Банков служител предотврати телефонна измама

Усъмнил се, когато старец поискал да изтегли спестяванията си
Обновена: 1 окт 2011 16:52 | 1 окт 2011 12:17,
80
Банков служител предотврати телефонна измама
Снимка: Архив, МВР

Банков служител в Павликени помогна за разкриването на телефонен измамник.

Мъжът се усъмнил, когато в клона на банката се появил 80-годишен дядо от село Дъскот и поискал да изтегли спестяванията си от 3600 лева.

Възрастният мъж, обяснил, че сумата му трябва , за да плати операцията на дъщеря си. Служителят предположил, че човекът е жертва на телефонна измама и се обадил в полицията.

Така разследващи говорили с възрастния мъж, който разказал, че по домашния му телефон се обадил непознат мъж, представил се като д-р Лазаров от болницата във Велико Търново. Той обяснил, че дъщерята на стареца е приета в болница със счупен крак и е наложителна операция, която струва 4000 лева.

Парите трябвало да бъдат предадени на друг мъж в района на жп гарата в Павликени.

Последвала полицейска акция и на място при предаването на парите е задържан 25-годишен мъж с инициали Д. А. от Горна Оряховица . Той е криминално проявен, осъждан за телефонни измами.

Срещу младия мъж е образувано досъдебно производство и му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
28
 
! Отговори
към 12 преди 12 години
Мдаа, криминалното прояве със счупен... те от днес.бг така разбират ромското включване - щом *** не могат да се ограмотят, ние ще се присъединим към тях интелектуално. Скоро ще четем за двамата кифли и трима лимонади :)
18
0
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ей хора престанете с това: задържан 25-годишен мъж с инициали Д. А.Трябва да се обявяват и трите имена публично и със снимка за да знаят всички хора как изглежда този нагъл крадец
17
15
 
9
 
! Отговори
имало и честни... преди 12 години
Какво се радвате бе, публична тайна е че точно банковите служители дават за жълти стотинки телефоните на пенсионерите със сметки. Да не си мислите че те така звънят произволно? В дъното на почти всички телефонни измами стоят банкови служители, набийте си го в главите!
16
0
 
34
 
! Отговори
джон преди 12 години
браво на човека помогнал на дядото . Кога ще се промени закона , че подобни измами да завършват с осъдителни ефективни присъди , щом това е рецидив , значи присъдата е малка . Крумовски закони !!!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересна новина в деня, в който *** си организира ромски прайд с помощта на разните много отворени общества... Ха дано горнооряховските мошеници изпързалят тия дни сладурчетата от Хелзинкския комитет
14
2
 
21
 
! Отговори
аман преди 12 години
Mай нищо неможе да се направи... полицията няма право да му тегли Хубав БОЙ с Трайни последствия (веднага ще ги осъдят ита такива случаи) камоли да го Гръмнат... а съда го пуска с "Порицание" и условна... няма да се Оправим.
13
33
 
2
 
! Отговори
КАЛФИН преди 12 години
КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай сега да си оправите грешките - със счупен какво? Крак, нос, пръст...? И е криминално какъв тоя млад мъж? Да ви имам редакторите! xaaxaxaxaxaxaЕто това е Чалгария една статия не могат да напишат.
11
1
 
14
 
! Отговори
vlastna преди 12 години
Bravo na saobrazitelniqt bankov slujitel...a sega zadarjaniqt *** da go lin4uvat publi4no!!!Ama samnqvam se,v na6ta mila Rodina takiva gi imat za Geroii...
10
1
 
20
 
! Отговори
НЕ НА РАСИЗМА преди 12 години
Арестувания от какъв етнос е ? РОМ ? , Син на Цар Киро или на Депутат ? Как да не се ядосваш като знаем развъдника на тези убийци на старите ни родители .А полицията и ДАНС не си мърдат пръста . Полицията не е виновна - ДАНС , Държавна Агенция по Национална Сигурност . В последните дни е застрашена сигурността на гражданите , а тези са по - мързеливи от депутатите . А имат Бюджет с който може да вдигнем Пенсиите и Детските с 100 %.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той обяснил, че дъщерята на стареца е приета със счупен е наложителна операция, която струва 4000 лева."Ако разбрах нещо!!!!
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
деденце,а сега черпи една домашна ракия човека от банката,дето ти спести 3-4 бона и един инфаркт!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай сега да си оправите грешките - със счупен какво? Крак, нос, пръст...? И е криминално какъв тоя млад мъж? Да ви имам редакторите!
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представете си какви са присъдите в подобни случаи, щом и това не ги спира.
5
1
 
48
 
! Отговори
danie преди 12 години
Като е осъждан,защо е на свобода
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Веднага при Кирил Рашков за компания!
3
0
 
56
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Осъждан е за същото престъпление...И какъв е смисълът от присъдата?
2
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво за бдителността на банковия служител!
1
0
 
71
 
! Отговори
Еее... преди 12 години
Браво бе! Един да хванат... чудо!!! Евалата на човека от банката!