Наркотрафикантите минали на нелегални цигари

Засилването на контрола по границите изместило пътя на дрогата
Обновена: 5 мар 2011 18:34 | 5 мар 2011 18:20,
86
Наркотрафикантите минали на нелегални цигари
Снимка: Булфото

Голяма част от организираните престъпни групи са се преориентирали от трафик на наркотици към контрабанда на цигари, съобщи директорът на митниците Ваньо Танов.

Засилването на контрола от българска и от турска страна по южната ни граница е принудило трафикантите да търсят други пътища, най-вече по море.

Затягането на сигурността на външните граници на България заради   приемането в Шенгенското пространсто е изместило Балканския път на наркотика към Черно море, показва анализ, цитиран от вътрешния министър Цветан Цветанов. 

В момента текат процудери за закупуване на осем скенера, които да бъдат инсталирани до края на годината по морската и по западната ни граница.

До края на месеца ще бъде създаден и единен център за анализ на риска, в който ще постъпва информацията от всички скенери, съобщи Танов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
до 73, искаш да кажеш 1 грам кокаин, а не хероин!
79
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
snimkata na edinia e kachena ,na cigari li e minal veche gorkia ,otkakto provede onia razgovor s boiko e nizvergnat .
78
0
 
2
 
! Отговори
ПутХорхеПут преди 13 години
АхмераклийскиЪ посланник провел на Боце и Цеце тестЪ за инаталгентнотЪ като изпит за президент, премиер и полицай. Дал им той дървени сфера, куб и пирамида, които трябва да се вкарат в тръби със съответните сечения. След теста кандидатите се разделят на две групи:А. единият се оказал Пълен ***.Б. а другият се оказал Много силен.Е, те затова, си иамаме от ГЕРБ само премиер като баш кютук бабит и МеВеРист като баш зюмбюл заптие.Изпитите продължават. за това кой да бъде издигнат за президент от *** Герб, Посланникът е сменил дървените работи с ***. Като чула какви номера им върти Посланника, Федоскинята Мая се наакала, но успяла да убеди Цеца от Плевел, че акото на всека Мая е медено--да ама това няма нищо общо със железните тестове. От синята коалициа са кометирали, 4е Посланникът се е врътнал на 180 градуса и угаждайки на БСП и аР Мс-Файв е използвайки чугуна за да напомнел че като млад се увличал от романа Как се каляваше стомната-сиреч че е бил лево ориентиран гледайки на запад тъй като отляво седнали по трима на муле през пустинята минавали мексиканските опълченци с по една торба. на секо муле седели по една Мария и едно Хорхе и една Ана. Та от там , исторически погледнато, това Първанов като историк мойе да го подтвърди, че оназ сушената треава е наречена МАРИХУАНА в чест на Мария-Хорхе-Ана. и понее Хорхе бил мъж со ****, за да им е по лесно на производителите, диларите и използвачите името било чередовано на МАРИЯХУЙАННА, на един по-късен етам, питайте Гоце, най-накрая се появила думата МАРИХУАНА. Нищо обаче неможе да спред дрог зависимите феминистки, които искат със закон да се подмени тази световно известна дума с дна нова дума: ПутХорхеПут, за да се било знаело.да ама това изобщо не обяснява как Боце и Цеце ще се представят на теста за кандидат президент повдигнат от *** Герб.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а педофилите станаха герентофили : )
76
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тоя кой седнал да залъгва че цигарите са по доходоносни? Как може да се сравняват двете неща! Танов, добре ли си бе чичко? Ми че то и дядо ми знае че оръжие и наркотици са най-доходоносните.Какво си седнал да лъжеш най-позорно хората и как смяташ че ще ти повярват?! Ами що не казвате как разносвачите стоят пред учлищата и зарибяват учениците? Колко такива сте хванали? Знаете само едни цигари и нищо друго, ама то е така щото при другите неща да се вкарат са повече пари и имате сметка от тях.
75
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Танов , искам да знам къде отиват хванатите наркотици и цигари !Може би се унищожават , но къде?А може би се препродават , което май е по вероятно?Направете поне една акция за унищожаване на наркотици и цигари , та да замажете очите на хората!Кремиковци не работи , къде ще ги унищожите?Хората не ви вярват , защото лъжете , заедно с цялото корумпирано правителство!Хора помислете , а после решете!Идват избори!
74
3
 
9
 
! Отговори
Хитро преди 13 години
Един приятел ми разказваше, как на времето, при повишаване акциза на водката в Беларус, руската мафия пуснала тръбопровод под границата и вкарвала безакцизна водка.Хитро!
73
3
 
11
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Знайно е че ДС са се занимавали с контрабанда/оръжие,наркотици и .../а тоз маймун е доказан доносник на ДС. Какво да очакваме от правителство на мутри и милиционери? Нищо добро. Бог да пази България.
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Завиден интелект лъха от физиономията на пияния пор .....
71
3
 
8
 
! Отговори
за 72 преди 13 години
Прав си........те не вкарват, а цигарините фабрики са в играта, те си ги продават без бандероли , А контрабандата през границата е за солови играчи
70
7
 
15
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТОЯ ЛУД ЛИ Е ИЛИ ТАКА МУ ИЗНАСЯ НАРКОТИЦИ -ЦИГАРИ .ПЕЧАЛБАТА Е В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ НЕ ВСИЧКИ КОЙТО ПУШАТ СЕ ДРУГИРАТ.ТОВА СИГУРНО Е ПО СЦЕНАРИЙ НА ГЕРБ ОТНОСНО БАЛКАНСКИЯТ СИНДРОМ И ПЪТЯ НА КОПРИНАТА-ДУМИ НА БУДА БОРИСОВ.
69
1
 
6
 
! Отговори
aaa преди 13 години
kradliva korumpirana ***
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"1 грам хероин е приблизително 100лв,като имаме и напредвит че го разреждат най малко 3-4 към 1,сами си правете сметка.Определено е много по-доходоносен някакви цигари"Но пък "клиентите" са много по-малко отколкото при цигарите.
67
2
 
28
 
! Отговори
misho_birata. преди 13 години
контарбанда няма, не е имало и няма да има. много хора НЕ вкарват контрабанда и Борисов НЕ ги прикрива !!! *** и те НЕ вкарват нищо !!! Пашата и той НЕ вкарва гориво без акциз !!!!нека това стане ясно и спрете с вашите глупости !!!
66
4
 
7
 
! Отговори
gogo преди 13 години
1 грам хероин е приблизително 100лв,като имаме и напредвит че го разреждат най малко 3-4 към 1,сами си правете сметка.Определено е много по-доходоносен някакви цигари
65
1
 
5
 
! Отговори
Коцето преди 13 години
Към 62. Що бе ти да ни си митничар или от спец частите? Или ***, който прави цигари по мазетата? Или и това уповестяването на производство на цигари в мазетата е кьор фишек като всичко останало в държавата? Защото аз съм минавал граница като екскурзиант и ми обърнаха багажа, безкрайно унизително! За уточнение не съм от *** екскурзианти, просто бях на екскурзия в Гърция със семейството си за 5 дни. Ровиха из багажите ни не бяхме взели и маслинени клонки.Дай поне да поглеждат тировете.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кво говориш ти бе, тия дето са зависими от херца да са 5-6 хиляди макс и си купуват дози 2-3 пъти месечно, не дневно. много по голям е кяра от цигарите, наистина. освен това рано или късно всичкият този нелегален бизнес ще стане законен и даже и контрабандни цигари няма да има. организираната престъпност ще се излекува от самосебе си.
63
2
 
5
 
! Отговори
моряк преди 13 години
вярно е, от два месеца бизнеса върви добре
62
2
 
3
 
! Отговори
Berliner преди 13 години
ima li tuka nekoj doblesten dzhentalmen, da mi zavarti edin doduk?
61
3
 
17
 
! Отговори
do Nerealen преди 13 години
2.5 млн пушача по една кутия/ден от 5лв да е по принцип оборота от цигари. 35% контрабанда (според Дянков), 60% да е цената на контрабандните цигари -> 2.5млн х 5лв х 0.35 х 0.6 = 2.6 млн лв оборот/ден от контрабанда на цигари.40000 (малко пресилено) да са наркозависимите по 50лв на ден за хероин да речем.40000*50лв = 2.0млн лв оборот/ден от контрабанда на наркотици.Нямам представа какъв е процентът печалба, но като се има в предвид, че и рискът(наказанието) е различен, все пак се налага изводът, че доходността от контрабандата на цигари е съизмерима с тази на продажбата на наркотици.Слава на ГЕРБ!