Съдебен заседател по "Баретата" арестуван при "Педофилите"

Възможно е делото да започне отначало
Обновена: 22 окт 2010 15:39 | 22 окт 2010 12:06,
41
Съдебен заседател по "Баретата" арестуван при "Педофилите"
Снимка: БГНЕС

Съдебен заседател по делото срещу Златомир Иванов – Баретата, е задържан при днешната специализирана полицейска операция “Педофилите” срещу група, разпространявала материали с порнографско съдържание в интернет.

Това стана ясно в началото на днешното заседание по делото, когато съдия Петър Гунчев обяви, че то се отлага заради арестуван заседател.

Задържаният е резервният съдебен заседател Петър Георгиев, който преди седмици смени Васил Илиев.
Това стана, след като защитниците на подсъдимите поискаха оттеглянето на Илиев заради изпусната фраза, че всичко по делото е ясно.

Срещу Георгиев е образувано наказателно производство по чл. 159 ал. 4 от Наказателния кодекс.

Според него, който създава, предлага, продава или разпространява порнографски материали, в който са използвани лица, ненавършили 18 години, се наказва с до 6 години затвор и глоба до 8000 лева.

Още по темата

Адвокати по делото коментираха, че ако на заседателя бъдат повдигнати обвинения, ще поискат неговия отвод. Това може да доведе до започване на процеса отначало.

При днешната спецоперация са задържани петима души за разпространение в интернет на филми с порносъдържание с малки деца – от 6 до 8-годишни. 

Иззети са над 200 видеозаписа. Петимата са задържани за 24 часа. В момента се подготвя искане за 72-часова мярка за неотклонение, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той не можа да коментира факта, че сред задържаните има и съдебен заседател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: операция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Е няма нищо! Дано следващия заседател не е от конкурентна организация (или от същата).
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
daje pravqt i parad
37
3
 
3
 
! Отговори
потресен преди 13 години
как може такъв фарс да е този процес!ако върнат процеса от начало това ще бъде най-големия абсур в българското правосъдие!!!видя се,че прокуратурата си го е измислила тоя процес едно доказателство няма,нека склонят глава и да пуснат хората да си живеят живота...Най-големите престъпници са прокуратурата,те трябва да са на мястото на тоя Барета ли е или не!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
:( преди 13 години
Може и да е постановка , за да се върне делото. Вече на никого и на нищо не вярвам
35
1
 
3
 
! Отговори
vanko преди 13 години
tazi darjava pulno s pedofili i prestupnici -koito sa nacionalni geroi
34
0
 
4
 
! Отговори
sss преди 13 години
ujas ..v tazi darjava imali neshto da e v red,mai prestapnicite sadqt prestapnici i kradeca vika drajte kradeca...
33
0
 
4
 
! Отговори
Наска преди 13 години
Не знам на тебе пък какъв ти е проблема.Щото ако знаеш колко е хубаво одзат няма да си го вадиш.Аз лично когато не ми е одзат натурално,си слагам топчета.Я вземи се консултирай с жена си!!!!
32
4
 
4
 
! Отговори
Специален преди 13 години
Е това е баш СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД на Боко и Цоко. Да не им падате.
31
0
 
18
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Е това вече не е истина :). Не стига, че 2/3 от магистратите са престъпници, ами съдебните заседатели педофили :). Е от такива кво правосъдие се очаква?!!!!
30
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Нищо не пропускам, затова написах по предложение. И е нормално този, който предлага някого за нещо да провери дали същият има и необходимите качества за това. ОС на Апелативния съд, освен проверка на формалните изисквания - чисто съдебно минало и т.н., не виждам как може да провери нещо в повече. А иначе не че в съдебната система няма много трески за дялане.
29
2
 
5
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Дали пък не пропускаш втората стъпка в назначаването на съдебен заседател, която е че съдебната власт прави проверка на предложените лица и сред тях не би трябвало да попадат дори хора, които имат отнети контролни точки от талона си ?
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеееееееееееее!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто нямам думи
26
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
незнам дали да не вземем да направим една подписка за връщане на смъртното наказание и вдна подписка да да има референдум за промяна на съдебния състав и законите на България.и да искаме в закона да се запише че който урони престижа и подпомага престъпни елементи с укриване на докозателства и изфабрикуване на дукименти се невярно съдържание попада под ударите на закона като подсъдимия и му се отнемат правата я било за адвокат я било за прокурор
25
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не е зле като се коментира съда, хората да са на ясно поне с това как се назначават съдиите и съдебните заседатели. Ако за съдиите Бойко може да вини Висшия съдебен съвет и партиите на прехода, то какво ще каже сега - съдебните заседатели се предлагат от Общинските съвети, в конкретния случай от ОС - гр. София, а май от доста години ГЕРБ управляват в София, така че....
24
1
 
20
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
И ТОЯ ИЗВЕРГ ЩЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ!!! Нямам думи........
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво се учудвате. Отдавна е ясно че мафията и властта са едно цяло.Един магистрат има достатъчно връзки в подземния свят за да си осигури охолен живот, в отплата си затваря очите като доиде време да си върши работата.Вижте че всички висши чиновници си имат съмнителни фирми (в най лекия случаи). Да не ви припомням оня случаи с хотелите по морето...Това е положението - тези които са призвани да раздават правосъдие въртят бизнес с подземия свят...
22
0
 
32
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Егати делото хахаха!Съдебен заседател - педофилСвидетели - дилъриЕ сега ако се окаже, че съдията е *** :) ще стане голям майтап
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
iskame "Pederasite"
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
prochetete iz drugite saitove,ne bili deca a na 18 ,malki pederastcheta,spoko