ГДБОП удари фирми, продавали накладки менте

Частите са пласирани в София, Русе, Видин, Силистра, Пловдив и В. Търново
17 фев 2011 22:08,
58
ГДБОП удари фирми, продавали накладки менте
Снимка: МВР

Антимафиоти разбиха магазини, продавали фалшиви авточасти в София, Русе, Видин, Силистра, Пловдив и Велико Търново, съобщи МВР.

По време на акцията са открити фалшиви накладки за автобуси с марка „BERAL”. Те се различават от оригиналните по дизайна и по качеството.

Основният търговец е софийска фирма. Тя предлагала накладките с неясен произход, предимно внос от Турция, в магазини, складове и сервизи в градовете.

При акцията са иззети около 8000 накладки.

Според експерти цената на оригиналните за комплект е 180 лв., а по първоначални данни нанесените щети са за около 400 000 лева.

Срещу нелегалните търговци са образувани пет досъдебни производства за престъпления срещу индустриалната собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: накладкиГДБОП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те Китайците и Турците баха майката на цела европа и америка с фалшименти. В интернет вече трудно се намира страницата на даден производител. Винаги първите които отваря са Китайски и некви такива...Преди 5-6 години небеше така.
9
3
 
32
 
! Отговори
x преди 13 години
Така е като всеки гледа да вземе чаркове нещо "на далавера" и после да се похвали колко голем тарикат е
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихи! Че турските стоки в повечето случай са *** е ясно, въпреки, че съм виждал и добра тяхна стока, но не на такива цени, като нашите, но това ми се струва страхотен ПР:) И какво е обвинението - че са купили от Турция стока, която не е маркова:)))) сигурно нашите трябваше да направят проверка в съответното патентно ведомство или турците да му покажат договорите за евентуално преотсътпване на право:)))))
7
8
 
44
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Турските накладки вместо да спират се разпадат, това са евтини ***, заради които можеш да се пречукаш като стой та гледай. Да си купуваш турски части (особено за ходовата и спирачните системи) за колата, е повече от опасно!
6
1
 
12
 
! Отговори
Qni преди 13 години
za kitaiskoto ne sum mnogo suglasen zashtoto horata tam imat i az nezam kolko vida standart. rabotata e tam che nie vnasqme samo bokluci ot kitai
5
1
 
58
 
! Отговори
Клиент преди 13 години
Основният търговец е софийска фирма - казвайте фирмата, и после всички български съдии да ги оправдаят все тая - едно болтче от тях няма да купя !
4
5
 
22
 
! Отговори
... преди 13 години
nishto tursko i kitaisko ne kupuvaite:)
3
9
 
31
 
! Отговори
Daniel преди 13 години
Ами питайте предишните управляващи къде спаха.
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може да бъде, как чак сега се усетиха от ГДБОП, ми че то всички части които се предлагат в БГ са менте. На мене в четири различни магазина ми предлагаха една и съща марка съединител на четири различни цени.Досега къде спаха от ГДБОП.
1
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
80% от частите в България са внос от Турция и са менте и на всичко отгоре са на цената на оригиналните, а че може да те вкарат в беля, катастрофа и др на гадния продавач не му дреме.... Издържат от 1 ден до 3 месеца фалшфиктите!