Противоречива информация за похитителя в Сливен

Не е ясно дали мъжът е изведен от банковия клон
Обновена: 24 мар 2011 14:33 | 24 мар 2011 12:41,
331
Противоречива информация за похитителя в Сливен
Снимка: Dnes.bg

Противоречива остава информацията дали младият мъж, който държа в плен служители на клон на Инвестбанк в Сливен, се е предал.

Очевидци съобщиха, че полицаи от специалния отряд са извели мъж от сградата, като са го прикривали.

От МВР обаче са категорични, че похитителят все още е в банковия клон и не се е предал.

Кореспондентът ни в Сливен съобщи, че полицаите са започнали да махат загражденията, които бяха поставили около сградата. Малко по-късно обаче униформени започнали да връщат обратно преградите.

Мъжът, който опита да обере банката, държа като заложници служители на офиса в продължение на над 18 часа.

Тази сутрин на свобода беше пусната и последната заложничка на похитителя. Похитителят обаче остана в банката.

Полицията продължава да води преговори с него. Сутринта премиерът Бойко Борисов го призова да се предаде.

Още по темата

"Дал съм изрични указания – предаде ли се, да се спазват всички изисквания на закона. Един шамар няма кой да му удари", обърна се Борисов към похитителя.

При заложническата драма беше ранен охранител на банката. Животът на 42-годишния Станчо Станчев вече е вън от опасност. Заложниците бяха пускани на свобода на няколко пъти.

По първоначални данни похитителят е на 27 години и е от района на Нова Загора. Той е работел като охранител. Младият мъж е сирак и е израсъл по домове. Поискал е да се види със свои приятели и с шефа на охранителната фирма, в която работи, който му бил много близък.

Все още не е изяснено как се казва похитителят. Първоначално беше съобщено, че е Христо Петров, впоследствие се появи информация, че името му е Стефан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
2
 
! Отговори
до 296 преди 13 години
хахаххахха :))))) Глог???? Я пак!? :)))))
286
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не разбирам, при положение, че вече няма заложници и тоя е сам в банката, защо не се направи една инвазия вътре, а се водят някви безсмислени преговори, куките му се молят и още малко ще почнат да му се извиняват, че са дошли...и в коя друга държава министър-председател се занимава с такива неща???
285
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Главен инспектор Тодор Тодоров, който води екипа за преговори с похитителя на заложници в Сливен, е награден с пистолет "Глог", съобщиха от МВР.Тодоров е началник на сектор "Криминална психология".Директорът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев е получил "Почетен знак на МВР" първа степен."Почетен знак на МВР" втора степен, е връчен на заместника му комисар Росен Йорданов.Наградите тримата служители получиха във връзка с 40-годишния юбилей на Института по психология на МВР."Времето изпрати интересен повод за проверка на уменията и способностите на психолозите. И те доказаха, че се справят безупречно", е казал зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред служителите на института.
284
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Похитителите са двама близнаци - единият роден в Ямбол, другият -- в Сливен.
283
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На страната на момчето съм! Ако ще и *** да е! Държал 20 часа някакви лелички като заложнички... А това, че цял живот сме заложници на банките, на бизнес елитите, а в България и на чалгията? Защо никой не се противи на тези неща? До това води начина на живот, който водим и ще става все по-зле.
282
4
 
2
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 288Теб някой ако те държи 20 часа с опрян пистолет в челото как ще наречеш това дето ти го е направил? "СПА терапия", или "Измъчване". Ами простреляния охранител, за чийто живот докторите се бориха цяла нощ? Ами роднините и близките на всичките тия хора, дето цяла нощ не са спали и са си гризали ноктите, какво ще стане с близките им? Тях защо не ги питаш? Ама йде, давайте да не нараним чувствата на един луд дето стреля по хората посред бял ден, дайте дасме либерастни и толерастни!
281
2
 
6
 
! Отговори
za 290 преди 13 години
1.Пиши на кирилица;2.Не викай!
280
3
 
2
 
! Отговори
AZ PITAM... преди 13 години
AZ PITAM,KAK BAT BOKO - KARTOFA REA6VA I TOZ PROBLEM S BANDITA, I KUDE PO SVETA PREMIERA PREGOVARQ S BANDITI,A,SETIH SE V BULGARIQ ZA6TOTO PREMIER E B.BORISOV-KARTOFA,KOITO IDVA TAM KUDETO IMA MNOGO TELEVIZII. AKO NEMA6E TELEVIZII NEMA6E I DA SE VESTNE.NO SEGA PRED BURZO TOP67TIQ SE ELEKTORAT TOVA BE MOMENTA MALKO DA ZAZDRAVI POZICIITE. I TV-TE PO CEL DEN DAVAHA SAMO BANKATA,A PROBLEMITE S GORIVATA,TOKA, IKONOMIKATA. BEZRABOTICATA, BEDNOSTTA, DALAVERITE NA PRAVITELSTVOTO DNES NE SKOMENTIEAHA.
279
2
 
2
 
! Отговори
1122 преди 13 години
qzak za mom4eta 6te provalqt celiq jivot a toi e samo vlyben v edna ot kasierkite moje ida sa imali ne6to ob6to no ku4kata mu e kazala KRAI za6toto se e strahuvala da ne razbere maja i i MOM4ETO SI E SLOJILO PERDETO
278
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чак пък да ги е измъчвал... Държал ги е там... Жаден за внимание и героизъм...
277
6
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Хора не разбирате ли че той е убит --когато излезе "преговарящият" друг го потупа по рамото и баретите взеха да излизат от входовете и да се разхождат с пуснати надолу щитове --какво са чули --Отбой --пилето е гръмнато ,,Вътре най вероятно преговарящият му е казал да даде пистолета и тогава ще излезе през вратата -после е взел пистолета и го е гръмнал-Защо ли -защото това ще е за назидание --който обира банка -умира или се самоубива -
276
5
 
6
 
! Отговори
Българка преди 13 години
Вижте се всички коментиращи, що за картинка сте. Българино, угодия за тебе няма! За вас всичко е цирк, измислица и т.н. Ако се направи добро ще кажете, ама то тука има нещо, ако е с лошо ще скочите, че не им пука. Не ви разбирам, честно! Не забравяйте, че ако не се променим ние, който и да дойде на власт проблемите ще си останат. Затова сме в това положение, не заради Бойко или заради някой друг, а заради собствената си глупост!!!
275
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Любовен триъгълник между похитителя, касиерка в банката и простреляния охранител довел до драмата със заложниците в банката в Сливен. Това е една от версиите за случилото се, а според друга похитителят бил скъсан на шофьорски курс и от гняв решил да обира банката.Любовна драма е отприщила невиждания у нас екшън със заложниците в банковия клон на "Инвестбанк" в Сливен.Похитителят - 27-годишният Стефан Петров Стефанов от новозагорското село Кортен е имал връзка с касиерка от банката, която обаче напоследък имала чувства и към ранения охранител,"Момчето отишло да се изясни с конкурента си, той опитал да го удари и затова е стрелял. Не е смятал изобщо да обира банката. В селото няма да чуете от никого лоша дума за Стефан, който живее сам в къща там", твърди неназован източник, цитиран от в. "Сега".Според друга версия пък, младежът бил скъсан вчера на шофьорски изпит и в яда си решил да ограби банката.Първоначално не се изключваше вариант мотивът да е обир, но последвалите действия показаха, че похитителят няма интерес към парите.Тепърва от полицията ще кажат действителните мотиви, довели 20-часовата драма в Сливен.Междувременно пред Bnews хора от селото коментираха, че за пръв път чуват за любовната версия за банковото нападение. От кметството разказаха, че всички в Кортен познават Стефан като неконфликтна личност.В момента селото е блокирано от полиция, съобщиха кортенци.
274
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Любовна история е в основата на драмата със заложниците в клона на "Инвестбанк" в Сливен.Похитителят, който се предаде след като освободи всички заложници, се казва Стефан Петров Георгиев. Той е на 27 години и не е от Нова Загора, а от близкото село Кортен. Мъжът имал връзка с касиерка от банката, но заподозрял, че отскоро между нея и простреляния охранител са се появили топли чувства
273
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
shto ne vlizat veee :D
272
0
 
4
 
! Отговори
до 243 преди 13 години
Не съм ***, просто знам какво се случва в България и по света защото се интересувам от всичко. И виждам, че подобни неща, много по-трагични ще се случват все по-често, защото просто хората откачат. И помисли-след като си дал 800 лева за изпит и трябва да дадеш още 300, а си сирак и си нямаш никого ти какво би направил? Би ли подал сигнал в полицията? По-скоро би си платил почерпката за да си вземеш книжката защото най-вероятно ще ти трябва, а ако си сирак и се справяш с всичко сам???
271
2
 
3
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 272Имаше такъв случай, един се беше барикадирал в СОБСТВЕНАТА СИ КЪЩА и нямаше заложници. А тоя хем за малко да убие човек, хем измъчва 20 часа 5 жени (нечии дъщери, сестри и майки), хем сега най-либерално го чакат сам да реши какво да прави.
270
2
 
1
 
! Отговори
до 259-мъвъръ-то преди 13 години
Що не се опиташ да влезеш в ролята на професионален терорист -за да разбереш какво ще правят *** от МВР ?! Ще те почерпят сигурно с кафе и рахатлокум !!!Разбра ли БЕ !!
269
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно не разбираме как така се лиши от услугите на образцов бивш командос като неговия приятел Алексей Петров. Дали не трябваше и него да вземе в Сливен?В крайна сметка може да се наложи двамата да се явят като двойка на президентските избори. Малко пиар за Петров няма да навреди. Медийни аверчета на премиера Бойко Борисов ту го качват на хеликоптер, ту го свалят. Потвърждават. Самоопровергават се, когато ги сгълчи от мястото на събитията. С придихание обясняват как все още бил в Сливен и ръководел операцията. Очевидно не му е лесно на премиера да инструктира участващите в операцията, да говори с Петя Славова, да успокоява майката на ранения, който били искала да дерат парче по парче (интересна медийна подкрепа за акцията...) похитителя. Но Б.Б. винаги е изглеждал уверен и справящ се мъж. Ще се оправи и сега. Едно не разбираме как така се лиши от услугите на образцов бивш командос като неговия приятел Алексей Петров. Дали не трябваше и него да вземе в Сливен?В крайна сметка може да се наложи двамата да се явят като двойка на президентските избори. Малко пиар за Петров няма да навреди. Нашата мила колежка и бивша ентусиазирана дружка на Трактора, Веселина Томова, се глуми с безподобна снизходителност с такъв като Симеон Дянков, предполагайки кашмерно, че може би пък той е мистериозната дама на Петров. Какви дами, какви майтапи?! Борисов и Петров да стават тандем и през две години да се менкат на поста поне два мандата. Останалото е душевни терзания за Цветан Цветанов.Иначе наистина е добре, че мъжката дума на премиера Борисов все още се чува в подобни екстремни ситуации. Защото след толкова врътки похитителят като нищо можеше да го вземе за имитатор. Мелодрамата в Сливен показа, че нищо в държавицата ни не става без Бойко Борисов. Вече и на най-големите му врази (да ги порази Господ, дано, дано...) стана ясно, че той е вездесъщ. Само за едно го укоряваме защо не сподели малко медийно внимание с Алексей Петров а уж са си дружки сърдечни. Колко жалко. Мъка. Цветан Цветанов се отчете за операцията в тв ефир Министър Цветан Цветанов трябваше да изтърпи десетки досадни и безсмислени въпроси, за да му дадат възможност да се отчете в тв ефир за освобождаването и на последната заложничка. Вицепремиерът напълно потвърди написаното вече от нас, че в преговорите с похитителя са се включили и негови близки. Нападателят се държал внимателно със заложниците. Цветанов едва издържа на изтезанието да му бъдат задавани въпроси, на които той не можеше да отговори по принцип, докато нападателят все още бе в банковия клон и операцията не бе приключила.Странни са мераците на тв репортерите нежна душица тръби в ефир, че докато не приключи операцията няма да бъдат излъчвани актуални кадри от извеждането на последната задържана от обирджията, а в същото време притискат Цветанов с наивни въпросчета. Изобщо желанието на меверейците да се възползват от възможността да обработват нападателя чрез медиите, предполагайки, че той има достъп до информационните канали чрез интернет, ги докара дотам, че да се обясняват като ученички на наточени, но безхаберни репортери.Ако Цвятко Цветков е прав, че Бойко Борисов няма работа в Сливен, то какво да кажем за включванията на министър Цветан Цветанов от Лондон. Колко ли е ощетен главният секретар Калин Георгиев, който свърши на място цялата работа. Горкият. Покрили са го като нещастен чиновник. Ако Борисов беше още главен секретар, може би инфото щеше да тече онлайн. И все пак важното е, че заложниците са спасени. Другото си го знаем сега държавните босове ще се дуят пред тв камерите. Дали не беше по-добре да принудят бившите си колеги от секторите по сигурността на банките да затегнат режима и да обезпечат съответната локация за банковите клонове с препоръките си?
268
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Казал съм му да не излиза, докато не дойда там!