Задържана е банда, заподозряна в измами в цялата страна

Един от членовете работи в държавния резерв
Обновена: 6 авг 2011 21:18 | 6 авг 2011 12:00,
66
Задържана е банда, заподозряна в измами в цялата страна
Снимка: Архив Булфото

Организирана престъпна група, заподозрята в извършване на измами в цялата страна, е задържана при операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Арестувани са четирима души - лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации. Трети член на бандата е бил материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

По данни на полицията лидерът и „дясната му ръка” установявали контакт с фирми, които участват в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция.

Те им обещавали посредничество за спечелване на търга на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност представители на фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез нейния служител, член на бандата, за предварителен оглед на наличната стока.

Четвъртият член на бандата бил включван в повечето от срещите за получаване на подкупа. С тази схема групата действала на територията на цялата страна.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

При планираната акция в момент на даване на подкуп от 2000 лв. в столицата е задържан лидерът, който е на 49 години.

Минути по-късно във Варна служителите на ГДБОП задържали „дясната му ръка” и техен сътрудник. Във Велико Търново е арестуван 63-годишният служител на агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
14
 
! Отговори
Общ бачкатор преди 12 години
Ама то голяма работа станало.Нали за това им плащат на ушеви?Пишете и за мен,че вчера пренесох 5 торби цимент до втория етаж защото за това ми плащат.Това си е журналистическа дискриминация направо!
44
7
 
3
 
! Отговори
BSP I DSB OBEDINENI преди 12 години
E TEZI SA OT NA6TE.NE MAGAT DA NI SPRAT DORI CVETANOV I BORISOV
43
9
 
13
 
! Отговори
гад преди 12 години
много лошо,че са ги задържали.жалко ... в българия престъпността трябва да се подкрепя.няма само депутатите и полицайте да крадят
42
14
 
13
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Като прочетох заглавието реших ,че са списпали най-накрая ГЕРБ:-((
41
6
 
14
 
! Отговори
teo преди 12 години
Небойте се ! При тези корумпирани прокурори и съдии, скоро ще ви пуснат на свобода и пак ще можете да си ВЪШИТЕ РАБОТАТА СПОКОЙНО! Пък и при такъв бездействащ министър на правосъдието Попова, сега е ВАШЕТО ВРЕМЕ УВАЖАЕМИ И СКЪПИ ЧЕРВЕНОТУРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! БСП иДПС ви очакват с нетърпение, ДА ИМ ПЪЛНИТЕ КАСИТЕ!!!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Зъдържана..."?
39
4
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
banditite sa v parlamenta celia narod gi znae pishat gi vav vestnicite ochite na temida sa slepi policaite sashto a tezi organi ne zashtitavat naroda a oligarhiata i prestapnicheskata mafia v balgaria goniat mishoci koito koito vredata ot tiah e nishto s prestapnopoliticheskata stryktora i neinite raznovidnosti.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hybavo sa gi hvanali no sada 6te vzeme nekoi lev i 6te gi pysne
37
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
златев не е концесионер на земи ..около шистовото .. тъй ли гърбати :) бившии военни имоти . .. сега горски фонд ли как сте ги актували :) и това отскоро.. тъй, че приказките ви, че сте свършили нещо .. полезно за хората са пълни глупости.. обслужвате си правешките .. масажирате .. разтривате .. това си го може вожда .. най добре:)) кой ви знаее .. какви площи са вадили и изкарвали .. мошенници.
36
3
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аа не знам.. гърбатия областен на шумен актувал площите :) договара е с лукойл българия .. златев държи и стопанството за дивеч .. пак по договор .. така, че .. маймуняри .. гърбати няма ми се правите :) поливачи.. сапунисвате на правец .. и бесепе .. чаветата .. и офшорките им.. тръгнали да се представят за различни :) мафия сте .. и това... заедно сте си :)
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо китайската държава ще просперира и ще е добре китайският народ? Защото на такива там им режат главата на стадиона и само това, изглежда, е правилното решение! Хем такива повече няма да бъдат съдени в безмислен опит за превъзпитаване, хем няма да ги храни народа в затвора, хем другите като видят какво ги чака, никак няма да им се иска да се разделят с главата си и съответно няма да смеят да вършат престъпления. Тука е обратното- всеки иска и търси далаверата, е няма да я има такава държава!
34
7
 
15
 
! Отговори
Goce преди 12 години
СПИРАТ ЕДНО ПО ЕДНО КРАНЧЕТАТА НА ГОЦЕ И КОМПАНИЯ
33
2
 
21
 
! Отговори
re преди 12 години
"лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации"МВР и съда в *** са дружества за статистика и регистрация.
32
1
 
9
 
! Отговори
нло преди 12 години
А какво стана със служителката от кат-дървеница сладунка владимирова симеонова която участваше в група за регистриране на автомобили с пренабти номера.И с лицето което живее на семейни начала валери симеонов за азфасофка на наркотици и оксидиране на оръжие което е използвано при убийства и грабежи в домашни условия.И за това я обещетиха с двустаен вместо да я съдят къде са гдбоп и вътрешен отдел мвр.Но явно щом е селска на цецо шлифера от с.шума-годеч не я лови закон и конституция.Срам за мвр.
31
4
 
7
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
te kato che li drygite sa mnogo chestni ,vsichki kradat ,loshoto e che gi hvashtat .
30
2
 
6
 
! Отговори
borec: преди 12 години
policejshtina ili banditizum...izberete sami :)
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калине, бъркаш Кирилицата с Морзовата азбука. :)))
28
7
 
13
 
! Отговори
ЖИВЕЕМ СИ ДОБРЕ преди 12 години
"Мъж със самурайски меч атакува банков клон в Царево"Поздрави от слънчева Боколандия.НАРОДА ИЗТРЕЩЯ
27
11
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
тъй тъй .. а някои отгоре кога? разни мишоци .. хванали.. престъпност борили!!! боко .. е за разследване .. с оня мазния миро.. къде дариха на валентин златев ... актувани .. за горски фонд .. военни складове около шистовото!! боко .. и златев са си дружки.. номерата .. за пред добитъка!
26
6
 
6
 
! Отговори
Grobar: преди 12 години
Garvan na garvana oko ne vadi ;)