Спипаха група за точене на ДДС в Стара Загора

При спецакцията са задържани четирима души
16 дек 2011 20:32,
22
Спипаха група за точене на ДДС в Стара Загора
Снимка: МВР

В Стара Загора задържаха организирана група, източвала ДДС, съобщиха от МВР.

Арестуван е старозагорецът Вихър Марков, известен с изготвяне на схеми, по които да се източва ДДС в огромни размери. Заедно с 50-годишния финансист, който има една ефективна осъдителна присъда за данъчни престъпления и е обвиняем по дело за точене на милионни суми ДДС, са задържани още трима души,

В хода на работата била установена схемата, по която действала групата. Двама били натоварени да намират хора в тежко социално положение и с нисък интелектуален статус, и най-важното – да са адресно регистрирани. Срещу суми между 150-400 лева те регистрирали фирми на тяхно име и задължително се снабдявали с електронен подпис.

Управителите на тези фирми са предоставили подписите си на Марков и тримата му партньори, които регистрирали фиктивни операции с цел източване на ДДС.

До днес само от няколко ревизионни акта е установен изтеглен неправомерно ДДС за над 1 млн лв, а дружество на Вихър Марков е "пропуснало" за плати ДДС за над 700 хил лв.

В случай, че някоя от фирмите попадне в полезрението на данъчните служители, преди излизането на ревизионния акт, следвало прехвърлянето й пред нотариус.

Към момента са установени множество подобни фирми, регистрирани на територията на Старозагорска област, установява се самоличността на „излъганите собственици”.

На задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

В хода на разследването били претърсени много офиси и частни домове на територията на Стара Загора, София и Варна. Иззети са компютърни конфигурации, електронни подписи на фирми, мобилни телефони, счетоводна и данъчна документация, печати на множество фирми и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как го точат, както си претаквам зелето ли?
21
0
 
8
 
! Отговори
леле мале! преди 12 години
И какво? Ще им дадат по 2-3 години условно (ако изобщо се стигне до там) а нас ще ни карат да се пенсионираме на 94
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛИЦЕЙЩИНА!
19
1
 
8
 
! Отговори
Бравос преди 12 години
Браво !Но наминете и към Търново да ги поизловите малко !И малките деца знаят кой с каква престъпна дейност се занимава !По автомобилите им ще ги познаете !
18
6
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Един лаф:"Учениците /ГЕРБ /,стават по-добри ,от Учителите си /3-ната +Костов /..."?
17
0
 
6
 
! Отговори
ДО 15 преди 12 години
Прав си !На мен също ми предлагаха/данъчни/,преди 5-7 години !Но аз нямам нужда !Лакомията ще погуби доста хора!
16
1
 
3
 
! Отговори
ДОБРО ЮТРО...! преди 12 години
Навсякъде и повсеместно ,с помоща на Бг институции /най-вече /,се ИЗТОЧВА ВСЕ ОЩЕ ---НАЙ-СЛАДКОТО ---ДДС ---!Защо се мотаете още ,хазната се изпразва от ПРОДАВАЩИ СЕ БЪЛГАРИ НА ВСИЧКИ НИВА ---НА БИЗНЕСМЕНИ ,*** /крал Кировци/?ДАЛАВЕРАТА И ТЪРГОВИЯТА ,*** Е НА ВЪРХЪТ ВЕЧЕ !
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОРГАНИЗАТОРА Е ШЕФА НА ДАНЪЧНОТО НЕ НЯКОЙ СЧЕТОВОДИТЕЛ .ТАМ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ МУТРИ СКРИТИ ЗАД 50 ГОДИШНИ ЛЕЛКИ ДЕТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ!!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
Badi преди 12 години
Tolkova godini taka i nemoja da se spravqt s tozi danak DDS ili da se mahne i da ne se vaztanovqva za nikoi taka i ne mi stana qsno za6to nqkoi firmi sa osvobodei ot dds a 4astnite lica ne. Danaci samo za bednite taka li?
13
0
 
22
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
Значи следва да се забрани на хора "с нисък интелектуален статус" да регистрират фирми!
12
8
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
а който прави "дарения" на герб не го хващат
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Е БРАВО НА БОКО ЕЕЕЕЕ!!!!! ГОЛЯМ ФЕН Е!!!!!!! Всъщност е най-големия........
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ НАП ПАК НИЩО НЕ СА ЗНАЕЛИ НАЛИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ОТ ШЕФОВЕТЕ НА ВИСОКИТЕ МЕСТА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН, ИЛИ ПЪК ОСВОБОДЕН С БЛАГОДАРНОСТИ.
9
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Към момента са установени множество подобни фирми, регистрирани на територията на Старозагорска област, установява се самоличността на излъганите собственици.На задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.na koi na klo6arite li 6te badat povdignati obvineniq na razbrax mnogo qsno ot napisanoto
8
1
 
18
 
! Отговори
ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА преди 12 години
В СТАРА ЗАГОРА ИМА ОЩЕ ДОСТА КОИТО ТОЧАТ ДДС И СЕРАЗХОЖДАТ И ЖИВУРКАТ СПОКОЙНО! АКО СЕ ПОРАЗРОВЯТ ПОГЛЕЙ ЧЕ СА НАМЕРИЛИ ПАРИ ЗА ПЕНСИИТЕ!
7
1
 
27
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
и аз познавам една групичка където си точат ддс от доста години, но не ги хващат защото може би си плащат на подходящите хора. И не само аз ги знам.
6
3
 
22
 
! Отговори
предпенсионерка преди 12 години
Ето къде се източват парите, а все няма пари за пенсии и трябва да се увеличават годините. Стига са ни лъгали. До гуша ни дойдоха тези източвания и все реват,че няма пари. Лъжат целият бългрски народ, но до кога ще е това? За всичко има пари, но все иска някой да си ги сложи в джоба, а за бедния народ нв стига нищо. Жалко, но не вярваме на твези лъжци.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ее този пък май 5 пъти го задържат заради това и пак с е е хванал..минали я път му струваше 300 бона да се отърве,но май този път ша загази..
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
interesno samo drebni ribki hvashtat a po edrite s po 100 200 milki koito sa oshtetili haznata za tiah nishto zashto li, i to dosta izvestni na silite na reda.
3
0
 
41
 
! Отговори
Емил Масларов преди 12 години
Мой приятел от Стара Загора ми разказа, че е закарал строителен кран в Португалия, стоял два дена на митницата и го върнал в Стара Загора. С нови документи, разбира се. Става дума за най- голямата строителна фирма в Стара Загора...