Двама починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан

Мъжът е умрял на място, а жената в болница
12 фев 2012 16:10, Елка Василева
234
Двама починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан
Снимка: архив, Булфото

Мъж и жена починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Вчера около 22.10 ч. в Районно управление "Полиция" - Чирпан е получено съобщение за сбиване в ромския квартал на града. На ул. "Победа" № 112 се спречкват две групи хора, всичките от града.

Причина за скандала са реплики, разменени между жени от двете ромски фамилии по повод съпруга на една от тях. След употреба на алкохол една от фамилиите решава да защити честта си и атакува другата, въоръжена с подръчни средства - брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби.

От масовото сбиване 43-годишният Ч.Д. е ударен с тъп предмет по главата и загива на място.

Пострадали са 34-годишният И.И. и брат му И.Д., 45- годишен, които с фрактури на черепа и са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан. Оставен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, е 21-годишният Д.Д., който е получил фрактура на лявата раменна кост, причинена от изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба.

18-годишният П.С. е получил нараняване в областта на главата, причинено от удар с тъп предмет, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

41-годишната К.А. е приета в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан с фрактура на черепа, причинена от удар с твърд предмет, където въпреки медицинските грижи почива.

На местопроизшествието е извършен оглед, като са проведени претърсвания и изземвания на четири адреса, разположени на чирпанската улица "Победа". Намерени и иззети са самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени, сбилите се фамилии.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че убийството на Ч.Д. е извършено от 31-годишния К.С. от Чирпан, а убийството на К.А. - от 21-годишния Д.Д. от Чирпан.

Констатирано е, че спрямо самия Д.Д. е извършен опит за убийство от 24-годишния Т.Т. от Чирпан, който със самоделно огнестрелно оръжие, пригодено за стрелба с патрони 12-ти калибър, му е причинил фрактура на лявата раменна кост.

К.С., брат му – Б.С. и Т.Т. са задържани за срок до 24 часа, а Д.Д. е приет за лечение. Случаят е докладван в Старозагорска окръжна прокуратура, работата по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Чирпан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
58
 
! Отговори
Басарбово преди 12 години
Да се изтрепят тия ***, светът ще бъде едно доста по-добро място без тия социални ***.
86
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, Господи, дано всеки ден четем отсега нататък за подобни новини в нашата Родина. А дано!
85
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко че *** ще я спасят нашите доктори.
84
8
 
36
 
! Отговори
do 114 преди 12 години
mnogo me izkefi!!! taka triabva!
83
13
 
32
 
! Отговори
ВЕСО преди 12 години
И каква стана тя/ЧАВДАР ДЕМИРОВ/е убития.Това не е *** име.Самозабравили се побойнници *** убиват невинен мъж-по думите на съпругата.Е и сега кой ще помага да се отгледат тези деца.ЖАЛКО ГОСПОЖО-МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ,дано съда е безпристрастен.
82
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се каква част от тях и доколко са полухора!?
81
9
 
63
 
! Отговори
. преди 12 години
Една приятна новина днес..
80
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тея ми е надеждата ---на мирен протест не ходят .....
79
17
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
abe atimalsisveni *** nyama li malko 4ove6tina v vas vse pak sa hora kolkoto i prosti da sa kajete koi ot blgarite 6e stigne do ubsvo za da za6teti 4esta na familiyta si a te go pravyt a vie ste rogonossi i prebirate milite si jeni v legloto za razlika ot tyh
78
8
 
39
 
! Отговори
бг преди 12 години
МНОГО СКОРО ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ ВЛАДЕЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ И ЩЕ УСТАНОВИ РЕД
77
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кои сега ще им плати на *** лечението в болница? Сигурно Джеим Орлик или може би Цветелин Кънчев?
76
8
 
64
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Иначе убийците трябва да бъдат безмилостно осъдени... сега са утрепали ***, вярно е, но ако им простят, утре може да нападнат и хора !!!
75
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР отново лъже ! Никакво "самоделно оръжие" няма ! Публична тайна е, че ромските квартали са пълни с огнестрелно оръжие. Имат всякакво огнестрелно оръжие, дори автомати.Това е от много години. Още в края на 90-те в къщите на богатите ромски фамилии имаше цели арсенали от оръжие.За *** не важат законите в България.Тях лично Хилъри Клинтън и Уорлик ги закрилят.Ако забелязахте при посещението на г-жа Клинтън у нас, тя и дума не обели за бедственото положение на българите.
74
8
 
61
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Колко данъци и колко здравни осигуровки са платили тия неописуемо гнусни и нисши подобия на хора, че да ползват здравна помощ и полицейски услуги ?!? Когато *** се трепят помежду си, полицията трябва да ги оставя да се избиват, и да ги смазва без милост само когато нападат хора... за нещастие обикновено е точно обратното !!!И защо им оказват медицинска помощ? Не стига, че не плащат, ами и сами са се трепали !!!
73
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
'баси якото.. *** се млатят с *** предмети по главите... ;))
72
8
 
65
 
! Отговори
кв "Запад" преди 12 години
В ромския квартал "Запад" на Чирпан ОФИЦИАЛНО живеят около 5000 черни! Това е място със своя собствена гравитация различна от нормалната Това са нормални случки за ромските квартали навсякъде Сега просто се е дало гласност!
71
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Културни особености на ромския етнос.
70
8
 
40
 
! Отговори
US EMBASADA преди 12 години
HALLOO NEW ORLEANS . MISTAR DJAMES WORLIK DA DAVA VIZI I DA SI ZASELVA SAPUSTELITE RAIONI
69
36
 
34
 
! Отговори
"SAY NO TO RACI преди 12 години
"SAY NO TO RACISM" iskam da pokajat komentarite vi po sluchaya po novinite. Ta tezi hora sa grajdani na ravnopravna Republika Bulgaria.
68
9
 
34
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Ей ти пак ли изпълзя от дупката си.Марш вътре.Престани да вмирисваш форума.