Постоянен арест за гинеколога с крими абортите

Според съда той може да извърши ново престъпление
Обновена: 5 ное 2010 14:07 | 5 ное 2010 14:02,
21
Постоянен арест за гинеколога с крими абортите
Снимка: Булфото

Пловдивският районен съд остави в ареста 70-годишния гинеколог от Пловдив д-р Въчю Вълчев и му отреди постоянна мярка задържане под стража.

Той е обвинен, че в периода от март 2009 г до септември 2010 г. е умъртвил плода на 5 жени, съобщиха от съдебната палата в Града под тепетата.

Съдът сметна, че ако д-р Вълчев бъде пуснат на свобода, може да извърши друго престъпление.

Адвокатът на обвиняемия Красимир Елдъров поиска гинекологът да бъде пуснат в домашен арест, но съдът не уважи искането.

Според обвиненията, повдигнати срещу пловдивския гинеколог, той е извършвал криминални аборти.

Освен това лекарят е извършвал манипулациите в приземен етаж на сграда, без течаща вода и в пълно нарушение на хигиенните и санитарните норми. 

Ако бъде признат за виновен, д-р Вълчев може да лежи в затвора до 8 години.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересни хора сте. Когато лекарите протестират за пари за здравеопазване, т.е. да има за вас, се надпреварвате да ги плюете. Когато трябва да оплюете лекар, който е извършил престъпление по смисъла на законите, го защитавате.
19
2
 
6
 
! Отговори
една преди 13 години
Е, може и да изгори, човечецът, не му е за пръв път, затова.Иначе кабинетът му си е законен.Просто няма право да прави аборти в него.Аборти се правят в болници, или регламентирани за това места.Но, понеже българското правосъдие трябва да покаже, че върши нещо, може и да го осъдят.Сякаш, от улицата ги е събирал.Те сами са го търсели и са си плащали, за да го извърши...Иначе Баретата го пуснаха, Стависки....не е виновен.Горкият бай Вътьо е най-големият престъпник у нас!
18
2
 
0
 
! Отговори
kk преди 13 години
Пловдивският съд се излага!
17
4
 
7
 
! Отговори
лекар преди 13 години
"70 годишен със стаж сигурно към 40-50г и без капка човещина и любов към професията."Съзнаваш ли колко малоумно е това ти изречение? Я ходи се застреляй, ще освободиш този форум и света от тъпотиите си!Иначе, ако е правил незаконни аборти - в затвора! Такъв е законът!
16
4
 
3
 
! Отговори
лекар преди 13 години
"70 годишен със стаж сигурно към 40-50г и без капка човещина и любов към професията."Съзнаваш ли колко малоумно е това ти изречение? Я ходи се застреляй, ще освободиш този форум и света от тъпотиите си!Иначе, ако е правил незаконни аборти - в затвора! Такъв е законът!
15
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 13 години
Ако имаше що годе прилична пенсия, с която да може да си плаща сметките и да живее горе-долу прилично, едва ли е щял да се занимава с криминални аборти...
14
14
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
70 годишен със стаж сигурно към 40-50г и без капка човещина и любов към професията.това не е човек според мен ама скоро някой друг ще го съди не ние с нашите закони.грехота е да знаеш как се вдъхва живот а най-безцеремонно да го убиваш-няма значение дали жените са искали да са го направили по законния ред.такива не ги съжалявам
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафиотите ги пускате,а доктора за постоянно,а?И всичко това,затова,че направил 5 аборта,за което има квалификация и със съгласието на майките/***/.Да ви пикам на правосъдието.
12
5
 
22
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Този гинеколог,просто е правил услуга ,не че го защитавам ,но си приставете ,ако няма аборти колко деца ще има още в сиропиталищата.Можиби това искате ,за да просим както в момента в медиите има надпреварване ,правят се на маймуни само само да кажат ,че уж много ги интересуват децата.Всичко е измама ,вижте какви деца има в тези домове и толкова години постояно събираме средства за тях и накрая нищо ,за тях се отделят трухички.Тези които крадът от залака на бедните деца са по-вече виновни от д-р.
11
8
 
1
 
! Отговори
sorceress преди 13 години
Ако желаете да научите повече за тази тема, от 15 ноември (понеделник) в ''Господари на Ефира'' започват да се излъчват серия от репортажи за този гинеколог
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докторът още не е в затвора. Ако има регистриран частен кабинет, то той се смята за лечебно заведение и не подлежи на наказателна отговорност.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престъпно е да се умъртвяват *** - бъдещи *** на обществото. Ако няма *** няма да има и "интеграция"
8
2
 
11
 
! Отговори
Хм?! преди 13 години
Цитат от предишната статия по темата: "лекарят е правил абортите в кабинета си на ул. "Цанко Дюстабанов".Последно къде е извършвано това? Май никой незнае с точност.
7
14
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Е затова ще ставаме повече от вас .Самоизтребвате се .
6
4
 
14
 
! Отговори
666 преди 13 години
Чл. 126. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който със съгласието на бременна жена умъртви плода й извън акредитирано лечебно заведение или в нарушение на утвърдените медицински стандарти и правилата за добра медицинска практика, се наказва с лишаване от свобода до пет години.(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако виновният няма висше медицинско образование или е умъртвил плода на две или повече жени, наказанието е лишаване от свобода до осем години.(3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.(4) Бременната жена не носи наказателна отговорност по предходните алинеи, включително и за подбудителство и помагачество.(5) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако умъртвяването на плода е извършено без съгласието на бременната, наказанието е лишаване от свобода от три до осем години.(6) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако в последния случай е последвала смъртта на бременната, наказанието е лишаване от свобода от пет до дванадесет години.
5
6
 
11
 
! Отговори
666 преди 13 години
Алелеее, колко сте прости, толкова ли е сложно да разберете, че законът е такъв и толкова. За да ви помогна малко да си размърдадте мозъците:Наказателен кодексЧл. 126. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който със съгласието на бременна жена умъртви плода й извън акредитирано лечебно заведение или в нарушение на утвърдените медицински стандарти и правилата за добра медицинска практика, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
4
11
 
23
 
! Отговори
123 преди 13 години
А в крайна сметка, този човечец да не би на сила да ги е правил тези аборти, че чак в ареста, то по същата логика и жените на които е направил трябва да бъдат прибрани в ареста !!!
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както е казал поета - За милиони няма закони, за кокошка няма прошка". Добре че някой все пак влезе в затвора тая година, иначе съвсем щеше да се компрометира тоя сът...
2
12
 
33
 
! Отговори
circus преди 13 години
абе хора ?в този човечец ли си огледахте???????пенсионер и то лекар - гинеколог!не стига че се чуди от къде да изкара някой лев към мизерната си пенсия ами и неги уличиха в престъпление. Що не вземат да проверяват и разследват тия дето правят същото , но на територията на болниците финансирани от Държавата и НЗОК??????? ААААААА ?????Щот сме смешни..........търсм по Вола ТЕЛЕНце............
1
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно какво престъпление би извършил 70 годишен човек? Ще върне бебетата там, от където ги е извадил ли?