Закопчаха двама, печатали фалшиви дипломи

30 лева струвала тапия за основно, другите - до 150 лева
6 мар 2012 19:02,
18
Закопчаха двама, печатали фалшиви дипломи
Снимка: МВР

Двама плевенчани са задържани за 24 часа за изготвяне на фалшиви дипломи, съобщиха от МВР.  Мъжете „влезли в бизнеса” с изготвяне на фалшиви документи от около два месеца.

Оттогава били и в полезрението на разследващите.  Спецполицаите установили, че мъжете изготвяли дипломи за основно и средно образование от различни училища предимно от областите Плевен и Враца.

Свидетелствата за висше образование били най-вече от икономически институти. Цената на различните фалшификати варирала в зависимост от тяхното съдържание. Дипломите за основно образование търгували по 30 лева, а за по-високите степени достигали до 150 лева, констатирали криминалистите. Клиентите и пазарът им били из цялата страна.

Претърсени са два адреса в Плевен. Там са открити множество фалшиви дипломи за средно и висше образование, удостоверения, бланки и други документи на различни институции и организации.

Намерени са още печати, пълномощни с печати и подписи на нотариуси, но невписани в нотариални дневници, удостоверения за липса на задължения с печат и подпис, подпечатани празни бланки от различни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: фалшиви дипломи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Az0000 преди 12 години
,,Не е луд този, който яде зелникът, а този, който му го дава"! А защо не откриете директорите на основните училища, издали тези документи с невярно съдържание и не им се потърси наказателна отговорност? Та те са го направили за пари !!!Пуснали са неграмотни ***-убийци по пътищата! Един такъв престъпник е и бившият директор на ОУ с. Шумата- Пламен Христов. Той вече е осъждан за вписване на несъществуващи ученици в документацията на училището, но за дипломите, които издаваше през периода 2005/2007година все още се мълчи. Срещу определена сума всеки можеше тогава да си напазарува диплома.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО 150 ЛЕВА! ЗА КАЛИНКИНАТА ДИПЛОМА Е ТРЯБВАЛО ДА ИСКАТ 15000 ЛЕВА. МЪРТВИ ЛИ СМЕ,ИЛИ Е СЪН, ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОНАСЯМЕ!? ИЛИ СМЕ ДЪРЖАВА С ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ? КАКТО ВЕРОЯТНО ЩЕ ЗАТИХНЕ И СЛУЧАЯ КАЛИНКА, КОЯТО ВЕРОЯТНО ОТГЛЕЖДА НАСЛЕДНИКА СИ НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА, ОБИДЕНА НА НЕСПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ
13
0
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Тая от ловното дето трябваше да платим на спортния комплекс и се правеше на шев, трябваше да я чакаме да си изпуши цигарата а после и касов бон не ни пусна. Отврат личеши си че е куха лейка.
12
0
 
1
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
Фалшивите дипломи трябват на "Калинки", съответно тези които ги пробутват много добре знаят какви са им дипломите им! Изключително дълги годинки пандела за всеки които се възползва от фалш. диплома - може и да има ефект.
11
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
В хирургията на севлиевската болница всички "доктори" са с тези дипломи.
10
0
 
12
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Сега ще трябва да ги пуснат с условна присъда, за да могат да участват в шоуто "България търси талант". Ако направят диплома на Любен Дилов-син за логопед ще имат голям шанс да спечелят.:)
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спипаха банда,Закопчаха двама,чети народе писанията на тъпите си ***!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХмммммммммммСпоред мен съдебна отговорност трябва да се търси и на лицето, което е поискало такава "диплома" най-малкото за въвеждане в заблуждение.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Засега западняците се връзват и изнасят аутсорс към нас, но вече усещат че квалификацията ни е менте и почват да се изнасят към 'безпросветния' Виетнам и др. по-демократични от България държави, вкл. и Северна Африка...
6
0
 
45
 
! Отговори
ЪЪЪ преди 12 години
А КАКВО СТАВА С КАЛИНА ИЛИЕВА,НЯМА ЛИ ДА Я ЗАДЪРЖАТ И ПРАТЯТ В ЗАТВОРА,ВЕЧЕ ПРЕВЕДОХА ОТ НЕМСКИ ,ЧЕ ДИПЛОМАТА Е ФАЛШИВА,ТЯ СЕГА ДА ВРЪЩА МАКСИМАЛНОТО МАЙЧИНСТВО ,КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЗЕМА С ИЗМАМА,БОНУСИТЕ СЪЩОИ ДА ПОТЕГЛЯ КЪМ СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР
5
17
 
1
 
! Отговори
Наталия преди 12 години
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция... За повече информация посетете сайта ни: facebook/Kostels
4
6
 
27
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Те пък щото истинските дипломи са много истински...
3
0
 
16
 
! Отговори
Ала нова преди 12 години
Това не е ново. С такава диплома "Калинка" за средно, счетоводителката от ЛРД Асеновград е наредила снаха си на работа като касиер счетоводител. Едната подчинена на другата. А Председателя и хал хабер си няма , а конфликт на интереси няма ли. Но тлъсти заплати от членския внос има. И един лекар от общинската болница взема по малко. Корупция на гърба на дружеството и ловците от региона. Наглост и нахалство до дупка.
2
1
 
9
 
! Отговори
kiki преди 12 години
proverete i vav vidin kakvo se pravi ...... xo xo xooooooo a kakvo e i praveno dosega,koi li znae ....... ??????????????????
1
0
 
49
 
! Отговори
.!. преди 12 години
Бих искал да поръчам една Магистърска Степен по Финанси (университет по избор) и една по Право от Софийския Университет! Дайте ми, моля адрес за контакт, плащам във фалшива валута по избор :)