Заловиха над 50 кг хероин на Капитан Андреево

По случая са арестувани седем български граждани
Обновена: 7 юли 2011 14:55 | 7 юли 2011 08:51, Красимир Ангелов
64
Заловиха над 50 кг хероин на Капитан Андреево
Снимка: Булфото

Хероин за над 5 милиона лева бе заловен от митническите инспектори на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 6 юли около 17.00 часа на пункта митническите служители проверяват лек автомобил Мерцедес, идващ от Турция, с хасковска регистрация и управляван от български гражданин. Установено е, че в автомобила са пътували членове на семейството му.

В багажника на автомобила митническите инспектори откриват фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен на цвят миещ препарат.

Митническите инспектори подлагат автомобила на щателен анализ и след разрязване на дъното в тубата са открити пакети, облепени с кафяво тиксо.

Опаковките съдържат вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на хероин.

След подадения сигнал в МВР и последвали проверки на още автомобили,  са проведени действия за разкриване на още три коли, превозващи хероин.

По-малко от час след първата кола на ГКПП Капитан Андреево пристига втора, също Мерцедес с хасковска регистрация. Аналогично в багажника й е открита туба, с укрити в нея пакети с хероин.

Третата кола е Рено Меган с ямболска регистрация и пътници от Ямбол. Водачът на автомобила изхвърля превозваната от него туба с хероин в района на ГКПП Капитан Андреево. Тя обаче е открита от митническите служители.

От трите автомобила са задържани общо 99 пакета, съдържащи 51,500 кг. хероин. Задържани са шестима български граждани. На операцията са присъствали двама финландски наблюдатели от Фронтекс, уточняват от агенция „Митници”.

Няколко часа по-късно по сигнал на Гранична полиция на ГКПП Капитан Андреево е задържано четвърто превозно средство, микробус Фолксваген със сливенска регистрация, в който пътуват петима възрастни и едно дете.

В микробуса са натоварени 40 пакета с еднократни детски пелени. В два от тях са укрити, опаковани в дамски чорапи и увити в кафяв скоч 3 пресовки, реагиращи при полевия наркотест на хероин с общо тегло 2,060 кг. В други четири плика пък са открити 300 пакета цигари без бандерол от марката LM.

По информация на българските служби след акцията на Капитан Андреево част от останалия хероин е укрит в района на турския пункт Капъкуле. След наш сигнал до турските власти те откриват в контейнер до безмитен магазин четвърта, идентична с първите три, туба с пресовка с идентично вещество.

Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
do tooo anonimniq преди 12 години
ot sssss
65
0
 
1
 
! Отговори
sssss преди 12 години
mi pokaji se ti be da te vidim ili nqma mnogo za gledane
64
0
 
0
 
! Отговори
Unikat преди 12 години
ne sam siglasen.... s tova koeto si napisali zashtoto?az sim mom4eto koeto bqh nameril tubata s p......no se okaza 4e e ima v nego okolo 17kg. heroyn....no neka...zadirjaha me za 24chasa i se okza 4e ne e moya?
63
0
 
0
 
! Отговори
akman преди 12 години
kaj n na
62
1
 
1
 
! Отговори
БОБИ преди 12 години
НЕ ТЪРПЕТЕ ТЕЗИ МЕТИЛИ ПОВЕЧЕ, ВСИЧКО ТОВА В ЗАТВОРА
61
1
 
3
 
! Отговори
leketo преди 12 години
НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ. КАТО ИМА ТЪРСЕНЕ ИМА ПРЕДЛАГАНЕ .НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ .СЪД ,ПОЛИЦИЯ ,ПРОДАВАЧ ,КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА .ПРОСТО НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НА НАРКОТИЦИТЕ. *** ПРОСТИ..............................
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
май скоро ще видим в този сайт кой е сгафил.
59
1
 
2
 
! Отговори
staso преди 12 години
vsi4ko si e naglaseno takiva ne6ta slu4aino nqma trq prosto da pi6e ne6to vuv vestnika ina4e na den sigurno po 30 takiva minavat ot kude li ne i s kfo li ne
58
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Днес.бг, публикувайте пълните имена и снимки на наркотрафикантите. Не желаем да публикувате само имена на свидетели и жертви, а престъпниците най-много с инициали.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наивните слагат минуси и вярват в светлото бъдеще на борбата с наркотиците...Нема такова нещо и няма да има. Наркотиците не са бизнес на някви си мафии и организирани престъпности...На разни корпорации дет са държава в държавата е бизнес...Те нападат Афганистан с армия заради наркотици нашичкия наивитет се радва на хванати 50 кг превозвани от некви мухльовци...
56
1
 
5
 
! Отговори
м преди 12 години
Ми много хубаво! Аз съм ЗА спирането на пратки по всякакъв начин на хероин. Там са многото парички дето печелят големите. Да не говорим че половината народ е дрогерия вече.
55
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На операцията са присъствали двама финландски наблюдатели от Фронтекс" ъъъъъ тва със старанието сме го гледали....и още ена...през страната минават тонове наркотици Турция-Европа за да се захранва пазара...Само че тия които не трябва да се хващат си пътуват безопасно...Не ми ги разправяйте за разни успешни борби с наркотици...Целия свят призна че не мое се оправи с тях...Да живеят хванатите наркотици !
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почти винаги, когато се появи скандал в митниците, като последния за камионите и 8000лв, за всеки камион, митничарите започват удърно да залавят наркотици. Как става това?
53
8
 
3
 
! Отговори
KOSTAS PAVLOS EVROPA преди 12 години
KAPKA V OKEANA...NQMA I DESET TONA....
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49 Не взимам всичко за чиста монета бе приятел!
51
3
 
4
 
! Отговори
до Бейлис преди 12 години
май ти си за СЕРИОЗНО лечение бе ***
50
2
 
3
 
! Отговори
didi преди 12 години
няма късмет ей.....
49
5
 
2
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
48, никъде по света не се показва. Имам чувството че имаш нужда от лечение.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека ги покажат ако това не е представление разбира се
47
1
 
4
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Като почнете така да се делите на "ваши" и "наши" сте много забавни. Другите народи успяват, защото независимо кой ги управлява, за тях народът си е народ, а политиците са от другата страна на барикадата и са си политици. Разбирайте ме както си искате. Успешен ден!