Закопчаха прокурор от Шумен, взел 20 бона подкуп

Белезниците щракнали на ръцете на обвинителя след зрелищно преследване
Обновена: 13 яну 2012 15:50 | 13 яну 2012 15:13,
46
Закопчаха прокурор от Шумен, взел 20 бона подкуп
Снимка: архив, МВР

Прокурор беше задържан при зрелищна полицейска операция в Шумен.

Задържаният Румен Пенев е районен прокурор в Шуменската прокуратура.

Той е бил закопчан около 11 часа днес на паркинга пред Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров".

Полицията е претърсила автомобила му - BMW с русенска регистрация. Kъм момента процесуално-следствените действия продължават.

Според свидетели преди да му щракнат белезниците, 7-8 полицаи са гонили Пенев по централната улица на града.

По непотвърдена информация обвинителят е хванат след получаване на подкуп от 20 хиляди лева.

Сумата взел, за да се прекрати наказателно дело.

Срещу Пенев ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние, съобщи по-късно говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска.

Прокурорът Пенев е взел сумата, за да упражни влияние върху свой колега – магистрат при взимане на решение при определена прокурорска преписка, допълни тя. За това престъпление е предвидено лишаване от свобода в срок до 6 години и глоба в размер на 5 хиляди лева.

Румен Пенев ще бъде задържан за 72 часа от наблюдаващия прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: шуменпрокурорподкуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
sadia преди 12 години
tolkova imal v sebe choveka djobna para za tiax ,te vseki den si pribirat parichki da e samo toia *** .
17
2
 
11
 
! Отговори
ДО ДНЕС.БГ преди 12 години
ОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА СЕГА СЪОБЩИХА, ЧЕ СА 21 ХИЛЯДИ ЛЕВА
16
2
 
24
 
! Отговори
555 преди 12 години
От утре започват квалификацийте на 1000 м бягане с препядствия и пари за дознатели,прокурори и съдий в АРЕНА АРМЕЕЦ.Победителите получават право на участие в турнира в Холандия-АРЕНА АМСТЕРДАМ с право на обжалване!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
Звучи чудесно...
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в един друг новинарски сайт пише 21 бона ... за втори път днес засичам една и съща новина в различни сайтове и с различни данни в нея...На кой да вярваме ?
13
0
 
19
 
! Отговори
varg преди 12 години
много удобно избран час за акцията по същото време на 250 метра на площад кристал имаше представяне на great wall от ловеч и имаше голям интерес.
12
1
 
42
 
! Отговори
555 преди 12 години
Реалити шоу-"НЕЗАВИСИМА СЪД ЕБНА СИСТЕМА!Днес в Шумен утре и в други градове.
11
1
 
16
 
! Отговори
nie.ot.b.s.p преди 12 години
kongres.na.b.s.p.v.zatvora
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИПСВА НОВИНА ДНЕС ЗА КАРДАШИЯН И БИБИТКОВ(БИЙБЪР) ...НЯКОЙ ДА ЗНАЕ НЕЩО ?
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УТРЕ ЩЕ ГО ПУСНАТ, НЯМА СТРАШНО.САМО НЯКОЙ ДА НЕ СИ ПРАВИ ИЛЮЗИИ, ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО..ДОРИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СИ УПРАЖНЯВА ПРОФЕСИЯТА И ДА СИ ВЗИМА ПОДКУПИ..
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vednaga poritzanie i globa 5 000 leva, da se nauchi
7
0
 
35
 
! Отговори
! преди 12 години
Аз много отдавна казвам, ако няма престъпност сред прокурори, съдии и полицаи - почти няма да има престъпност. Затова за тях наказанията трябва да са двойни и тройни.
6
6
 
11
 
! Отговори
Дънов преди 12 години
Да мисли човек, че парите са му необходимост в живота, това показва, че неговото слънце още изгрява и залязва. Когато казвам, че човек не се нуждае от пари, разбирам, че той е господар на парите, а не обратното. Парите не са господари на човека. Веднъж човек е създал парите и той не трябва да се безпокои за тях, дали има пари или няма. Всеки човек може да провери в себе си, доколко мисълта за парите го е хипнотизирала. Вървиш из пътя спокоен, безгрижен, но ти трябват пари за нещо. Бръкнеш в джобДа мисли човек, че парите са му необходимост в живота, това показва, че неговото слънце още изгрява и залязва. Когато казвам, че човек не се нуждае от пари, разбирам, че той е господар на парите, а не обратното. Парите не са господари на човека. Веднъж човек е създал парите и той не трябва да се безпокои за тях, дали има пари или няма. Всеки човек може да провери в себе си, доколко мисълта за парите го е хипнотизирала. Вървиш из пътя спокоен, безгрижен, но ти трябват пари за нещо. Бръкнеш в джоба си и нищо не намираш. Веднага ти се смутиш, изгубиш присъствие на духа и се сгушиш. Намериш ли пари в джоба си, една книжна банкнота от 100 лева, веднага ти се ободряваш, разполагаш се, почувстваш се силен и започваш смело да крачиш по пътя си. Ако влезеш в някоя гостилница без 5 пари в джоба, ти гледаш по-скоро да излезеш навън. При това положение и гостилничарят не ти вярва. Имаш ли в джоба си даже книжка от 100 лева, ти си смел и горд, същевременно и гостилничарят има вяра в тебе. Изкуство е човек да влезе в гостилницата без 5 пари, да се обърне свободно към гостилничаря и да му каже: погледни ме в лицето и ми кажи за колко можеш да ме кредитираш?
5
0
 
6
 
! Отговори
bai-toni преди 12 години
nisto novo pod slanceto
4
1
 
48
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
След няколко...месеца,друг прокурор ще му се...извини.Ще се окаже,че тези 20-сетбона набеденият прокурор ги е взел на...заем,за да ремонтира...тоалетната на двора в имотана тъща си;тя била...социално слаба.
3
7
 
4
 
! Отговори
Дънов преди 12 години
Някой казва: нямам условия. Защо нямаш условия? Защо не впрегнеш ума си на работа? Ти си способен за работа, но твоето честолюбие, твоята гордост не ти позволяват да работиш. И ти казваш: как ще отида да работя? Питам: кой трябва да работи? Умният човек именно трябва да работи, а глупавият трябва да легне под сянката на някоя круша, да почива. Само глупавите хора трябва да бъдат богати, а умните хора трябва да бъдат сиромаси. В действителност е така. Сиромасите не носят раници на гърба си, а богНякой казва: нямам условия. Защо нямаш условия? Защо не впрегнеш ума си на работа? Ти си способен за работа, но твоето честолюбие, твоята гордост не ти позволяват да работиш. И ти казваш: как ще отида да работя? Питам: кой трябва да работи? Умният човек именно трябва да работи, а глупавият трябва да легне под сянката на някоя круша, да почива. Само глупавите хора трябва да бъдат богати, а умните хора трябва да бъдат сиромаси. В действителност е така. Сиромасите не носят раници на гърба си, а богатите носят. Какво разбирам под думата сиромах-човек? Под думата сиромах човек аз не разбирам сиромах по сърце и по ум. Питам: способният лекар има ли нужда от пари? Способният музикант има ли нужда от пари? Способният скулптор има ли нужда от пари? Способният земеделец има ли нужда от пари?
2
2
 
47
 
! Отговори
shady преди 12 години
E тоя *** ако вече не го осъдят трябва в световните класации по корупция да ни сложат на 1-во място.Но това едва ли би трогнало "справедливия" български съд. Тия нещастници за пари и майка си и баща си биха продали.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали са го гонили ?!Или той просто си е вървял и те са тичали след него...Зрелищно ? Под зрелищно разбирам наистина някой екшън, а не просто да му претърсят колата и да му щракнат белезниците