Нагло! Директор лиши ученици от парно – краде нафта

Заедно с огняря задигнали половин тон дизелово гориво
26 фев 2011 15:15,
100
Нагло!  Директор лиши ученици от парно – краде нафта
Снимка: Булфото

Жители на пловдивското село Войводиново натопиха  директора на  училището в Калековец пред полицията. 58-годишният училищен шеф и 40-годишният огняр на учебното заведение са в ареста заради кражба на над половин тон дизелово гориво.

Бдителни хора забелязали, че от месеци наред директорът на СОУ„Св. Св. Кирил и Методий” разтоварвал от училищния автобус в двора на къщата си във Войводиново пластмасови бутилки от по 10 литра пълни с някаква течност. 

„Подочух, че директорът се хвалил на свои роднини как нямал да умре от студ, защото имал толкова нафта, колкото не можел да си представи никой в селото”, разказа пред Dnes.bg един от жителите на Войводиново, пожелал анонимност.

По думите му съседите на училищния шеф знаели какво е съдържанието на бутилките, но никой не смеел да разкаже за това в полицията.

В крайна сметка постъпил сигнал в Районното управление и криминалистите започнали разследване.

Униформените открили пластмасови бидони от минерална вода, пълни с общо 235 литра дизелово гориво в автобуса на учебното заведение, който бил паркиран пред дома на 40-годишния шофьор на автобуса. Той поддържал и парната инсталация на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

„По време на разследването в гаража на къщата на 58-годишния директор са открити 343 литра нафта, също в пластмасови бидони”, казаха пред Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.

Според информацията на полицията задигнатото гориво е било предназначено да осигури работата на парната инсталация на училището до края на зимата.

Двамата мъже са задържани в ареста за 24 часа.

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Калековец е създадено преди 150 години и жителите на селото не помнят подобен нагъл случай на кражба от учебното заведение. Сега учениците в него учат само първа смяна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: нафтакражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Даскал да си .. директор да си.. разпореждаш се като .. у обора си .. тъй е то.. всяко *** .. шеф.. !!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихи! Та тези пичове разнасяли едни 10-литрови бутилки из селото и директора се хвалил:) Защо тази новина излиза на фона на това, че медиите обявиха, че училища и детски градини остават без отопление заради новите изисквание по Закона за акцизите и ДС:) Ще ме спукат от смях! Или този е пълен *** или герберите с милиционерските униформи:)
17
3
 
14
 
! Отговори
коментар преди 13 години
Нагло?Толкова нагло колкото крадоха и крадат министри депутати едва ли е!!!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми този директор можеше просто да ограби някоя банка и с така придобитите средства да извършва нормални разплащания. Поне така се снабдяват с пари колежките му от плевенско. Да живее родното образование, най-доброто оръжие за масово поразяване в световен мащаб!:(
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Жители на пловдивското село Войводиново натопиха директора на училището в Калековец пред полицията." според "гражданина" писател на статията трябваше да си мълчат така ли ? Доколкото знам думата "натопиха" някого се използва когато някой несправедливо е обвинен в нещо. Та тоя натопили ли са го ? Според статията по-долу се оказва че , действително е извършил кражба. Може би израза обявиха в полицията кражбата на...
14
7
 
7
 
! Отговори
rono2 преди 13 години
ей голема па работа да го пишете тва секи щипва я боя, я нафта, как да преижвееме инак?
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със всичко от написаното съм съгласен ,но да кажат ,че с 1 тон нафта ще осигурят парното на училището до края на зимата е леко смехотворно.Бих искал и аз такъв котел-да осигурява парното на цяло училище и да гори по половин литър на час.А директорът е ***.По-добре е било да подпише на шофьора на цистерната при доставката ,че е получил горивото и да си делнат кинтите вместо да разнасят туби и да ги гледа цялото градче
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бутилки по 10 литра и така половин тон:) Хахахахаха! Тази информация сигурно Цецко я е дал:)
11
1
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Еййй,големи...балъци;не стига че крали,ами и барабан...били.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е значи не крадат само ***
9
7
 
18
 
! Отговори
ТурбоНафта преди 13 години
Ми вии ко искате!? Нафтата 2,50 удари! Нема пари да си житкам с турбодизела! Добре че са такива добри хора, като директорчето, че да ни дават нафта по 1,70
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако щеш се връщай в БГ - Бг и без това е пълно с такива като тебе!
7
4
 
12
 
! Отговори
СерГей преди 13 години
Комунистите са виновни!!!
6
9
 
16
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Гладно! Всеки краде храна - гладен е, защото няма пари в бюджета, освен за магистрали.Едно подходящо заглавие!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айд стига сте пищяли и вие бе - като че ли подобно нещо не може да се случи никаде другаде в никакъв случай!!!! Аман от расли в саксия патриоти!!!!!!
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да краде,що да не краде.Ония горе могат,а тоя не можел,ай сиктир.
3
6
 
23
 
! Отговори
ВМ преди 13 години
Ем, бат Бойко, кат ни е направи 2.50лв. к'во нема да крадат. Как може да струва горивото 90ст. и всичко останало да е акциз... Всичко ни е като в ЕС, освен заплатите, разбира се...
2
1
 
33
 
! Отговори
ssd преди 13 години
Докъде се стигна-учителка обира банка,директор краде нафта....и тъжно и срамно
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e zatova nqma da se varna v bg