
6
 
15
 
! Отговори
Мен преди 13 години
17, много бързо ще излезе истината на яве. Хващат се правилните хора и се измъчват така, че инквизицията да изглежда като шаферка. Ще си кажат и майчиното мляко. ама те не - 1 самообесен, 3 години разследване, 5 човека покрити от други триба ***... Всички може да се реши за няколко часа - няма човек, който да не пропее когато се обработи професионално !!!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пробите бяха изследвани в чужбина, защото се оказа че тука нещо прецакаха материала... Пробите бяха пращани в Англия и се оказа че не може да се докаже 100% кой е извършител, а да се стесни кръга от възможни лица до братовчеди... Това е според информация по медиите от тогава...
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да дойде Хорейшо от Местопрестаплението да разследва. нали е много голям :)
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А "самоубийството" на разследващия лекар изобщо не го раследваха беше ясно като бял ден че не се е самоубил сам, беше толкова показателно че точно заради случая е убит, кой нормален човек ще отиде и ще се обеси на детска площадка, особенно човек който е имал за задача да разкрие двойно убийство на деца.В целия случай има замесени полицай, политици и т.н.Но истината никога няма да излезе на явя защото живеем в БГ дори Бойко знае сигурно кой е извършителя в политиката всички си знаят мръсните ризи
15
14
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 13 години
Волен Сидеров е истинският убиец...факт!!!!