Депутатите се заемат със случая "Мирослава"

Народни представители искат проверка на самоубийството на Чочо
Обновена: 19 яну 2012 14:00 | 19 яну 2012 14:00,
68
Депутатите се заемат със случая "Мирослава"
Убитата Мирослава Снимка: Facebook

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша през идната седмица главния секретар на МВР Калин Георгиев и директорите на ГДБОП Станимир Флоров и на пернишката полиция комисар Валентин Димитров. Това съобщи председателят на комисията Анастас Анастасов.

Изслушването е по искане на осем народни представители за проверка по случая със самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо, разследван във връзка с убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

Повод за изказването на Анастасов, направено от парламентарната трибуна, стана изявление на лидера на ДСБ Иван Костов. Според Костов до този момент ръководството на вътрешната комисия не е направило необходимото да бъде проверен този случай.

"Ако сега си затворим очите пред немарливо и незаконно поведение на служителите на МВР, утре ще го направят отново", категоричен беше Костов.

Той предложи, ако на цялата комисия не й се занимава с този случай, да се създаде подкомисия, която да работи по него и да излезе с позиция. 

Междувременно стана ясно, че заподозреният като пряк извършител на убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, е призован на открито съдебно заседание, което ще се състои в 10.30 часа в петък в Пернишкия окръжен съд.

Любенов е призован във връзка с постъпило искане от столичната клиника "Св. Наум" за продължаване на времето за изследване.

Още по темата

Заподозреният е постъпил в психиатричната клиника по постановление на Пернишкия окръжен съд за принудително настаняване заради съмнение за шизофрения. Срещу него е повдигнато обвинение за изработване на фалшиви пари. 

При специализирана полицейска операция "Автокрадци" през март 2011 година в апартамент, обитаван от Марио Любенов в пернишкия квартал "Изток", е открита лаборатория за фалшиви пари.

В Пернишкия окръжен съд все още няма постъпило искане, свързано с разследването на убийството на Мирослава, уточни председателят на съда Елена Николова.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 г. и бе намерена мъртва на 12 януари.Тялото на момичето все още не е предадено на близките й за погребение, тъй като в момента се извършва втора експертиза на трупа.

Най-вероятно погребението на момичето ще бъде в края на седмицата в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
4
 
! Отговори
78 преди 12 години
В цялата тази история със сигурност замесени са, както майката на момичетата, сестрата - Елеонора, така и самата жертва - Мирослава. Това е повече от ясно. Те са имали мотив - облагодетелстване. Имали са средствата и възможността да го организират и извършат. Не без помощта на Стойчо Стоев - Чочо и Красимир Петров Полицая, естествено. Има само едно неизвестно - зад това стои някой акълия. Т.е. замисълът (планът) е на някой друг и точно този някой е под въпрос.
18
1
 
19
 
! Отговори
sstoqnov преди 12 години
Когато една работа трябва да бъде замърлявена,се назначава парламентарна комисия!Нищо няма да излезе от това!Жалко за хубавото дете!Още веднъж съболезнования на родителите!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 13 и 15Депутатите имат финансов интерес от създаване на комисии и подкомисии!Това всичко се заплаще независимо от свършената или не работа!В парламента са се събрали хора които искат да печелят от всичко!Те нямат граници , а ние баламите им плащаме заплатите!
16
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 12 години
Истината за Първанов.megafon.blog.bg/politika/2012/01/19/.885724
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миризлива работа!Колкото повече я радухват , толкова повече смърди!Но въпреки всичко трябва този случай да се разнищи , ако трябва и специалисти от чужбина да се извикат , за да се види истинската ИСТИНА,а не тази която ни вменяват от МВР(не че те са дали някакво смислено обяснение)!Както каза една журналистка (за самоубийството) , "Ако тези ченгета са ний-добрите , представям си какви са другите!"Друг е вупроса : Трябва ли да се отделя такъв голям бюджет за МВР!?????? остават!
14
0
 
20
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
Кой е "За" да докладваме да блокират IP-то на ***(Улав) ?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, колко *** народ? Абе, хора, вие не работите ли??? Всеки път като се зачета в коментарите под някоя статия, особено пък в тоя сайт, се сещам ЗАЩО НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПОМИСЛЯМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! То бива злоба, бива простотия, бива клюкарщина надребно... И всеки е голям специалист!
12
14
 
6
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ей , с кви глупости се занимават. Ами давайте тогава да се събират всеки път депутатите като има покойник. Те скоро и литоргии ще започнат да изпълняват. Ха-ха
11
1
 
20
 
! Отговори
iKoko преди 12 години
момичето е казало, че има замесена полиция.. ЦЦ и ББ треа да се заемат без да крият истината (ако им стиска)!
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Махнете АНАСТАС АНАСТАСОВ от тази комисия ... !
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на депутатите! При толкова много въпроси наистина трябва да има проверка.А на тоя марио трябва да се проверят лекарите му от софийската клиника на кого са познати и кой им е поръчал да искат продължаване на времето за изследване...
8
14
 
8
 
! Отговори
чачо преди 12 години
костов усети че това момиче има наследство и се зае със случая
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен обикновенния човек, който не разбира от криминалистика всичко ми се вижда скалъпено и в дадени моменти противоречащо се, а какво точно мислят специалистите, които не са от Герб не зная?
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже Господи....дупетатите ще проверяват-човек вече психически не издържа на наглостта и на глупостта на тези индивиди!!!!!!
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле майко! те *** не могат да си обършат посерковците в парламента, а тръгнали това да разследват! Нещастници са всичките, барабар с цялото МВР и герберовата папалач!
4
1
 
34
 
! Отговори
една версия преди 12 години
Григор Лилов коментира една версия при Велизар Енчев от СКАТ вчера,че въобще не е имало никакво отвличане за откуп,а вероятно момичето е станало неволен свидетел на нещо в клуба по карате(130 кг хероин!?! в БГ ,може да има и още ...някъде из Перник?!) и е трябвало да бъде примахнато. Затова е инсценирано това с отвличането и след обаждането е била веднага убита. А тези двамата ,Чочо и Марио, са били арестувани не във връзка с отвличането,а в някаква европейска операция за трафик на наркотици.
3
0
 
51
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Убийството на Мирослава Николова от Перник ни потресе, но заедно с това предизвика и много въпроси. Най-странният момент е самоубийството /?/ на Стойчо Петров Чочо. Признал си пред полицаите, че е убиецът, отишъл в банята и както е с белезници, се самоубил. Целият епизод пресата преразказва в минало неопределено време, т.е. на Л: влязъл сам в банята, имал оръжия, оставил открехната вратата...По това време полицаите го чакали на входната врата! Телевизията ни пък беше още по-категорична: Убиецът на Мирослава се самоуби! А обективността и етиката на журналистиката изисква да се каже по друг начин: СПОРЕД ПОЛИЦИЯТА обвиняемият се самоуби. Защото, предполагаме, трябва да има медицинска експертиза, която да уточни обстоятелствата на смъртта и да се произнесе професионално. А иначе в други случаи полицията мъгляво заявява: Тепърва случаят ще се изяснява... Когато има убит в компанията на полицаи, това е много смущаващо. Веднага изниква напълно логичното съмнение, че подозреният може да е убит от полицаите защо да не допуснем, че Чочо знае доста неща, в които са въвлечени и полицаи? Но дори и да се е самоубил както твърдят от полицията това е също пропуск, и то огромен, в работата на полицаите. Как може да оставят предполагаемия убиец сам, без наблюдение! И когато отгоре на всичко премиерът изисква от родителите, разбрали току-що за убийството на детето си, извинение, че са говорили недобри неща за полицията, това е вече цинизъм. И ти става страшно, че дори за миг не се допуска критика срещу полицията, и разбираш, че това е официална политика, от която само крачка ни дели до своеобразен вид диктатура.
2
7
 
10
 
! Отговори
ЛЮБО44 преди 12 години
Всичко Мара втасала............!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано да не почнат да се самоубиват полицаите в парламента! голям съспенс!