Бум на джебчийските кражби след екстрадирането на роми

Със 74% е нараснал броят им в Пловдив за година, отчетоха полицаи
Обновена: 14 дек 2010 16:08 | 14 дек 2010 15:20,
118
Бум на джебчийските кражби след екстрадирането на роми
Снимка: БГНЕС

Екстрадираните роми от Франция са предизвикали сериозно увеличение на джебчийските кражби в Пловдив, стана ясно от обобщена картина на престъпленията в България за тази година.

Подобно е положението и в другите градове в страната.

74% е ръстът на джебчийските престъпления спрямо миналата година, отчитат от полицията под тепетата. Два пъти повече са и домовите кражби.

“Действително много европейски държави предприеха рестриктивни мерки спрямо лицата, извършващи джебчийски кражби, и много от тях бяха върнати както в България, така и в съседни страни. Съвсем нормално е тези лица да продължат да вършат познатата за тях престъпна дейност и тук“, заяви пред Dnes.bg директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Той подчерта, че приоритет на дирекцията е борбата с джебчийството и домовите кражби.

Още една скандална информация изнесоха от полицията.

Продавачите на цигари без бандерол от пловдивската Шекер махала са станали доста изобретателни. През последните няколко седмици полицията е забелязала, че ромите пълнят стековете с всичко друго, но не и с цигари.

“При последната проверка иззехме 70 стека, пълни със стиропор и камъни, като установихме, че продавачите са докарвали на тежест стековете, за да заблудят по-лесно своите жертви“, съобщи шефът на Трето районно управление в Пловдив Никола Симов.

Все повече българи се примамват от евтините цени на цигарите в Шекер махала. Мургави продавачи през 5 метра предлагат кутията за 2 лева, а стека – за 20.

Преди няколко дни в ромската махала е разбита малка работилница, в която са изработвани нелегални папироси. При акцията са иззети бали с тютюн, а четирима души са задържани.

Мъжете са били в лошо здравословно състояние, а след направените изследвания е установено, че са болни от хепатит В и С.

“Почти всички експертизи, които сме назначили, показват, че тютюнът в цигарите въобще не е тютюн. Той е с изключително ниско качество, събиран от подовете на фабрики, и е с високо съдържание на катрани“, отбеляза Никола Симов.

Тази седмица съдът в Пловдив издаде и първата ефективна присъда за разпространение на цигари без бандерол. Търговецът ще лежи в затвора половин година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
38
 
! Отговори
Хан Крум преди 13 години
Аз предлагам сега да има БУМ на ОТРЯЗАНИТЕ РЪЦЕ .......И после ще има спад със 100 % на джебчийските кражби!!!!!!
30
0
 
7
 
! Отговори
Елхана преди 13 години
Много съм жалостива, как така биват обирани предимно пенсийките на бедните хорица
29
2
 
2
 
! Отговори
теляк преди 13 години
ох баня,оох кеф,селската баня гуулям кеф
28
0
 
0
 
! Отговори
heringa преди 13 години
:)
27
0
 
24
 
! Отговори
heringa преди 13 години
...проблема е перманентен. Не е проблем да пребиеш *** джебчия, проблем е, че не можеш да пребиеш всички ***!!! Проблем е, че това е следствие на социална деградация. Огромен проблем е, че те не искат да правят нищо друго. Всеки жив човек се нуждае от пари, но всеки си ги набавя по различен начин. *** не работят, смените не им харесват, мнооого са уморени трябва ли да се направи нещо. Безнаказаните кражби са сравнително лесени.. Дето се вика ТАКА СА НАМЕРИЛИ
26
1
 
14
 
! Отговори
до днес.бг преди 13 години
Оправете си подзаглавието!"С 74%" --> "Със 74%"
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те за това хамериканците ни искат визи.Уорлик на ли обичаш ***....
24
0
 
12
 
! Отговори
ъ преди 13 години
"Мъжете са били в лошо здравословно състояние, а след направените изследвания е установено, че са болни от хепатит В и С."АХАХАХАХХА ай пушете евтини цигари сега ахаххахаа, просто племе булгаристанско!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами...те - 300 евро бързо свършват !
22
2
 
24
 
! Отговори
Т преди 13 години
Къде да подам документи да стана ***?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хич дааже не е лошо !
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като излезе след половин година ще навакса.На такива *** трябва да им спрат помощите,добавките и всички благини,коити идват от нашя джоб.
19
1
 
31
 
! Отговори
Коледно еленче преди 13 години
Пратете ги при царя, в имотите му по цяла България, той ще ги образова и интегрира.
18
0
 
21
 
! Отговори
ined преди 13 години
Ще се увеличат я, като не ги посрещнаха братята роми както подобава - с един хубав бой.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малиииииййййй добре,"че приоритет на дирекцията е борбата с джебчийството и домовите кражби.".Представяте ли си ако не беше приоритет.Я да каже колко полицаи са и колко кражби са разкрити.
16
0
 
41
 
! Отговори
Българин преди 13 години
14 - право казваш - щом държавата не си гледа работата - ние трябва сами да се справяме.Хване ли се джебчийката, смъква се от трамваят и се размазва от кютек. Като и натрошиш ръцете на 5-6 места, скоро няма да може да краде.
15
1
 
39
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Конкретизирам - за ***-крадец - жесток бой, за *** насилник или убиец - екзекуция - никаква милост, никакви компромиси - *** са *** и трябва да бъдат третирани като ***.
14
0
 
54
 
! Отговори
heringa преди 13 години
няма подходящи закони за тези крадци, които нищо друго НЕ ЖЕЛАЯТ да правят. Обикновенните хора са потенциални жертви. Гледал съм ги как ходят на тумби по 3 *** и баш *** с двама авери.Това е групичката. един така ни се натресе веднъж, че го потрошихме от бой.Обиираше една бабичка пред нас. След кратко убеждаване, че портмонето не е негово го пусна на земята,*** номера. Това става в 5цата, слизаме и бой, бой долу.... Другите стоят и гледат. Лошото е, че трябва да се принизявам....
13
0
 
46
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Това е, защото *** не ги арестуват, а и да ги арестуват, в Ушевото само ги галят по главичките, кротко ги убеждават, че нте е хубаво да се краде, лъже, изнасилва и убива - и след 24 часа ги пускат.Още от Тошово време печелившата тактика за справяне с *** крадци и бандити е ясна - хване ли се *** в кражба или измама - вкарва се в мазето на Районното и там се млати докато мърда, припадне ли, свестява се с вода - и пак бой - така че едва да оживее - ТОВА дава резултати.
12
2
 
36
 
! Отговори
3-5-8 преди 13 години
Не само Франция,а още Холандия,Финландия и Белгия започнаха поетапно да се отървават от тази напаст!Жалко,че ние няма къде да ги изритаме!