77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село

Починалият събирал желязо от изоставена къща
Обновена: 5 апр 2011 14:39 | 5 апр 2011 10:41,
336
77-годишен ловец застреля крадец във врачанско село
Снимка: Булфото

77-годишен ловец от врачанското село Габаре застреля мургав крадец.

40-годишният Радко Асенов е починал в болницата, след като бе прострелян в понеделник следобед.

Мъжът, заедно със съпругата си, е разбивал циментова плоча на изоставена къща в местността Стария язовир в землището на селото, когато бил прострелян от неизвестен.

Малко по-късно, в 19,10 ч., мъжът е починал в белослатинската болница.

От полицията уточниха, че починалият Радко Асенов е криминално проявен, с две условни присъди за кражби.

Той бил "специализиран" в кражбите на метали. В изоставената сграда е имало много арматурно желязо, което Радко и жена му отишли да режат.

В хода на разследването полицаите са задържали 77-годишния Д. Н., за когото е установено, че е стрелял със законно притежавана ловна пушка.

Мъжът е направил пълни самопризнания. Пред полицаите той казал, че бил провокиран от множеството кражби в региона и афектиран е натиснал спусъка.

Ловецът е задържан за 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

При подобен случай през юни миналата година 77-годишен бивш военен простреля 14-годишно момче в с. Бели извор.

Според младежа той искал да набере череши от градината на възрастния мъж. Бившият военен, наплашен от множеството кражби, стрелял, след като видял, че някой прескача оградата на двора му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
етническа...ядосах се!!!
325
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А както е тръгнало ще забранят на журналистите да отразяват и престъпленията на "*** крадци" под заплаха от затвор или глоба...да не би да подбуждат към расова и етическа дискриминация?!!?Вместо да вкарват в затвора тези, които крадат,убиват и тероризират цели населени места ще глобяват хората, които отразяват истината?!?
324
0
 
3
 
! Отговори
Майкъл преди 13 години
Браво на дядото ! Мисля, че трябва да се промени закона в нашта държава иначе набезите ще продължават. Аман от мързеливи и смрадливи ***.Докато им плащаме и се развъждат,като *** ,така ще е.Жал ми е за дядото.....каква ли присъда ще му лепнат....?
323
0
 
2
 
! Отговори
Krasimir Avramov преди 13 години
Страхувам се да не би да има ексцесии.Положението там стана нетьрпимо аз досега се вьздьржах от такива деиствия но мисля да сьздам група в Фейсбук да се сьберем доста хора да отидем там и да респектираме зрьнцата те са около 10 човека които сьздават проблеми.След като полицията респективно прокуратурата не може или не иска да се справи с проблема това май остана единственият начин.
322
0
 
3
 
! Отговори
Габаре преди 13 години
Къщите не са изоставени просто *** започват със сваляне на керемидите и ако нямаш пари да ги възстановиш при първият сняг къщите се разрушават и стават все по трудни за поддръжка. Имаше ток до всичките вили, откраднаха кабелите и разбиха стълбовете, сега няма една здрава вила а там имаше много вили почти колкото къщите в селото, на лозовите масиви изпочупиха коловете и свалиха телта. Сега всичките лозя станаха пустеещи. Вече започнаха да разрушават и къщи в селото и нека журналистите когато отразяват такива новини да проучват по- подробно нещата. А не да пишат изоставени къщи като вилата е собственост на дядото.
321
0
 
6
 
! Отговори
Nay-posle преди 13 години
Edna hubava novina, DAY BOJE POVE4E TAKIVA. i SEGA ISKAME DA SLEDITE SLU4AYA, ZA6HTOTO AKO SE OPITAT DA OSUDYAT 4OVEKA DA OTIDEM IDA NAPRAVIM EDIN PANAIR TAM, I DO Strasburg ,DA PI6HEM,,NYAMA DA NAPAVYAT EDIN NORMALEN ZAKON ZA 4ASTNATA SOBSTVENNOST,,ZANIMAVAT SE S BOT:GRADINA;;KORUMPIRANA PAPLA4. DA DNESKA 6HTE MI E SLADKA RAKIIKATA, BRAVO DYADOOO.
320
0
 
7
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 13 години
много добре тъкмо ще станат по малко *** а останалите трябва да идат за ***
319
0
 
9
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
трябва да го наградят човека,не да го съдят!!!трябваше ли да чака джагала да му играе една кирка в главата???по добре в затвора от колкото мъртъв и после да се вайкаме"леле,какво стана,тези *** много нагли,избиха ни!!!"
318
0
 
8
 
! Отговори
oxranitel преди 13 години
bravo taka se postapva s tezi razboinizi s teb sam oxranitel
317
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Дядка! Жесток си!Задължително хората там да го подкрепят, за да не бъде съден
316
3
 
7
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
*** не са виновни,виновен е този който им дава баницата,в случая,това е посткомунистическото правителство на Герб.
315
0
 
11
 
! Отговори
Мисля си ... преди 13 години
Защо полицаите се пенсионират на 45 ? Не виждам нито една причина, полицая да си патрулира по лозя, вилни зони, нивя и т.н. и да ги охранява до 65 години. Ето, дядото е на 77. Очевидно е въпрос на желание и превъзмогване на полицейския мързел. И без това ни струват ужасно много пари. Да се променя закона и полицая да се пенсионира като учителя, лекаря или шофьора !
314
1
 
9
 
! Отговори
Copy And Paste преди 13 години
МВР в сегашния му вид, не е просто безполезно. На практика това е изумително ВРЕДНА структура. ОК, ясно е че са неквалифицирани и практически не могат да се справят с престъпността, но ужасяващото е , че ПРЕЧАТ на хората да се самоорганизират и пресекат един път завинаги кражбите и бандитизма ! Да полицаи - не сте просто безполезни кърлежи, смучещи пари и облаги. Вие пречите на всеки който се опита да защити живота и имуществото си. Полицаите ни са ПРЕСТЪПНИЦИ !
313
1
 
9
 
! Отговори
Copy And Paste преди 13 години
Замислям се, ако решим утре да си спестим 3 000 000 лева дневно. Толкова ни струват заплатите на тлъстите полицаи. Всеки ден - ТРИ МИЛИОНА ЛЕВА.Точно след три месеца, просто няма да остане жив престъпник. За какъв *** изхранваме тези *** с фуражки ??? Та те защитават престъпността ...
312
0
 
14
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Аз съм многократно пострадал от набези на крадливи ***.Затова предлагам :тук във форума гласуване:Кой е ЗА: ))безусловната присъда издадена от сърцатия дядо...последвала две-2 условни присъди на застреляното лице?Е аз съм ЗА 1000пъти за...и това е редно...е ако можеше да ги бесим...ама няма как...
311
1
 
18
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Президента да награди дядото с възпоменателно оръжие...пушката,с която уби защитения козел в Киргизстан: )))Според мен дъртака заслужава ена готина карабина "Маузер" 7.92,да с възпоменателен надпис..."За служба на родината"
310
0
 
20
 
! Отговори
ники преди 13 години
Медал за стрелеца! Ако може и трофей?
309
0
 
20
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Браво Дядо: )))Аз съм с тебе ,с цялото си сърце: ))Дядовците ни ни показват какво е да си мъж....Тежко ни...Дано го е изсвирил в манерката....Пропищяха селата от тези гадни крадци...и са оставени сами на себе си и на милостта на ***.
308
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
predlagam vsika dokazana krajba da se zapla6ta ot policiata i to ot zaplatite im a diatkata e pich da go za6titim i podkrepim v tozi moment
307
0
 
21
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Моля, най-близкият до Габаре, който има възможност, да принтира коментарите и да ги занесе на Дядото. Може да му бъдат от полза на него или адвоката му. Той заслужава нашата подкрепа. Да му я дадем!