Вирус тръшка банкомати – на поразия бълват банкноти

Този нов хит набира скорост и у нас, засега банките мълчат
Обновена: 20 сеп 2011 07:37 | 20 сеп 2011 07:24,
116
Вирус тръшка банкомати – на поразия бълват банкноти
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крадците вече не разбиват банкомати - нов вирус ги заразява и за секунди изпразва всички налични пари в устройствата.

Няколко машини за кеш у нас вече са атакувани с новата технология, твърди  вестник "24 часа", като се позовава на експерти в информационната сигурност.

Това са нови вируси, подобни на руските, които вече са източвали парите на доста хора в европейските страни в началото на 2009 година.

Напоследък този нов хит набира скорост и у нас, но засега банките мълчат и не искат да оповестяват информация по този въпрос.

Бандитите използвали флашка с вируса, която поставяли в банкоматите. Миг по-късно те се превключвали на автоматичен сервизен режим.

После програмата давала команда на банкомата и започвали да се изпразват една по една всички касетки с наличните банкноти.

Така на престъпниците им остава само да приберат парите и да изчезнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
блабла преди 12 години
Около полунощ на 20 срещу 21 септември 2010 г. пловдивчаните Т. Ш. и П. К., съседи и приятели, пристигнали в Пазарджик с БМВ-то на бащата на единия и спрели на бул. Христо Ботев, при църквата Св. Георги. Слезли от колата и тръгнали към близкия банкомат срещу църквата с намерение да вземат пари, като го разбият с отвертка започнали да разглобяват клавиатурата, но при напъните повредили защитната пластина и тя писнала в централата на охранителната фирма.videlinabg
74
0
 
20
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Наистина тая флашка и аз се чудя де я ръгат :D Ама по-добре да крадат от банкомата така, отколкото да ми точат от моята сметка.
73
0
 
13
 
! Отговори
70 преди 12 години
Имам предложение. Банките да инсталират по един CS. Така ако на някой му доскучае, връзва си мишката и клавиатурата към банкомата и започва да играе. Трябва всички банкомати да се направят в една мрежа...така ще стане по-добър CS-а. Вечерно време и без това хората по-малко ги ползват, поне да има файда. Аз лично ще помоля и за фейсбук, че от време на време да си обновявам статуса
72
0
 
5
 
! Отговори
virus преди 12 години
virusat e zarazil parvo ekspertite posle tozo ***, sega se machat da zarazyat i chitatelite
71
1
 
6
 
! Отговори
get_peace преди 12 години
Повечето банкомати използват за ОС Windows XP Professional и част са с Windows NT, Windows CE or Windows 2000
70
1
 
55
 
! Отговори
rm преди 12 години
Ибааати флашката брат, чакай да ходя да ръгна моята, може и да засвири банкомата емпе3-ката и да *** пишат по новините.
69
2
 
46
 
! Отговори
Баш преди 12 години
И какво??? Гледам аз по банкоматите навсякъде вече изкарани разни USB портове, SATA портове...и си ръчкам каквото си искам вътре. Може даже и ютията да си включа... Та този който е писал статията тук...да го питам. Та къде аджеба се вкарва тази влашка, че не ми стана ясно.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми нека си мълчат банките, нали от тях крадат.
67
0
 
77
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 12 години
Имам 2 флашки - къде да ги сложа ? Пробвах с едната отзад - нищо не стана и сега ме боли !Днес.бг - засрамете се !
66
1
 
8
 
! Отговори
varg преди 12 години
краят на новият световен ред е близо
65
2
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
Ами ако наистина е така за мен това е пълна простотия ... толкова не могат да напишат някакъв интерфейс под GTK или Qt който да изпълнява същата функционалност егати смешната история.А иначе въобще не вярвам на тая статия за мен това е фишек, партенка или балон както щеш го наречи.
64
3
 
1
 
! Отговори
от 62 преди 12 години
И що пък задължително трябва да се ползва PC-то от банкомата?! Що не се разкачат кабелите и се закачат на лаптоп! След това ги връщаш обратно на PC-то и от банката даже няма и да разберат какво е станало.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мине не мине и съвсем преднамерено напишат някаква безумна "новина", за проверка какво ще мине и какво не при бъдеща манипулация на общественото мнение.
62
0
 
0
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
приятелю проблема ще го реша с една отвертка, останалото от теб :)
61
4
 
38
 
! Отговори
Тони Лайното преди 12 години
Как вкарват флашката в банкоматите бе,като *** в ***,така ли?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
60
1
 
39
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Тва бг журналистките са супер *** пачи! По-глупава статия скоро не бях чел!
59
0
 
7
 
! Отговори
Дивна глупост преди 12 години
Не знам що за информация е тази! От 2009, та чак в 2011 се сетили да бъгнат банкоматите, при това с флашка! "Бандитите поставяли флашка с вируса", *** тъпнята!Няколко машини за кеш у нас вече са атакувани с новата технология, научи "24 часа" от експерти в информационната сигурност.Статията в 24 часа твърди, че "отзад" имало вратичка, която се затваряла с обикновени ключове и там е USB порта...Това са нови вируси, подобни на руските, които вече са източвали парите на доста хора в европ
58
0
 
15
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"До 26: Наистина са под Windows XP! Веднъж бе излязла грешка на дисплия: Windows has a problem>Send?/Don`t Send.И - "пясъчният часовник" - чака нещо... "Е под Windows са повечето, защо не?! НЕ разбрахте ли, че банкоматите са едно PC заключено в сейф с парите? Вързват се към банковата система по различни начини. За да се добереш до някакъв интерфейс и да рестартираш, това значи, че си разбил банкомата/сейфа. Единствено статията има смисъл ако някой сервизен инженер се е изхтитрил да краде ...
57
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
На някой милиардер, или милионер да са източени пари?! Хайде тогава точка по въпроса кой как източва!
56
1
 
4
 
! Отговори
Е - Ник преди 12 години
До 26: Наистина са под Windows XP! Веднъж бе излязла грешка на дисплия: Windows has a problem>Send?/Don`t Send.И - "пясъчният часовник" - чака нещо...