400 джебчийки атакуват столичните молове за Коледа

Цивилни полицаи ще патрулират по опашките в магазините
Обновена: 21 дек 2011 09:32 | 21 дек 2011 07:00,
47
400 джебчийки атакуват столичните молове за Коледа
Снимка: Булфото

Около 400 джебчийки се очаква да атакуват столичните молове, големите магазини и пазарите в дните около коледните и новогодишните празници.

Според данните на полицията обикновено в София действат около 200 крадли, тъй като част от тях през летния сезон гастролират по морето, а през зимата по ски курортите.

За празниците обаче повечето от джебчийките се насочват към София, където заради истерията покрай коледното пазаруване, когато настават огромни опашки и блъсканица, които са перфектни за крадлите.

За разлика от други години обаче родните джебчии сега са се изнесли в чужбина за Коледа, където могат да изкарат повече пари.

"Много от хората, които се занимават с джебчийство, са предпочели да изкарват парите си навън. Като ги хванем тук за откраднати 10 лева, те понасят същата отговорност, като тази, която търпят в Австрия например, но за 50 евро", обяснява пред в. "Монитор" Вълко Мартинов, шеф на отдел "Улична престъпност" към СДВР.

По тези празници обаче у нас цивилни полицаи ще бъдат позиционирани в почти всички големи магазини.

Още по темата

Служителите на МВР ще се сливат с останалите клиенти, но зорко ще наблюдават всеки съмнителен човек, било то мъж, дете или жена. При първата погрешна стъпка, джебчиите ще бъдат задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Под мен има 4 коментара пълни с правописни грешки и нелепости. Аз лично ВСЕКИ път когато видя джебчийки казвам високо на глас "Внимавайте това са джебчийки", понякога когато в автобуса има и чужденци го казвам и на английски което кара крадците да слязат от автобуса и да хванат следващия. Ако има повече хора, който да не са мишки и да се чувстват част от обществото няма да е лошо. За съжаление с в България и все още не сме открили що е гражданското общество!
6
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
И БОЙ!!!!!!!!111
5
1
 
6
 
! Отговори
преди 12 години
Ще ги наблюдават нали после ще делят зад ъгъла, като прочетем родната полиция арестува 400 джебчии и намали престъпленията тогава пишете.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадеца вика дръще крадеца то имали по големи крадци полицията.Народа да гледа тези цивилни ПОЛИЦАИ да не обират някои
3
5
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Алоооооооооо от сайта какво дремете,защо не публикувате новините и от тази нощ- БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ГОРИ............БРАВО ЦВЕТАНОВ,БРАВО МВР- ГЕРБ АААААААААААААААААВ София пак горяха колиЗапалените тази нощ автомобили са били два - един в ж.к. "Дружба" и един в "Люлин"НовиниДве коли бяха подпалени тази нощ в столицата. От МВР съобщиха, че автомобилите са били опожарени в ж.к. "Люлин" и "Дружба".Около 1,00 часа пред блок в "Дружба" е опожарен първият автомобил.Малко след това е подаден сигнал и за подпалена кола в "Люлин".За около два месеца в София са унищожени над 50 коли. През последните две седмици бяха подпалени коли и в други градове на страната.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще рече 400 джебчики ами арестувайте ги като знаете колко са и кои са скапана държава.
1
4
 
13
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
А защо не споменавате че, джебчиите са румънски-*** ?