МВР отрича полицейско насилие в Скравена

Полицаите в Ботевград нямали електрошокови палки
Обновена: 25 яну 2012 11:41 | 25 яну 2012 11:36,
87
 МВР отрича полицейско насилие в Скравена
Снимка: архив, Булфото

Няма данни за полицейско насилие по случая в Скравена, обяви директорът на ОД на МВР – София комисар Николай Николов на пресконференция в МВР. 

За случая алармираха вчера от БСП. На 3.01 тази година в Скравена са били изрисувани 13 къщи с графити – надписи и свастики. След два дни за справка са извикани трима ученици.

Двама от тях се оплакали от полицейско насилие. Петер Иванов се освидетелствал. В документа е записано, че има множество червеникави изгаряния по шията, двете ръце и двата крака. Той твърди, че показанията са му изтръгнати с електрошокова палка.

Още по темата

Според полицията това е защитна реакция от страна на родителите, които смятат, че ще избегнат задържане на децата им.

Петер, което представило медицинско свидетелство, че е удрян с електрошокова палка, е напуснало полицейското управление в 16.30 часа. Той се е прибрал в София и се е освидетелствал на другия ден. 

Направена е консултация със съдебен медик, според когото има забележки към медицинското становище, твърди полицията. След първоначална проверка експерти в Александровска болница, откъдето дали медицинското на Петер, не изключвали възможността той сам да си е нанесъл травми, от които да има червени петънца.

"Електрошокови палки няма като уред на въоръжение в полицейското управление в Ботевград, освен това всички служители на полицейското управление ще преминат полиграф във връзка със случая", категоричен е комисар Николай Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Самопризнанията на заподозрените нямат абсолютно никаква стойност, ако не са подкрепени с други доказателства. В случая най-лесното е да се направи графологична експертиза на графитите. Полицията можеше да се бръкне за два спрея, но предпочита да работи по методите на Андрей Януариевич (Ягуариевич) Вишински, според който самопризнанието е "царицата на доказателствата". Това са методи от тридесетте години на миналия век. Така ще е, докато Чл.61 от ЗОД не бъде променен да отговаря виновния лично.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радвам се, че не живея в БГ. А съм от Ботевград
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това момче направо е извадило късмет че там не е имало топ ченгета щото сигурно щеше да се самуобие. Предполагам че са го поодарили с електрошок щото е драпал да вземе някои пистолет и те са искали да го предпазят от най лошото.Другия вариант е майка му да го е чегарила с електрошокова палка по пътя към болницата щото си е признал.Изобщо неблагодарни хора.Место да благодарят че синът им е останал жив те се оплакват.Ми ако беха и намерили цигари без бандерол в него тогава кво праим.
57
0
 
1
 
! Отговори
ДО АНИ преди 12 години
Ани,ти не разбираш ли какво става вече в тази държава.
56
3
 
10
 
! Отговори
Търся си правата преди 12 години
Това се случи вчера, полицията ме спря за превишена скорост. След като спрях ме накараха да отида с личната карта при техния колега в колата. Малко се забавих с излизането защото съм инвалид без един крак. В този момент единия от тях ми счупи предното странично стъкло и ме изкараха от колата като ме проснаха на земята. После ме вързаха за полицейската кола и ме влачиха 1 час в центъра на София. Имам медицинско и искам оставка на правителството на България и Германия ( колата им беше немска)
55
2
 
15
 
! Отговори
Ани Иванова преди 12 години
Снимала съм доста от раните на брат ми когато излезе от РПУ-то за доказателство - така че .... :) медицинското не е фалшиво :) на освидетелстването присъстваха и студенти :) по логиката на управляващите те също са наши познати хахахахаха
54
1
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 12 години
И аз същото очаквам нещо мътно и кърваво се е случило там а обясненията за всичко половинчати имало обаждане пък нямало има труп има самоубил се в присъствие на криминалисти има шизофреник ама няма обвинение
53
3
 
25
 
! Отговори
аз преди 12 години
Да ,те полицаите нямат,нито електрошокове ,нито по още един дрегер ,нито по още един радар,нито топче трева да подхвърлят на някои,нито други служебни палки.... Абе нищо нямат те са бедни и глупави.... Честита ви ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!
52
2
 
10
 
! Отговори
Ани Иванова преди 12 години
И не е драскал той... В това село си ходи за ваканции от както се помни всички го познават.. израсъл е дето се вика там..Въпросната вечер е бил вкъщи и не само въпросната! МРАЗЯ КОГАТО НЯКОЙ ЛЪЖЕ... Възпитани сме да говорим само истината и това е истината.. Съжалявам , че на Цветанов не му харесва... Явно му свършиха извиненията и правосъдието за тоя месец :)
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Братчет, братчет, чух че били едно момче с електронна слушалка защото пило няколко мастики.- Не-е-е братчет, пак не си чул добре. Не е било електронна слушалка ами електрическа палка.И не е пило няколко мастики ами е рисувало свастики.
50
0
 
4
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
Никого не манипулирам има исторически твърдения които се приемат за доказателство (както в случая с Инквизицията ) така и никой не присъствал на разпити не може да потвърди или отрече да е упражнено насилие затова пак повтарям институциите които се занимават с такива действия недвусмислено трябва да имат доказателства за това всички гледаме филми там не случайно има оборудвани за целта помещения всичко се записва и въпреки това има и наблюдаващи както и е желателно присъствие на адвокат
49
2
 
5
 
! Отговори
Ани Иванова преди 12 години
Значи става въпрос за Петер Иванов .Не е мятал камъни и бутилки тогава беше на 16 17 години и се пребираше от мача с Рапид Виена!В метрото ги задържали него и още 6 7 деца заради вечерния час , който е 10.. Той е бил в метрото в 9;45 :) за 5 минути си е вкъщи. В 10;20 е пишел обяснение в Първо РПУ така е записано и на обяснението, на което са се подписали 7 полицая. Обвинението беше тогава , че в 10;30 са го видяли на Орлов мост хаха - как става това не зная :) прибра се в 5 сутринта
48
2
 
5
 
! Отговори
Ани Иванова преди 12 години
Добър и много верен виц :)
47
3
 
19
 
! Отговори
b52 преди 12 години
Има един стар полицейски виц, който тия дни е особено актуален: - Колко полицая са нужни, за да счупят едно яйце ? - Николко ! То само падна по стълбите !
46
4
 
24
 
! Отговори
Aни Иванова преди 12 години
Аз съм сестрата на Петер.Била съм през цялото време пред районното :) НЕ ЧЛЕНУВАМЕ В НИКОЯ ПАРТИЯ! Обадихме се на Бтв те ни отказаха първоначално каквото и да е интервю да дадем, звъняхме на още телевизии с надежда да отговорим - НИЩО! Едва след това понеже централата се намира близо до вкъщи отиде майка ми в БСП - защо?! Защото едва след като отиде се обърна внимание на случая на дете, което е било вкъщи по това време, а го обвиняват и пишат лъжи.... ''ОБИЧАМ'' БЪЛГАРИЯ
45
0
 
0
 
! Отговори
ДО 44 преди 12 години
А И ШУШУМИГАТА СИ ТИ.
44
0
 
7
 
! Отговори
ДО 44 преди 12 години
А Вие,господине коректно ли задавате въпроса си.Правят ли се видеозаписи на разпити-НЕ-нали,тогава от къде ще се видят.Цивилни също не присъстват на разпити,затова ако си полицай и си вдял ти нищо няма да кажеш-но не питай -ти видял ли си и чул ли си-защото няма от къде.Разпитите в полицията не са достъпни за обикновените хора,тъка,че НЕ ЗАДАВАЙ ГЛУПАВИ ВЪПРОСИ.
43
1
 
5
 
! Отговори
Сержант ПутеФФ преди 12 години
Моята работа като полицейски инспектор е много лесна, имам 1 тефтер и по цял ден обикалям с него из района! Ето вижда ме бай Кольо и ми казва - наркомани ми разбили мазето, откраднали ми бурканите бурканите ми откраднали! Казвам спокойно бай Кольо, ще ги намерим, дай да те запиша- и го записвам в тефтера! Вижда ме после леля Минка- разбили и апартамента, айде записвам в тефтера и нея. Срещам и Домоуправителя на нашия блок, но на него му казвам - Sorry Иване, но стана 17,30 и е време да си ходя !
42
2
 
4
 
! Отговори
Реформатор преди 12 години
Незабавно поставяне на България под карантина заради средновековно и варварско поведение на полицията ни ! Незабавно разследване на всички случаи на полицейско насилие и гавра от ЕВРОПЕЙСКА комисия ! Нали не очаквате МВР да разследва качествено само себе си ? Ефективни присъди за болните мозъци под полицейска фуражка !Замяна на 90% от сегашния полицейски състав с психически нормални и емоционално стабилни хора !!!
41
1
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Като има доказателства и има доказателства че потомците на тия "комунисти" са все още в управлението на държавата да има някой осъден или свален от власт напротив те си мислят че в името на народа стоят над него не казвам че са по хубави или по лоши фактите са си факти