Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо

Това е версията на НСО за инцидента с кортежа на Борисов
Обновена: 15 фев 2011 16:28 | 15 фев 2011 16:28,
306
Пасатът навлязъл в насрещното, карал и бързо
Удареният пасат. Снимка: БТА

Автомобилът на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов при инцидента край Годеч не е навлизал в насрещното платно, ударът е бил изцяло в платното за движение на кортежа.

Това каза за БТА полк. Злати Райков, началник-отдел "Автотранспорт " в НСО, който е бил на мястото на произшествието заедно със служители на КАТ.

Край местността Бучин проход правителствена кола и “Фолксваген Пасат” се удариха странично. Жертви и ранени няма. Нанесени са щети и на двете превозни средства.

Шофьорът на пасата разказа, че е видял кортежа 10-15 метра пред себе си, като колите на НСО са се движили в неговото платно.

Райков обаче описа по друг начин инцидента.

Още по темата

„Кортежът се е движел в посока София, на ляв завой автомобил "Фолксваген Пасат" е навлязъл в платното за движение на кортежа и е ударил водещия автомобил, след което се е завъртял, леко е ударил втория автомобил и на около 50 метра след това е успял да спре“, обясни той.

Райков отбеляза, че ограничението за движение в участъка на инцидента е 30 км/ч и самият характер на пътното произшествие показва, че фолксвагенът се е движел с доста по-висока скорост.

„Няма как при удар в два автомобила да измине още около 50 метра и тогава да спре, 30 км/ч е скорост, с която почти не се движите и при тези два последователни удара е щял да спре на място“, коментира полк. Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
16
 
! Отговори
West City преди 13 години
Тоя път НСО са виновни.
205
3
 
11
 
! Отговори
стефан преди 13 години
и атентат да го водят,поне народа ще бъде по-щастлив и ще има повод за всенародни празници и веселби....
204
4
 
24
 
! Отговори
БАЙ СЕЛО преди 13 години
БОКО И *** ЦЪРВУЛАНОВ СА ХОДИЛИ ДА СЕ ОТЧИТАТ НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ И ТОЛКОВА СА СЕ *** ОТ СТРАХ ЧЕ ЩЕ ИЗПОТРЕПЯТ НАРОДА ПО ПЪТЯ СИ! НАКАРАЛИ СА ШОФЬОРА ДА ГАЗИ ПРОСТОЛЮДИЕТО , НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕГО Я.. СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КОЛКО БЕШЕ БЕНЗИНА МИНАЛАТА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ - 2 ЛЕВА, СЕГА Е 2.50 ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СЕ ЗАМРАЗЯВАТ ДО 2013 ГОДИНА. ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ ЦВЕТЕЛИНА ОТ СИБАНКя ЗА 2010 Е ПО-БОГАТА С 400 МИЛИОНА, ВИЕ С КОЛКО ЗАБОГАТЯХТЕ ПРЕЗ 2010 ?!
203
4
 
22
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Ако Боко Тиквата беше отличник по бяла пропаганда, за което несправедливо Го обвиняват , щеше да каже следното по повод катастрофата на връщане от Годеч: " Пичове, ние си бехме виновни. Казах на шофьоро да мине по-влево, оти да не излезе некой Трактор на пъто....То пък взе, че се ударихме у един"пасат" Виновни сме си, това е Че му платим , ако има застараовка "Каско", *** сам застаовател, па макар и силов...." Но не, МВР-то рече - "Пасат"-ът е виновен! Не Боко, кажи на твойта пиарка "проста си!
202
3
 
25
 
! Отговори
даниел преди 13 години
Е то рано или късно и турчина с тира ще се появи в завоя,ама тогава след удара ще кажат че е било атентат.
201
4
 
38
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Жалко, че Пасатът не е бил КамАз.
200
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
един път автомобил блъскат втори път автомобил а ако беше ТИР.Да видиме кой е с предимство и кпй изпреварва в завой
199
2
 
27
 
! Отговори
steve преди 13 години
Естествено че ШАПКАРЯ РАЙКОВ ще каже че човека с пасата е виновенче какво друго да каже нали и той е от техния отборБил карал с превишена скорост т.е над 30 км в часДа не би да иска да ми каже че онези костюмари са спазвали ограничението на скоростта
198
2
 
28
 
! Отговори
daniels преди 13 години
аз мисля след зачестилите простотии с коли на НСО,е време да поставят по една камера във всеки техен автомобил.Аз лично съм срещал кортежа на Б.Б. на магистрала Тракия,и определено караха със скорост в разрез на изискванията за охрана на важни лица. Скороста им беше 195км. снимана с мобилният ми тел.изв. генерале скороста е опасна сама по себеси пък да не говорим за пътниците и околните.По повод сигналите; в 90% от случаите карат само на лампи без сирени а това е нарушение.
197
3
 
18
 
! Отговори
конрад преди 13 години
Вчера ви подканих, а днес ви предупреждавам за предпоследно - стягайте куфарите и напускайте тая територия наречена България.Тук държава няма - престъпността , корупцията и полицейщината са на космическа степен. Образование, медицина и работа също няма. Купувайте си билети за самолети и ви чакам на терминал ЕДНО, нали?
196
1
 
7
 
! Отговори
космонавт преди 13 години
до 192 като са със СПЕЦИАЛЕН да лятят тогава и излитат вертикалноЯ прочети закона като хората а не като НСОтаджиюте. Пък и законите на физиката нума как да се отменят - не моем да фръкнем ..... Синьото цукало не ти е индугенция за тъпотията - НСО са да пазят а не да блъскат - ама пълвото го не могат
195
2
 
24
 
! Отговори
стефан преди 13 години
тези безочливи мутри продължават да безчинстват с народа. пожелавам на "кортежа" да се срещне челно с пиян турски тираджия...а после нека си го обвиняват
194
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не карат ли Трактори по тия пътища?
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
грах яхния мисля да готвя таз вечер...
192
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Кога ли ще срещнат продукцията на Кременчугският автомобилен завод?
191
13
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
По закон автомобилите на НСО са със специален режим на движение и трябва да бъдат пускани ВИНАГИ и независимо от обстоятелствата. Което, пак по закон, значи, че ако трябва ще се хвърлиш в хендека, но ще им направиш път на тия. За съжаление това е действителността.
190
4
 
22
 
! Отговори
Михаил преди 13 години
Да както се вижда на снимката пасата на човека е ударен от лявата страна, а тези от горе ни имат за маймуни, кажете поне веднъж че не обикновения човек а вие сте виновни, продължавайте да гласувате за корумпирани престъпници
189
1
 
19
 
! Отговори
незнайко преди 13 години
как в нормалните държави се движат премиерите? сигурно са свърхчовеци ! ама не съм чул в англия, холандия или швейцария тяхните НСО да блъскат когото им падне. То тамв ако това стане там, малка им жална на техните Златювци - задачата на ескорта е НЕ ДА ОСИГУРИ НАЙ БЪРЗО ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРКАДАТА А НАЙ-БЕЗОПАСНО! Ако Пасатчето беше ЗИЛче и се бе врътнало от удара в Бокотиквеното возило ? нищо че е бронирано а главата му е твърда като бетон .....
188
1
 
3
 
! Отговори
nqma zna4enie преди 13 години
6tom ministara pravi magistrali, zna4i e carq na patq
187
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се. НСО и вина. Очаквах да кажат - Вината този път е в нас. ***, никога не си признава грешката. Някой ще попита, ама защо НСО да са *** ? Еми просто е. НСО е под конадване на президента ГОЦЕ, и там работят САМО негови хора- както и в НРС. *** МРЪСНИ.