Нелегални борсови търговци ощетили бюджета с хиляди

Антимафиоти пресякоха незаконно използване на бизнес софтуер
Обновена: 14 дек 2011 15:17 | 14 дек 2011 15:17,
14
Нелегални борсови търговци ощетили бюджета с хиляди
Снимка: архив, Булфото

Служители на ГДБОП пресякоха престъпна дейност, свързана с незаконно използване на бизнес софтуер и специализирани компютърни програми, съобщиха от МВР.

Антимафиотите са проверили офиси на фирма в центъра на столицата. Чрез пиратския софтуер българско дружество, представител на канадска компания, извършвало нелегална борсова търговия с акции, облигации и други ценни книжа на редица световни борси.

В продължение на години фирмата управлявала нерегламентирани финансови парични потоци, а собствениците й – канадските граждани Р.Х. /32г./ и П.Н./34г./ са реализирали огромни приходи.

Кандидатите за работа във фирмата преминавали задължителен курс на обучение по борсова търговия на три нива, за което плащали 850 лв. След завършването на курса кандидатите депозирали 300 долара „гаранция срещу загуби” и 180 долара всеки месец такса за използване на „търговския софтуер” на дружеството.

Освен това, служителите на фирмата се подписвали на трудови договори с канадската компания, които по същество нямат правна стойност в България.

В резултат на престъпната дейност бюджетът на държавата е ощетен със стотици хиляди левове, тъй като липсва каквато и да е финансово-счетоводна отчетност на дружеството.

Щетите за компаниите-членки на Сдружението на издателите на бизнес софтуер са на стойност над 100 хил лв.

Срещу нелегалните борсови търговци е образувано досъдебно производство по чл. 172А от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: бизнес софтуер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаели са те, знае ли са... не ги съжалявай толкова... и те са си виновни и знаят защо става това...
13
6
 
0
 
! Отговори
Мичо преди 12 години
Райън Хайнркс и Ейми Нийпин Поути. Жалко за момчетата, които работеха там, те си правеха добри пари и едва ли са знаели за делата на канадския ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
повтаря се пирамиди преди 12 години
Майкъл Капустин от Лайф чойс интернешънъл АД. Фараонът
11
0
 
1
 
! Отговори
ggggg преди 12 години
ggggg
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ходих на интервю при тях.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смях през сълзи,вече от канада идват да крадат у нас.мани алкохолния и секс туризъм давайте да инвестираме в джамбаз туризъм. тъкмо ми замря бизнеса с лентички и хоп нова бизнес идея.абе земя на неограничените възможности,кво да ви кажа
8
0
 
9
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Що не им напишете именцето?Следствена тайна???Или сме скроми???
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не са щети. Това са пропуснати ползи!Щета е да бръкнеш в бюджета и да си изтеглиш неправомерно пари... примерно ДДС
6
1
 
26
 
! Отговори
Бъни продължението преди 12 години
Защо не се обявяват концесионните такси и печалбите на дружествата . ГЕРБ с охота вдигат годините за пенсиониране , здравните усигоровки и увеличават безработицата но си траят за това което се изнася от страната ни ! Защо Борисов си трае за концесиите и подписва нови пагубни договори ? Отговорът е че на него и партията му се пада дял от буквално заграбеното злато с което можеше да се решат поне 10 проблема на страната . ГЕРБ са за съд както и предишните ни управници крали до забрава . КЛОУНИ !!!
5
2
 
17
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
А тия канадци дето корумпират и колонизират трето правителство имам в предвид това на ГЕРБ и са на път да получат поредната смешна концесия за добив на около 100тона злато до Трън и 100 Сребро до Велинград кой ще се заеме ? А дали нетрябва да се види кой дава разрешение да копаят пак КАНАДЦИ и до Крумов град АГА ТЕПЕ ? А колко килограма чисто злато се експортира от БГ за Канада ,Белгия от БГ на година защо не напишете и колко остава тук ? Защо не напишете с колко е ощетил Мони Лудия бюджета ?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тъоутатите ощетили бюджета със стотици милиона кога ще им поставите наказателна отговорност?
3
2
 
25
 
! Отговори
Fire Wire преди 12 години
Идете гонете подпалвачите по-добре, че останахме без коли.
2
0
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Аха.....стана ми ясно единствено,че гражданите са канадски...Р.Х. и П.Н.....
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чуждестранни инвеститори ! Нали за тях се бориме и за тях милееме?