Арестуваха двама лекари заради смърт на новородено

Изясняват дали доктор е умъртвил умишлено бебето на 17-годишна
Обновена: 30 ное 2010 23:19 | 30 ное 2010 23:09,
111
Арестуваха двама лекари заради смърт на новородено
Снимка: БГНЕС

Двама лекари са арестувани в Горна Оряховица по подозрение, че имат вина за смъртта на недоносено бебе.

Д-р Стефан Лазаров и д-р Михаил Милатович от болницата в града са задържани тази вечер, след като полицаите са открили детето мъртво във фризер, съобщава в. "Стандарт" като се позовава на запознати с разследването.

На 28 ноември 17-годишна ученичка, бременна в седмия месец, постъпила по спешност за преждевременно раждане при д-р Лазаров.

Той й казал, че бебето е мъртво родено. То обаче се оказало живо.

Докторът се паникьосал и по телефона започнал да обсъжда как да се отърве от него. GSM-ът му обаче се подслушвал заради разследване срещу шефа на болницата и кмета на Горна Оряховица.

Момичето било бременно от приятеля си ром, но криело от родителите си и от учителите.

Тепърва ще се изяснява дали докторът е умъртвил бебето умишлено или смъртта е настъпила заради немарливост.

Окръжната прокуратура във Велико Търново вече е поела случая. Тече проверка и на Инспектората на Министерството на здравеопазването, каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция "Фокус".

17-годишната родилка вече е разпитана. Разпитват се и всички, които са били дежурни в този ден.

Тялото на детето ще бъде транспортирано в София за извършване на съдебно-медицинска експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: смърт на новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
bai ganio преди 13 години
шуро бажинаштина смурт за тия лекари
106
0
 
0
 
! Отговори
velichko преди 13 години
smurtna prisuda za tiq *** iskat podkup ot 200 lv minimum ili te ostavq da si mre6 kato kuche samo smurtna prisuda opravq ne6tata i dokato roditeli ne pochnat da q davat ne6tata nqma da se opravqt tazi bremenos moje da e kakto kazvate ama mnogo jelani ima deto sa uvredili
105
3
 
1
 
! Отговори
от 105 преди 13 години
А ти какво искаш? Да дават мнения само членките на бг.мама ли? То се видя ясно какво е положението. И само не се опитвай да изкараш, че това е една желана бременност и че това дете щеше да расте в мирно и любящо семейство. Заплатите на докторите са големи в целия свят, само че тук останалите се пукат от завист. Завистта ще ви погуби. И злобата също!
104
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Абе,не ми е ясно защо въобще мъже дават мнение по темата!!Плащали им малка!!Я отидете в Шейново и Майчин дом и погледнете служебния паркинг,само мерцедеси и бмв-та!Ако не им платиш и да умираш,ще те прескочат!Не ме интересува по принцип колко пари вземат,ако не им изнася друго да работят!Дали са клетва!Мамка му!Момичето било виновно!На тоя дето го казва същото да му се върне!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** при други касапи, белким не ти ги убият. Има врачки, баячки, екстрасенси. УБИХА - знаеш ли значението на тази дума изобщо?!
102
2
 
3
 
! Отговори
ваня преди 13 години
на мен тия касапи ми убиха три бебета ...последно тази година попаднах в техните ръце и отново не заеха как да се справят.на 17.04 си загубих третото бебе.нито ми го показаха нито са направени процедурите за които разбирам сега.всички лекари вдигаха рамене и ми казваха че това се случва всеки ден...да това при тях е факт .лично доктор лазаров ми каза че една негова позната имала 16 спонтанни аборта и на 17 път родила .това е нагло разбирате ли.дано тоя път има справедливост и си платят за всичко
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, защото животните са по-благодарни от хората, и защото им плащат по-добре за лечение на куче, отколкото за лечение на човек. Каквото повикало, такова се обадило.
100
5
 
0
 
! Отговори
radoslav преди 13 години
ne sa vinovni lekarite vinoven e samo i edinstveno momi4eto koeto e rodilo...
99
1
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
хе ти на булгаристанка, акъл ще наливаш, абе тя си знае нейното и е винаги права
98
0
 
4
 
! Отговори
компетентен преди 13 години
И какво се оказа, че няма престъпление! Вижте докладите на МВР и сами си направете изводите. И какво, ако осъдите човек за престъпление, което не е извършил? По-добър ли ще стане животът ви? НЕ! Ще си останте същите бедни и гладни прошляци. Простите ви глави докараха нещата до там, да се избира премиер, защото обещал да вкара в затвора някого. Както се вижда, вече година и половина, не само че никого не е осъдил, ами държавата върви от зле към по-зле. Браво, тиквеници! Само така!
97
1
 
4
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
скоро няма да има осъден, щот няма да има лекари :))))))))
96
2
 
2
 
! Отговори
БАЙ СЕЛО преди 13 години
Това са *** направо са за затвора.Убийци...
95
3
 
2
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
Абе то в тая държава стана една...Лекари вместо да дават живот те го отнемат ,а реват за по-големи заплати и колко мноо усвояват чрез здравната каса.Кога най-после ще осъдим тук лекар.Щом тизи са биле послушвани ,значе неим е била чиста работата и това като стана с това дете ,та то си е убийство,какво ще стане по нататък ще чакаме поредния епизод ...
94
1
 
1
 
! Отговори
м преди 13 години
В държавните болници, докторите заплататане я смятат за пари. От тук нататък те се "мръдват" да приемат и лекуват само ако имат допълнителен "стимул". Само за едната заплата да си отварят допълнително работа, затова казват , че нямат места. Натова отгоре повечето им техника е дарена... а като сумираш подкупа с платените здравн осигуровки ти излиза по -скъпо от частните болници. А лесно полицията може да ги излови.... да звъннат да попитат като редови граждани ще ги приемат
93
1
 
3
 
! Отговори
ха преди 13 години
Аз пледирам да се разгледа и предишната им работа ... На приятелка и изтекли водите в края на 6 ти месец и те отписали бебето " пратили я вкъщи да си почива". Роди в Плевен и няма увлеждания.. минаха няколко години / за сигурните , че преди 7месец, дета увмират/. Найстина трябва да "изгорят " няколко доктора, другите да се сетят бизнесмени ли искат да са или доктори. Ми то ветринарите са по хубанни към животните отколкото, лекарите към хората.
92
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
До 87.анонимен Че съм груб груб съм, но след време моята грубост сега сравнена с тяхната ще ти се струва ангелска песничка.Дано се сетиш за мен.
91
1
 
2
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Странно,в официалната прес-страница на МВР пише,че плода е бил на 5-6 месеца.Което автоматично го прави аборт,а не преждевременно раждане.Бебе,родено преди 7 мес.,е със 100% летален изход.И как точно в този момент са подслушвани именно телефоните на въпросните доктори? Както каза някой по-долу,историята изглежда същита с бели конци.Има нещо гнило тука,надявам се истината да излезе наяве.
90
0
 
0
 
! Отговори
Mnogo puti vinoven преди 13 години
mi kato se dupite naliavo i nadiasno...kak da ne se....covek;))A za vinata...az k_rvicka vinovna ne znam.To vse edni nezno naranimi cisti kato sulza ste nakraia...
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекаря не е господ. Той не може да дава живот. Може да отнема но това го може всеки. Може да помогне на болния да се излекува, може да облекчи страданията на болния ако е болен неизлечимо но той не е господ и не може да прави чудеса. За лекарите особенно в спешните и интензивните отделения пациентите влизат и излизат. Независимо как излизат дали живи или мъртви. Свиква се със смъртта и това е еинственния начин за да работиш и да помагаш на живите останали. Детето може да е било с тежък вроден де
88
0
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
много си зле мойто момче, не можеш да пишеш, а и математиката ти куца, а за по-сложни неща и да не говорим