Разбиха схема за ДДС измами в Плевен

В акцията е задържана 41-годишна счетоводителка
Обновена: 28 яну 2012 19:04 | 28 яну 2012 19:03,
40
Разбиха схема за ДДС измами в Плевен
Снимка: Архив Булфото

При акция на икономическата полиция в Плевен е разбита схема за ДДС измами, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържана е 41-годишна счетоводителка,  работила с фирми с големи задължения към бюджета. По първоначални данни, нанесените щети върху данъчната система са 320 хиляди лева.

При извършеното претърсване в счетоводния офис в централната част на града са открити документи, удостоверяващи ДДС измами в особено големи размери. Иззети са компютърни конфигурации, фирмени печати, фактури, касови бележки, транспортни документи, сключвани междуфирмени договори, касови апарати и други документи.

Засега е установено, че жената е била пълномощник на 17 фирми, 7 от които имат данъчни задължения в особено големи размери. Някои от фирмите са със седалище в Плевен, но повечето са софийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ПлевенДДС измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Нещо не виждам да пише че е разбита "организирана престъпна група" за ДДС измами. Поне всички престъпници досега се причисляват към такива. Въобще има ли в България неорганизирана престъпност? :-))
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи че след като фирмите които води тази счетоводителка са го закъсали и не плащат данъците то следва че счетоводителката е престъпмик.Това управители и собственици ..................ами те са невинни бе.Жената е воновна.И какво са изели??".....компютърни конфигурации, фирмени печати, фактури, касови бележки, транспортни документи, сключвани междуфирмени договори, касови апарати и други документи. "Ами тези неща ги има ВЪВ ВСЕКИ ОФИС бе мухъли смотани.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да е станало видно за МВР, ДАНС и НСБОП, че много от тези счетоводни фирми са в основата на измамните схеми, и основната им дейност е да обмислят и реализират финансовите измами!
24
1
 
8
 
! Отговори
ЧИСТКА преди 12 години
Да си счетоводител е опасна работа! Това не е първия арестуван ! Счетоводството се води на базата на първични счетоводни документи (фактури, договори, фискални и т.н.) които се подписват и издават от представляващият фирмата или упълномощено от него лице.Когато имаме представителство по пълномощие действията се смятат, като за извършени от представлявания (от упълномощителя). Така, че ченгетата требе да учат малко право. Ама какво да учат, като най-тъпите отиват там !
23
1
 
6
 
! Отговори
viv преди 12 години
Хайде в Страсбург
22
4
 
0
 
! Отговори
Джейкъб Морено преди 12 години
до *** 3: Голям си емпириокритицист, но трябва да ти светне под шапката, че Плевен е най-красивият град на България.... речник за чужди думи: емпириокритицист - това е *** с банти 4...
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното полицейско насилие. Горката жена едва ходеше. Оставка.
20
1
 
1
 
! Отговори
a,be 24 преди 12 години
да ти го гудя у спамо!
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета
18
1
 
23
 
! Отговори
Virra преди 12 години
Никоя счетоводителка не може да прилапва толкова ДДС без съучастието на служители от НАП!
17
7
 
12
 
! Отговори
член на БСП преди 12 години
А защо не напишете за полицейското насилие при задържането на 41-годишната счетоводителка? Не може да е нямало. И веднага нека бодро, от ранни зори да подемем мощно другари: - О-С-Т-А-В-К-А! О-С-Т-А-В-К-А! О-С-Т-А-В-К-А НА ЦВЕТАНОВ !!!
16
0
 
4
 
! Отговори
чичо Митко до 19 преди 12 години
А ЛАПАДА как го готвят?
15
1
 
34
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Най-лесно е да обвинят счетоводителката.... от личен опит мога да ви кажа, че никой професионалист не е толкова луд да изкара пълномощни на себе си и да се нахендри от раз при положение, че има толкова наркомани и ***, които само чакат да си изтъргуват личните данни. Знаете ли колко служители от НАП е необходимо да се купят, за да може ДДС измамата да мине!? И то не от редовите инспектори :)) А че в офиса има компютри и документи - еми какво да има? Карти таро ли?
14
0
 
12
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Има много схеми за финансови престъпления - и от служебни лица, и от граждани, и от какви ли не. Щом толкова години те си съществуват, значи не са случайни.
13
0
 
42
 
! Отговори
нервна до салахадин преди 12 години
Е,сега,градски,знаеш добре,че Плевен е град в стагнация,щото икономиката му беше умишлено съсипвана в продължение на 20 години.А на селтака 3 няма какво да му обясняваш за града с най-голямата бойна слава.Вероятно е някой комплексиран шопски селянин,дето се мисли за столичанин.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак кьор фишеци.Родната милиция работи.Не искам да съм на местото на счетоводителката.
11
10
 
9
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
И както казва Боко-тиквата : Станишев е виновен.пп."Днешната полиция не бие,ама сношната"...
10
2
 
5
 
! Отговори
132 преди 12 години
И някои прокурор ще напише,че няма данни за престъпление.Няма да е първия случай.Някои два пъти им влизат в офисите и нищо.Продължават"дейността"си.
9
2
 
16
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
След толкова години не Ви ли "светна"?Това ДДС е измислено да се крият и краднат пари от данъци!!!Един прогресивен данък решава нещата!-Постъпления в бюджета,скатава шмекерите и пишман счетоводни фири,дори и *** търгоци на фактури!Разбирасе и конфискация на недоказани придобивки!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хапнете им к ....... те си пълнят гушките вие тракате по клавишите