Спипаха адвокат за имотни измами в София

Той е действал заедно с избягалия от затвора Васил Петров-Бахамата
Обновена: 15 яну 2011 13:10 | 15 яну 2011 12:56,
32
Спипаха адвокат за имотни измами в София
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Адвокат е задържан за организиране на престъпна група, занимавала се с имотни измами, съобщиха от МВР. По случая са работили криминалисти от Главната дирекция и Пето РУП-София.

42-годишният адвокатът К.Т. от София е бил в компанията на издирвания Васил Петров-Бахамата, незавърнал се след временно прекъсване за лечение на изтърпяването на наказание “лишаване от свобода” от затвора в Бобов дол.

На 12 януари двамата били засечени близо до заведение в ж.к. „Люлин”. Работата по случая започнала в края на октомври миналата година, когато 31-годишната Г.М. от Благоевград и Ц.И. на 20 години от Дупница се опитали да изтеглят 17 910 лева от сметка на починала жена от клон на банка в столицата.

В хода на разследването криминалистите установили, че те са участници в организирана престъпна група, заминаваща се с имотни измами.

За осъществяване на измамните сделки с недвижими имоти на починали хора, те използвали неистински документи: удостоверение за наследници, смъртни актове и др.

Освен задържаните, в престъпната група участва Васил Петров-Бахамата, а неин организатор е 42-годишният адвокат.

Събрани са доказателства, че техни съучастници са също 35-годишният Г.К. от Благоевград, с прякор Биби, криминално проявен за лихварство и наркотици, обявен за общодържавно издирване и А.К. на 53 години от София, който се укрива.

При обиска на жилището на организатора К.Т. са намерени различни документи, издадени от държавни институции, печати на банки, боеприпаси и личната карта на Бахамата.

В петък на адвокат К.Т. е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, а Васил Петров-Бахамата е привлечен в качеството на обвиняем, като участник в организираната престъпна група.

С постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП) на двамата е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
томов преди 13 години
незнам дали този адвокат е *** ама ти си *** със сигурност,пожелавам ти най-лошото да ти се случи.
28
1
 
3
 
! Отговори
ZHIVKO преди 13 години
koito ne ezapoznat sas slu4aq da ne pi6e. ***
27
0
 
6
 
! Отговори
TOMOV преди 13 години
с. преди 3 дни Такива *** като тоя адвокат съсипаха живота на много хорица!Пожелавам му дълго и приятно съжителство с Хасан Шпека в затвора и непрестанни романтични бодежи!Откраднатите пари да ги даде за лекарства и погребения! TI DANO SI TOZI KOITO SHTE DADE PARI ZA LEKARSTVA I POGREBENQ POJELAVAM TI GO
26
0
 
2
 
! Отговори
tomov преди 13 години
iskam da kaja che ne e priqtno da pishete kakvoto i da e zashtoto ne se znae dali s vas nqma da stane sushtoto ,i predi da pishete kakvoto i da e trqbva da poznavate choveka,zashtoto vie znaete li kak se chuvstvat blizkite na tozi chovek .NADALI.
25
2
 
3
 
! Отговори
aaa преди 13 години
А кой съди СЪДИЙЧЕТАТА, АД-ВОКАТЧЕТАТА и другите МАГИСТРАТЧЕТА ?????
24
3
 
2
 
! Отговори
crus преди 13 години
И какво очаквате сега ? ефективни присъди ли?е как ще стане ?нали са в едни среди ?лекар няма осъден,адвокат , полицай , депутат ,човечето с кънките....в смотаната ни държавица реформите трябва да започнат от съд,следствие,прокуратура ...справедливи адекватни наказания...да има някакъв *** ред..не само егоизъм,цинизъм и своеволия.ред ни трябва РЕД.аз виждам,че няма как да се случи това ...
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До голяма степен тази държава е на този хал заради юристите. Това са хора без морал... Няма крупна измама, няма крупно престъпление, в което да не е замесен някой шмекер с юридическо образование. Не знам какво правят с тези хора в юридическите факултети, но на изхода, след 4 годинки излизат индивиди с ампутиран морал.
22
2
 
3
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
V RUSE ima advokati, koito prosto TE PRODAVAT na PROKURORA,namat SRAM,samo PARITE gi interesuvat.
21
4
 
10
 
! Отговори
данаци преди 13 години
От близки адвокати знам ... забележете че най големите мрасници са адвокатите - те са най най!
20
0
 
14
 
! Отговори
BUCHHALTER преди 13 години
Браво, нека гние гадта! За това ли е учил право, а?
19
2
 
5
 
! Отговори
pen4o преди 13 години
Аха, ама в България наказват за убийство с лишаване от права за 2 години- вж. случая "Гери"
18
1
 
21
 
! Отговори
Вентор преди 13 години
Ето тоя *** т.нар. адвокат, който е почернил и ограбил маса невинни хора трябва да го осъдят поне на 30 години затвор и да му конфискуват цялото имущество за назидание на всички подобни на него престъпници, които още не са арестувани. То бива наглост, алчност, престъпност и жестокост, ама тия *** като тоя минаха всички граници на благоприличие. Браво на криминалистите от Главната дирекция и Пето РУП-София. Да видим какво ще измъдрят прокурорите и съдиите по тоя скандал.
17
0
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Жалко!-в "панделата" се нуждаят от по-опитни адвокати.
16
0
 
26
 
! Отговори
с. преди 13 години
Такива *** като тоя адвокат съсипаха живота на много хорица!Пожелавам му дълго и приятно съжителство с Хасан Шпека в затвора и непрестанни романтични бодежи!Откраднатите пари да ги даде за лекарства и погребения!
15
1
 
14
 
! Отговори
DJAC преди 13 години
В БЪЛГАРИЯ ОСТАНА САМО КОФТИЯ МАТЕРИАЛ
14
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във всички групи, които се занимават с имотни измами, има адвокат и нотариус. Нотариус С.Тютюнджиев, София, има на свое и на името на роднини повече от 70 имота, от години има следствено дело за апартамент, уж прехвърлен му от *** жена, която 2-3 месеца след "сделката"умря от глад. Адвокатите също са много, напремер Румен Хинов, който лежа 4 г. в затвор, но не за имотни измами, а за неуважение към съда. Тютюнджиев и Хинов ги гледах по ТВ, те твърдяха, че са наклеветени и обидени....
13
0
 
38
 
! Отговори
пис преди 13 години
От години имотната мафия съсипва хората, отнема имотите им, а след това съди нещастниците за обида и клевета, ако посмеят да разкажат в преса и телевизия за начина, по който са измамени, заплашвани и изнудвани. За съжаление от 20 г. делата, които се образуват срещу имотната мафия стоят висящи, прокуратурата ги покрива и няма осъден за имотна измама, защото в НК няма закон за измама с недвижим имот. Да ако ти откраднат колело чрез измама крадеца ще бъде съден, а за недвижим имот няма закон....
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей в тая държава не останаха честни хора бечестните и работливите избягаха в чужбина,тука останаха само крадцибългарския ген се оказа много крадливтурците трябва да са благодарни,че след освободението се отърваха от нас,иначе днес Турция нямаше да я има
11
0
 
30
 
! Отговори
манафи без граници преди 13 години
Те в панделата много си падат по адвокати!
10
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 13 години
Да ги изловят всички *** начело с Раме от Факултета,ама той си плаща!!!