Преброители ментета натъпкаха сляп мъж с хапчета

Полицията в Благоевград изяснява версията на пострадалия
Обновена: 16 фев 2011 11:14 | 16 фев 2011 11:09,
15
Преброители ментета натъпкаха сляп мъж с хапчета
Слепият мъж е без опасност за живота. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

24-годишен незрящ мъж е настанен в болница, след като мними преброители са го принудили да изпие голямо количество хапчета в Благоевград, съобщиха за Dnes.bg от полицията.

Във вторник около 18,30 часа двама непознати са позвънили на вратата на измамения и се представили за преброители.

След като влезли в жилището, принудили слепия мъж да погълне лекарствата, които той по принцип е взимал. Също така се е оплакал, че на масата е имало оставени 70 лева, които били изчезнали.

Пострадалият е откаран в спешния център, където му е направена промивка. Няма опасност за живота му.

От полицията уточниха, че до момента разполагат само с версията на пострадалия и все още се проверява достоверността на показанията му.

Незрящият мъж е споделил пред лекарите в болницата, че мнимите преброители, освен че са го ограбили, са му нанесли и побой. При прегледа обаче не са намерени следи от насилие.

Също така той казал, че живее с приятелката си, но полицаите не са я открили на адреса. Слепият мъж бил от Павел Баня и все още не било ясно защо е бил Благоевград.

Полицията работи по изясняване на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
36
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
1. Законът е писан в нарушение на европейското право! Защото преброителите са на едно месечен договор към ТСБ , а не към МВР, но им вменяват едва ли не задължения на щатни следователи .2. Всъщност АНКЕТИРАНЕТО за цяло едно семейство или домакинство може да бъде направено и чрез анкетиране на само един член от него.3. Глоба при отказ ли?Анкетата е доброволна, но и граждански задължителна. Каквото ни кажат гражданите , това пишем в нея. Не сме оправомощени да доказваме истинноста й "на терен"
14
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чл. 6. (1) За лицата - обект на наблюдение по време на преброяването, се събират следните данни:1. собствено, бащино и фамилно име;2. единен граждански номер (ЕГН) за българските граждани и за чужденците, получили разрешение за постоянно пребиваване в Република България съгласно чл. 23, ал. 3, т. 2 от Закона за чужденците в Република България, и личен номер на чужденец (ЛНЧ) за чужденците, получили разрешение за краткосрочно или за продължително пребиваване съгласно чл. 23, ал. 2 и ал. 3, т. 1 от Закона за чужденците в Република България;3. възраст;4. пол;5. състав на домакинството;6. постоянен адрес и настоящ адрес;7. гражданство;8. място на раждане;9. семейно положение;10. завършена степен на образование;11. етническа група;12. вероизповедание;13. майчин език;14. трудов статус на лицето;15. професия/длъжност;16. икономическа дейност на заетостта;17. местонахождение на работата или учебното заведение;18. вид на транспорта, използван за пътуване до местоработата или до учебното заведение;19. вътрешна и външна миграция на лицата;20. (нова - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) степен на загуба на работоспособност.(2) За лицата по чл. 4, ал. 1, т. 6 - 8 се събират данните по т. 1 - 8.(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) Данните по ал. 1, т. 11, 12, 13 и 20 се предоставят доброволно съгласно чл. 21, ал. 2 от Закона за статистиката. Чл. 7. За жилищните сгради се събират следните данни:1. вид на сградата;2. местонахождение на сградата;3. година на построяване;4. застроена площ;5. материал на външните стени;6. тип на строителната конструкция;7. брой на етажите;8. наличие на асансьор;9. наличие на гараж;10. брой жилища в сградата;11. брой други обекти в сградата, които се ползват на самостоятелно правно основание. Чл. 8. За жилищата се събират следните данни:1. вид на жилището;2. начин на ползване;3. размер на жилището и брой на помещенията;4. електроснабденост;5. наличие на водопровод и канализация;6. начин на отопление;7. наличие на баня и тоалетна;8. движими вещи и услуги с културно-битово предназначение, ползвани от домакинството.
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До преброител съмЗАКОН ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2011 Г.Глава седма.АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИЧл. 35. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г.) Лице, което не предостави на преброителите данните по чл. 6 - 8 или предостави неверни данни, се наказва с глоба 120 лв.
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Луди колкото искаш, търси известност и айде едни мними преброители. Досега освен репортерите от код криминално други нямаше
11
0
 
39
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
Има нещо гнило в.....Аз искам да благодаря за любезното съдействие на всички хора които преброявам,изключително мили
10
0
 
59
 
! Отговори
Преброен преди 13 години
Правим си майтапи,но наистина наясно ли сме как сам човек,който не вижда може да идентифицира преброителя? Те имат ли отпечатък с Брайлово писмо на картата,за да може такъв човек да прочете какво пише? Въобще, дадена е зелена улица на многото мошеници,които може да считат тази кампания като подарък.
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига сте кълвали!МОШЕННИК Е!
8
0
 
62
 
! Отговори
преброител съм преди 13 години
ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ Е ДЪРЖАВАТА! С АКТИВНОТО СЪУЧАСТИЕ НА МЕДИИТЕ! В ЗАКОНА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ 2011 НЕ Е ВИЗИРАНА САНКЦИЯ ПРИ ОТКАЗ. ИЗМАМИХА ХОРАТА, ПОДПЛАШИХА ГИ, ЧЕ ЩЕ ГИ ГЛОБЯВАТ ПО ЗАКОНА, АКО НЕ СА ПРЕБРОЕНИ ЛИЧНО ОТ ПРЕБРОИТЕЛЯ И ТАКА СЕ СЪЗДАДЕ ПРЕДПОСТАВКА НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ОТВАРЯТ ВРАТАТА СИ НА НЕПОЗНАТИ.На всяка врата ми се налага да обяснявам, че квадратура не се доказва с нотариален акт, че не следва да ме канят вътре и че анкетираме, а не правим паспортни проверки.СРАМ!
7
0
 
36
 
! Отговори
Да ... преди 13 години
не се окаже,че не бил и сляп ...Толкова "не" на едно място .
6
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
т`ва пък да откраднеш от сляп човек, който е с някаква мижавка пенсийка по болест и която едва ли му стига за лекарствата е егати падението
5
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Синджира се връща, козата я няма. Всичко е прекалено объркано и някой в цялата история послъгва :)
4
2
 
36
 
! Отговори
животновъд преди 13 години
***
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ае неска само хапчета бе
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а сменихте снимката браво
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
две различни статии една и съща снимка