Съсед стреля по комшия заради убита котка

Раненият е с опасност за живота
7 авг 2011 16:09,
188
Съсед стреля по комшия заради убита котка
Снимка: архив Булфото

55-годишен мъж е бил прострелян в гърдите от свой 61-годишен съселянин в кубратско село Каменово, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 12.30 часа. Тогава възникнал скандал между двамата, при който по-възрастният Румен Христов стрелял с газов пистолет срещу съседа си Цоньо Цонев.

По информация на Дарик двамата имали вражда от няколко седмици, тъй като Цоньо с ловна пушка убил котката на Румен, помежду им обаче имало и други поводи за скандали.

Христов, който бил употребил алкохол, призовал комшията си да излезе на улицата, за да се разберат. Там се карали, Цоньо посегнал да вземе брадва от каруцата на Румен, той пък извадил газовия си пистолет, който носел на кръста, и стрелял от около метър в гърдите на опонента си.

В оръжието имало 1 патрон със сачма. Първоначално простреляният не усетил, че е сериозно пострадал и сам подкарал колата си към спешния център в Разград, по пътя обаче му прилошало и негов работник го откарал в разградската болница.

Приет е в интензивното отделение с опасност за живота.

Стрелецът е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Каменовосъседи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Не е вярно, след 3 забележки могат да му съставят акт и да го глобят 50 лв, при следващо нарушение глобата е до тройна, а при по-следващо и 5 бона могат да го глобят, че и под съд да го дадат.Консултирай се с адвокат и/или говори с кварталния, да задвижат процедурата
91
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кръвта да му изтече! УБИЕЦ!
90
7
 
10
 
! Отговори
да мре коткоубиеца преди 12 години
Да мре, да мре
89
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дано *** мръсната гад,така му се пада за дето е убил котето
88
24
 
4
 
! Отговори
Котанка преди 12 години
Не гърмете по котките на комшиите които ви осират двора и ви изяждат храната. Малко отрова за мишки "забравена" под масата върши същата работа.
87
1
 
6
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
А ти какво предлагаш , да си купим всички по един автомат и издразни ли ме някой, да го оставя на място. Ето, в много страни има ред и се живее добре , всичко им е уредено и всеки си знае правата . Към такова нещо трябва да се стремим , според мен !
86
2
 
22
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Ами ако Закона за защита на животните работеше както трябва просто гръмнатият щеше да е затвора за година и нямаше да се стигне до това. В никакъв случай не оправдавам стрелялия, просто е трябвало да подаде сигнал за убитата котка. Не че съдът ни щеше да осъди съседа му на нещо повече от глоба и пробация. Според мен когато влезе нов закон с нови наказания на първите провинили се трябва да се дават най-високите присъди, за да се разбере че законите са за да се спазват.
85
5
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Еми нека те тъпчи всеки както намери за добре, пък ти си свиркай и си мисли за законите и спазването им. Народе не се самозаблуждавай. Това не е правилният начин в тази държава.
84
1
 
10
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
И какво ще постигна ? Ето тези двамата са раздали справедливост сами и единият може да умре , а другият да лежи до живот , ами не благодаря ! Просто трябва да има закони в тази държава и последствия , ако не се спазват .Щом в другите страни го постигат , значи и ние можем . Трябва да си променим мисленето и поведението !
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От полицията могат само да му направят забележка, а на него не му пука." Не е истина това!... Може да му съставят и акт!... И какво, примиряваш се, че не можеш да спиш - това ли ти е "цивилизоваността"!... Трябва да се усъвършенстват законите и да са ефективни мерките спрямо простаците от всякакъв вид, с каквито (простаци) в България е пълно!...
82
2
 
11
 
! Отговори
SCARFACE преди 12 години
Ами така ще е като продават газови пистолeти, които дори и най-смотания селянин може да преработи в що годе прилично оръжие. Аз също имам газов пистолет, който е преработен в боен и съвсем не се притеснявам да го ползвам. Вече пети път стрелям по ***. Последния път пръснах коляното на един ***, защото го намерих в двора на вилата ми. Вземете си и вие пистолети. Не са лошо нещо особено в нашата "дива" държава.
81
2
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Ето, ти сам виждаш бесзаконието. Като не ти харесва ще раздаваш справедливост сам. Държавата няма да ти помогне.
80
6
 
15
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Ами аз имам един съсед , който прави купони през вечер и все не мога да се наспя. От полицията могат само да му направят забележка, а на него не му пука. И по твоята логика излиза, че трябва да отида да го гръмна или да го отровя ! Стегнете се малко ! Живеем в 21 век в цивилизована държава , дайте да се държим като цивилизовани хора , а не като диваци излезли току - що от пещерата. Освен нас на този свят живеят и други , просто трябва да се научим да съжителстваме и да се съобразяваме !
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре е направил че го е гръмнал. То всеки си прави каквото си иска вече в тази бесзаконова държава.
78
7
 
13
 
! Отговори
2 преди 12 години
Като те гледам ти си достатъчно болен,няма как да те разболее едно лаене.Като си затвориш прозорците с PVC дограма и нищо не се чува.Това куче да няма озвучение от Концерт Рок група.Дай да вземем да тровим и хората,защото говорят нампример.
77
6
 
12
 
! Отговори
trista преди 12 години
Тоя като гръмне котка, която е моя и си и плащам данъците, трябва да лежи в затвора като за убийство на човек!
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДИ-ВА-ЦИ !
75
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"64добавен от: нона преди 24 минутиживея в къща с голям двор - съседите ни отровиха завързано кученце, защото лаело" Кучешкият лай е ужасно нещо и може да отрови живота на хората, да ги разболее!... Как да се реши този въпрос, при положение, че обикновено кучкарите не ги интересува, че кучето им лае ПРЕЗ НОЩТА, че хората не могат да спят с месеци и и години!?... Та, затова и са го отровили кучето!
74
2
 
9
 
! Отговори
Неделя преди 12 години
Май ни трябва организация, бореща се за равни права между хората и животните. За такива не само бих гласувал, а бих работил. @нона съжалявам за котето.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който посегне на живота ми ще го утрепя и толкоз! Нито ми дреме в какво ще ме обвиняват, нито ми пука от полиция, ни от съд, ни от държава, щом всичките те са оставили всичко на произвола на съдбата и на своеволията на "баровците- работодатели".....И в затвора е за хора, но оттам се излиза, а от гроба не!