Адвокат Велков ще отговаря за заплаха за убийство и измама

Вчера той беше арестуван с 20 бона, искани от Киро Японеца
8 дек 2011 17:30,
49
Адвокат Велков ще отговаря за заплаха за убийство и измама
Снимка: архив, Булфото

Задържаният вчера Николай Велков ще бъде обвинен за заплаха за убийство и за измама, съобщи БТА, позовавайки се на източници от прокуратурата. Разследването ще се води от районната прокуратура в София.


Адвокат Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", беше арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца. Исканата сума е 20 000 лева.

Според обвинението Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София. Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е заплашван и изнудван.

Бизнесът на Кирил Кирилов – Киро Японеца не е бил обект на проверка от службите покрай случая с нанесения от него побой на Велков, заяви по-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

 „Има си данъчни декларации. Аз не мога да кажа с какво точно се занимава, защото не съм правил подобен преглед на когото и да било в България. Компетентните органи са тези, които, когато констатират несъответствия, започват да работят. Всички, които са от оперативен интерес за МВР и за службите, винаги правоохранителната система предприема съответните действия. Няма как да споделяме това, което се предприема, или кои лица представляват оперативен интерес за системата”, отсече МВР шефът.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
14
 
! Отговори
Точно 18-ти преди 12 години
"Нагледен урок как власт и пари имащите отстраняват неудобните... доста некадърно защото обвинението няма да издържи, но както и да е Цецко е свикнал вече. Интересно ми е защо Киро Японеца един от най крупните наркобосове е на свобода ама айде да не занимаваме Цецко с подробности той е хванал цял адвокат който се е осмелил да каже някои истини за това кой върти държавата например."
25
1
 
12
 
! Отговори
Шлиферо преди 12 години
Абе щом така съвестно пазат Киро Япончето, сигур вече неговата милиция ша пази или вече си го пази и ПОДПАЛВАЧА на коли в София....
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как върви цирка днес ?
23
0
 
10
 
! Отговори
Нов ужас, ромите преди 12 години
Г-н Дянков, Вие съсипахте Молдова и Грузия с теориите си за секване на всички пари, кое ще ни даде тласък напред? Кое, няма кое, дължите пари на фирмите, те на банките, на хората, на чуждите компании им казахте да си ходят, докога с тази гилотина. *** ни крадат ежедневно, ама всеки ден. Плащаме им тока, водата, помощите, храната, ами да станем *** - вижте как си вадят хляба те, уникална разработка в секция Крими, на 7plus7. net
22
1
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Беше.
21
0
 
19
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Поредния цирк да бйко картофа! Ромски бос убива двама български младежа и чак след натиск мо повдигат обвинение не за убийства а за заплаха. Ромски бос бие на обществено място българин (вярно адвокат и то съмнителен), веднага арестуват българина и му повдигат същите обвинения като на киро ***(който уби двама тинейджъра).
20
0
 
23
 
! Отговори
17 преди 12 години
Абе тоя Японец ли е, Якудза ли е, си е жив ***!!! Добре си седеше във Факултета, и не смееше да си покаже носа навън какво сега се прави на жертва отново? Ами синовете му? За тях няма закони! Същата постановка като от Катуница!!! *** работа!!!
19
0
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Прав си тогава не бяхме цъфнали, но и сега не цъфтим...
18
0
 
14
 
! Отговори
Цигански номера. преди 12 години
Нагледен урок как власт и пари имащите отстраняват неудобните... доста некадърно защото обвинението няма да издържи, но както и да е Цецко е свикнал вече. Интересно ми е защо Киро Японеца един от най крупните наркобосове е на свобода ама айде да не занимаваме Цецко с подробности той е хванал цял адвокат който се е осмелил да каже някои истини за това кой върти държавата например.
17
10
 
6
 
! Отговори
геро преди 12 години
От такива невини душички като този Адвокат,Трактора и Мафиотската Съдебна система ,България е на това дереже.Преди Правителството на ГЕРБ да не би да бяхме цъфнали
16
2
 
18
 
! Отговори
льольо преди 12 години
Един адвокат може да договоря хонорари за всякакви услуги и да ги получава където си поиска!Но един ***, па бил и японец, не дава току така 20 000лв!!!Аман от милицоинерски номера!Стига са ни харчили парите за панаирджийски имидж!!!
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Специално Корпоративна Банка е Банка на Тройната Коалиция
14
3
 
18
 
! Отговори
ренде преди 12 години
Щом някой не е удобен на Тиквата и Брокера - веднага бива обвинен от криминални типове за заплахи за убийства и за изнудване. Хайде, за Трактора някак си можеше да се приеме, все пак е истински каратист (не позьор като Боко). За варианта "адвокат заплашва Японеца с убийство и го изнудва" нямам дума - явно Цецко съвсем се самозабравил и ни пробутва версии за ***.
13
2
 
20
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Изказваш се неподготвен - прочети малко и ще видиш от колко време въпросният адвокат дава инфо за въпросната банка. А що се отнася до случката - поредната цецо-тиквенска издънка за омаскаряване на неудобните. Показателно е обаче кой е ортака на Цецко и подлизурките му - странни "защитени свидетели" с дълги досиета, криминални типове като Японеца и т.н. Аз бях обран, имах инфо, отидох до "родната полиция" , казаха ми да напиша жалба и с това се приключи. Японеца е по-специален - защо ли?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази Банка процъфтя по време на тройната коалиция.Заплатите на много фирми задължително минаваха през нея.Зами на работниците които се превеждаха в тази Банка не се разрешаваха
11
2
 
16
 
! Отговори
роки преди 12 години
Боже, какво доживяхме. Горкия Киро-Японеца да бъде заплашван от един смотан адвокат!!! Добре че родната полиция го опази, иначе кой-знае какво щеше да го сполети горкия ***.
10
1
 
15
 
! Отговори
ГЕРБеристан преди 12 години
От всичко разбирам че Цецко и ГЕРБ стоят здраво зад Киро Японеца наркобоса. Явно въртят общ бизнес, друго обяснение просто нямам... а на адвоката чиято работа също не е съвсем чиста са му спретнали партенка типично по ГЕРБерски. Грешката му е била че се е разприказвал как държавата умишлено се ощетява за сметка на една банка и няколко милиардера в България а ГЕРБ ги е заболяло че този факт че е станал публично достояние.
9
0
 
18
 
! Отговори
Плащал е Японеца преди 12 години
Всички знаят с какво се занимава тоя Японец, само МВР не се сеща :) Явно момчето си е платило където трябва и всички се правят на утрепани !
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този като е бил шеф във тази Банка ,защо чак сега изнася факти.Или когато е крал със Станишев и Трактора му е било хубаво.Прав е номер 1.Белене и Скравена
7
9
 
8
 
! Отговори
истината преди 12 години
драскачите на бсп и на гоце защитават всеки престъпник и мафиот.