Автобус премаза 23 овце край Еленово

Овчарят и пътниците са невредими
25 авг 2010 12:26,
41
Автобус премаза 23 овце край Еленово
Снимка: Булфото

Автобус прегази 23 овце на неосветен участък от пътя край ямболското село Еленово около 21:20 часа във вторник, съобщиха  от МВР-Сливен.

Стадото на 54-годишния Д. Д. от Еленово пресичало пътното платно, когато рейсът връхлетял върху животните. 23 от овцете са убити.

42-годишният шофьор на автобуса "Сетра" с ямболска регистрация не е употребил алкохол.

Овчарят е невредим, няма и пострадали пътници от автобуса.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: овце
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
Любопитков преди 13 години
Това снимка на жертвите приживе ли е ?...Найс, а ?...
18
3
 
11
 
! Отговори
ОВ4444АР преди 13 години
Може да ви звучи парадоксално,но според ЗДвП овчаря се счита също за водач, т.е. той е отговорен за поведението на животните, когато пресичат пътното платно или е в опасна близост до него. Когато се налага да се пресече пътното платно,овчаря е длъжен да спре движението със сигнал подаден чрез вдигане на ръка вертикално нагоре,а в условията на намалена видимост - със фенерче.След този сигнал водачите са длъжни да спрат. Такъв сигнал май е нямало.А водача на рейса е виновен по чл.20,ал.2 от ЗДвП
17
5
 
3
 
! Отговори
Chobana преди 13 години
Kuchetata na Boiko sa vinovni,kolegata sigurno e imal nemski OVCHARKI i te sa podplashili stokata da mine po shoseto a kolegata e naduval Karnobatska mastika s KAUN prez tova vreme.
16
2
 
18
 
! Отговори
Актрос преди 13 години
Голям идиотизъм е да се допускат животни и каруци по шосето , лично аз съм се разминавал на косъм от подобни инциденти много пъти а когато си натоварен спирането е много трудно да не кажа невъзможно.Сега трябва да глобят овчаря поне 1000 лева и да плати на хората овцете.
15
5
 
7
 
! Отговори
ovca преди 13 години
ne gi e pribiral,a gi e izkarval - v tiq jegi se pase noshtno vreme....ej, neuk narod
14
7
 
3
 
! Отговори
ovca преди 13 години
takiva,kato teb deto ne sa vijdali jniva ovca po-dobre da si mulchat......shtoto i ti maj si ot stadoto
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А овчарят? Той може би е употребил алкохол, та прибира стадото в толкова часа?! А какво е наказанието за пиян овчар?
12
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 13 години
Ех как ми се иска да не са овце, а ***...
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нужно му е. Всеки освен да си знае правата, трябва да си знае и задълженията. Ако не ги знае проблема е негов. Това че ти не знаеш, че не може да се стреля по хора, не те оневинява, ако започнеш да стреляш. Всичко останало са глупости.След като има път през полето, той е длъжен да знае как се преминава през този път, за да си изпълнява работата. Не е моя работа да го ограмотявам. Ако е причинено ПТП по негова вина, то той трябва да заплати и щетите, а това че не е чел закона си е негова грижа.
10
9
 
12
 
! Отговори
До Доника преди 13 години
Какво прави стадо овце в 21.20 на пътя? Да не би да са пасли в тъмното? Айде стига - животните се прибират преди мръкване!!!
9
22
 
10
 
! Отговори
Donika Peeva преди 13 години
На един овчар не му е нужн да е грамотен и да може да чете.Нужно му е да знае как да пасе овцете.А като има път през полето как точно да мине-да прелети с овцете ли.Шофьорът на автобуса е виновен-стадото овце да не би да е невидимо.Да оставим настрана животните,които са умряли,заради правещия се на камикадзе шофьор,но той е рискувал живота и здравето и на пътниците и на овчара.
8
3
 
19
 
! Отговори
Bonev преди 13 години
Раздел II.Водачи на пътни превозни средства с животинска тяга, на животни и на стадаЧл. 143. Водачът на пътно превозно средство с животинска тяга, на животниили на стада е длъжен непрекъснато да контролира и да направлява животните, такаче да не се създават пречки и опасности за движението.Чл. 144. (1) Водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, наживотни и на стада са длъжни:1. да карат или водят превозното средство или животните в най-дясната частна пътното платно;2. да карат или водят пътните превозни средства в колона не повече от двенепосредствено едно след друго;3. при езда да не водят повече от едно животно отстрани и да не се движатуспоредно с друг ездач;4. да не превеждат животни през пътя, ако това застрашава безопасността надвижението;5. при движение по банкетите и тротоарите в населени места да водяткучетата на къс повод.(2) През нощта или при намалена видимост водачът на стадото е длъжен дасигнализира стадото отзад, откъм страната на движението със запален фенер.Чл. 145. На водача на животни е забранено да ги оставя без надзор в обхватана пътя и в близост до него.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеш ли да напишеш какво гласят въпросните чл. 143 и чл. 144 от ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА, че аз лично не съм запознат
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали е грамотен овчаря никого не го засяга. В нито едно правораздаване непознаването на закона не оневинява. Ще ме извиняваш, ама иначе с това извинение ще се стреляме по улиците безнаказано!
5
3
 
9
 
! Отговори
ann преди 13 години
Овчарят дали е грамотен и дали може да чете? Пък чак и правилника да е прочел? Ама нищо де, да му вземат книжката.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТакаааПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАГлава 23, Раздел II, чл. 143, чл. 144(1) 4, чл. 144(1) 2, чл. 144(2)Да познаем колко от тези неща са спазени от овчаря?
3
1
 
20
 
! Отговори
ОВЦА преди 13 години
Ама и овчарят е бил голямо ШИЛЕ,как се мачкат 23 овце на веднъж-това да не са ***!!!!!!!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ша са яде курбан !!!!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След тази новина се чувствам готов да кандидатствам за банков кредит:Д