Удариха ДДС-ари, ощетили хазната с 10 млн. лв.

В трезор, ползван от групата, са открити 10 кг злато и монети
Обновена: 2 ное 2011 16:20 | 2 ное 2011 15:52,
40
Удариха ДДС-ари, ощетили хазната с 10 млн. лв.
Снимка: Архив, МВР

10 кюлчета злато и 62 златни монети са открити при акция на антимафиотите срещу организирана престъпна група, занимавала се с укриване на данъци.

Седем души са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група за източване на ДДС.

Кюлчетата – всяко по 1 килограм, и монетите са намерени в банков трезор, използван от задържаните. Проведената днес спецоперация е под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Според разследващите групата, се е занимавала с източване на ДДС продължително време на територията на областите София, Плевен и Варна.

Престъпните действия били прикрити под шапката на легални адвокатски кантори, където се извършвало и счетоводно обслужване, а голяма част от членовете на групата били регистрирани като адвокатски сътрудници. В дейностите се включвали рекламни и консултантски услуги, като по този начин били създадени предпоставки за ползването на данъчен кредит в особено големи размери.

Разследващите са установили, че държавата е ощетена с близо 10 милиона лева от невнесен ДДС. В последствие той бил доставян чрез междинно звено на действителни търговци от различни сфери, които намалявали плащанията си по ДДС, след като купували фактури от дружествата на групата.

След натрупване на задължения в особено големи размери, собствеността на тези компрометирани дружества се прехвърляла на името на безпризорни лица, които приемали това на доброволен принцип срещу незначителни суми.

Във връзка с развиваната престъпна дейност били изготвяни и осчетоводявани множество документи с невярно съдържание, допълват от МВР.

Процесуално-следствените действия по случая продължават. Извършват се претърсвания на 17 адреса на територията на Плевен, Варна и София.

В поделенията на МВР са разпитани повече от 20 души. Освен седмината участници в групата, срещу които предстои повдигане на обвинения, са задържани и трима техни приближени.

Шестима от задържаните са криминални регистрации за създаване на неистински търговски документи, за укриване на данъци, длъжностни присвоявания в особено големи размери, документни измами и хулиганство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ДДСукриване на данъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Инна преди 12 години
И какво като ги "удариха" като в други ден ще ги пуснат.нали си имат пари да си платят да си излязат, муха ги ухапала!
39
1
 
1
 
! Отговори
dds-kradcite преди 12 години
алоооо бете ЦЕЦО лие? Г.Николов-дебелия и С.Атанасов-дългия КРЪЖОПИИЦИ НА ДДС !!!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези, с "криминалните регистрация" и те ли са били адвокатски сътрудници?! тц тц тц....
37
2
 
4
 
! Отговори
Emo преди 12 години
Kolio Debeliat ot Veliki Preslav jiveesht v Mladost 2 li e edin ot zadarjanite?? Tozi e pioner na izmamite s DDS! Bivsh borec ot levski no pishman borec no dalnoviden vav vsyakakav rod izmami e Nikola Roskov Mixailov!
36
2
 
4
 
! Отговори
dds преди 12 години
elate da vidite v Lom kvo stava,samo bmv-ta i mercedesi karat ot dds,a kakvi kashti i sgradi digat
35
3
 
14
 
! Отговори
Раник 56 преди 12 години
Искам да прочета поне един коментар .Защо в Милата ни Родина - измислиха ДДС ?!Дали ,за това ... да има още едно перо от ,което да се краде ?!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мед ми капе на сърцето като чета как крупни измамници и бандюги са задържани! После идва задължителният въпрос-Докога ли? Полицията ги лови, а маститите юристи ги отърват от панделата. Пък уж Темида била сляпа.
33
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Малиииии злобните комунистчета как са се разклокали - Бойко та Бойко - за всичко им е крив Бойко.Ала народа си го харесва - по 16 пъти да преброят бюлетините пак са за бойко.Нафта крал ДДС крал - номера е да стигнеш върха.Станишев нищо не е правил и си му личи - чакал мама и тати да му снесат - сега и булката му богатичка.Всеки както и колкото може.А лайките блеят във форума.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият Бойко Борисов за да забогатее е крал ДДС и Акцизи от цигари , крал е нафта и бензин от държавната Нефтохим след приватизацията става пъдар на Лукойл. има книга "В сянката на Борисов" даже и сайт има потърсете в гоогле
31
3
 
1
 
! Отговори
към пак 26-ти преди 12 години
относно жалките червенотиквеници само безсилните обиждат, понеже няма какво да кажат! нямам нищо червено в/на главата а само чат-пат мисля с нея и си вадя изводи не от информацията по продажните медии, а анализирам множество обстоятелства, които ми казват, че зад медийните изяви за пред умствено ограничените хора се крие безизходицата и гладът. управлявящите нямат стратегия за управление и за развитие на горката ни държавица. айде отивай да гледаш битиви и първите 3 новини с бойо или цвъцвъ
30
0
 
3
 
! Отговори
отново 26-ти преди 12 години
Когато се постъпва така не се разгласяват публично.Плюс това нека поне малко да поядат бой.Предната власт дори не ги биеше :) а ги черпеше.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хващат ги за да ги подържат в ареста и да и ги изнудват за пари. Бой кажи признай къде скри парите. Като ти вземат парите не те и съдят , защото нямат годни доказателства. Така се действало през комунизма с незаконно забогатялите така се действа и сега.
28
2
 
3
 
! Отговори
пак 26-ти преди 12 години
И така да е.Не си спомням по времето на което и да е било правителство преди това някоя конкуренция да си е изпатила. Всичките плащаха на БСП/ДПС/НДСВ и им се разминаваше.Това е прецедент, червенотиквеници жалки и не можете да го изопачите по никакъв начин.
27
2
 
4
 
! Отговори
към 26 преди 12 години
ето още един заблуден човече, тези са от конкуренцията, а не, че сегашните са много добри! поредната медийна изява. ти мислиш ли, че ако има събрани годни доказателства някой съдия може да си позволи да не ги осъди? явно вярваш на подкупните и зависими от герб медйй и мислиш, че сегашните управници може да оправят нещата - нищо такова! затъваме яко и това не е от световната криза, а от некадърното управление- сутрин казват едно, а като чуе бойко и тутакси казват обратното следобяд не виждате ли
26
8
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ами браво на ГДБОП.Не си спомням по време на никое друго правителство да са разкривани подобни крупни измами. Явно това правителство за първи път в историята на България не толерира крупните измамници срещу % от печалбата им а ги вкарва в ареста. Сега трябва само да се изчисти цялата корумпирана социалистическа *** от съда и прокуратурата и имаме шанс да оправим страната си през следващите 10-15 г.
25
2
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Журналята винаги пишат за "огромни" спец акции и арестувани бандити, ама веднъж не прочетох новина за това някой да е осъден. Всичко е един фарс.
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно по форумите има много червени олигархчета които пишат само глупости,но и техният ред ще дойде
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6toto sa balgar4eta i mutrite im po efira nqma da davat .druk vapro 6te6e dabade ako bqxa *** istina si takava mili sanarodnici
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хванаха един Бухала му викат , измами за ДДС и пране на пари , преди изборите го пуснаха, човека си платил на Цеко.
21
1
 
1
 
! Отговори
препатил преди 12 години
Явно не са успели предварително да попаднат на Данъчен ,че дотук нямаше да се стигне .Но след влачене на самото ДС , накрая ще излезе ,че нищо не са провлачили (след като си снесат на когото трябва де )