Ауди се взриви в движение в центъра на Варна

Загиналият шофьор е крупен играч на пазара на рапани
Обновена: 24 фев 2012 10:27 | 24 фев 2012 09:20,
396

Снимка: Impact Press Group

Автомобил Ауди с варненска регистрация гръмна тази сутрин малко след 8 часа в центъра на крайморския град. Инцидентът е станал в района на кръстовището до Икономическия университет.

Колата е била в движение, когато е гръмнала, и по инерция се е ударила в светофара. Предполага се, че бомбата е била поставена под шофьорската седалка.

Шофьорът е откаран в шоковата зала на МБАЛ "Св.Анна" в критично състояние, след което е починал. Загиналият е Йордан Харасимов, който е член на Рибарско сдружение, съобщиха от полицията. Той е пътувал сам в колата. От полицията са открили в него документите му за самоличност.

От взрива колата е повредена до неузнаваемост, с потрошена предна, задна част, както и таван. 

Специалисти на ДОТИ извършват оглед на колата. В момента районът е отцепен, работата по случай продължава. Пострадали други хора и сгради в района няма.

52-годишният Йордан Харасимов е един от най-крупните хора, занимаващи се с улов , внос , преработка и търговия на риба и рибни продукти , както и в улов , преработка и експорт на замразено месо от рапани в Япония, САЩ , Корея , Виетнам , Турция.

Собственик е на фирмата "Север експорт", създадена през 1995 година с база в квартал "Аспарухово". Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен Председател на клуба по класическа борба във Варна “Локомотив 93”.

Случилото се е заснето от наличното в района видеонаблюдение. Предполага се, че става въпрос за умишлен взрив.

Информацията е актуализирана в 10.27 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички мутри и борци това заслужават.Кой знае колко народ е изтормозил.Такива трябва да се чистят редовно.Писна ми от престъпници обиращи хората.От чужди сълзи и глад е спечелил мръсни пари.Ай да видим къде ще ги носи сега.И наистина е жалко ,че някой си ще ги наследи вместо да отидат при бедните.От чиста и честна работа милионер не се става.
249
9
 
6
 
! Отговори
До 340 преди 12 години
Точно такива хора като теб са проблема. Ти дори не можеш да си представиш,че имаш шанс да започнеш бизнес и да успееш и точно затова няма да оставиш следа в живота на никого, защото можеш само да се оправдаваш и да говориш празни приказки за неща от които нямаш понятие!
248
4
 
11
 
! Отговори
kritik преди 12 години
PO4IVAI V MIR DAKA!
247
9
 
10
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Очистили поредния новобогаташ... жалко, че парите му няма да отидат за бедните граждани..
246
0
 
30
 
! Отговори
ггг преди 12 години
С голяма болка и за съжаление си останахме страната на престъпниците,убийците,чалгата,сиромашията и псевдодемокрацията.Ако младите българи не вземат нещата в ръцете си ...
245
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който го е назначил за бизнесмен, той го е и уволнил.
244
8
 
29
 
! Отговори
До 333 преди 12 години
"*** си, честно. Като не го познаваш, не коментирай. "*** си ти! Може да не познаваме конкретното лице, но познаваме конкретните условия в България и по този повод с чиста съвест мога да твърдя, че няма български бизнесмен който да не е престъпник. Е, този вече не е престъпник защото е в графа покойници. Да се готвят следващите.
243
1
 
31
 
! Отговори
44 преди 12 години
*** това е в центъра на града, където е пълно с хора и където пресичат майки с деца и колички за да влязат в морската градина. Можело е да избият децата с тая бомба. Все едно сме в Ирак. При тия поражения явно бомбата е била много мощна. Това правителство ни върна пак в мутренския преход. Чалга,взривове,човешкин останки,мутри и Бойковци и оправдани Сикаджии.
242
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Загиналият шофьор е крупен играч на пазара на рапани"Бил е, вече не е.
241
0
 
36
 
! Отговори
se преди 12 години
Нищо ново под слънцето.Престъпниците са си на свобода и няма власт която да ги озапти.Няма значение какви интереси са причина за гибелта на този човек.Потресаващо е че 23 години вече България е взривявана.Да ви имам демокрацията и пазарната икономика.Срам за страната и ужас за народа ни.
240
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 330: *** си, честно. Като не го познаваш, не коментирай. Нали не искаш и за теб да говорят без да знаят? Отиде си един човек, който не трябваше да си отива. Преди да пишете идиотщити се замислете, че на първо място си е отишъл човек, който за близките и приятелите си е скъп. По вида на колата не съдете за човека.Бог да те прости Дака.
239
2
 
14
 
! Отговори
Митьо преди 12 години
Е нали сутрината казаха ,че е било неизправност в газовата уредба.
238
23
 
26
 
! Отговори
Пфф преди 12 години
ПФФФФ знаеш ли как ми е през *** за тоя "човеко". Още като прочетох новината си знаех че ще е някое или борче или *** мутра. Защо ли всички взривени карат аудита мерцедеси бмвта и са бивши борци. Може би е случайно? Или не !
237
11
 
15
 
! Отговори
аз преди 12 години
Смешковци, преди да пишете злобните си коментари против човека се замислете, че може и да не сте прави. Човека си отиде, остави 3 деца сираци, а тук някакъв *** се шегува, че се е самозапалил със запалката ?!?
236
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава съдба пожелавам на всички мафиоти , мошеници , корумпирани и нагли ченгета , както на 240-те прасета в парламента :)
235
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
във Варна спортната зала се казва ДКС,а в София Армеец.Стига сте свързвали *** с Варна,по правилно е ОТДАВНА да ги свързвате вече със София .Явно имате грешна представа за бизнеса на ***.
234
1
 
21
 
! Отговори
ЦЦ преди 12 години
Нали овлядяхме престъпността , това казахме на Барозо ........
233
4
 
10
 
! Отговори
BG TarikaT преди 12 години
А така!бг индианците сме великисами ще се избиемедайте ни евтина ракия,чалга и малко парида видите как се трепимезлобата и завистта ни е вродено.
232
1
 
39
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Във Варна съм чувал че с рапани се занимават ***! Честно казано той или е бил част от тяхната организация, или им е бил конкурент. Второто ми се струва по-възможно, като се има предвид, че никой никога до сега не е закачал най-силната групировка в България и името *** не се споменава дори от Бойко Борисов! Дано стане ясно какво се е случило, но според мен хората ще бъдат подлъгани по някоя удобна следа...
231
9
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Абе защо пишете глупусти, като не знаете нищо за човека и бизнеса му..............ей това не ми е ясно