63-годишен англичанин е задържан за блудство с две деца

Родителите са знаели, той им плащал
Обновена: 29 апр 2012 14:49 | 29 апр 2012 14:45, Елка Василева
146
63-годишен англичанин е задържан за блудство с две деца
Британски гражданин е задържан за блудство с две деца. Снимка: архив, Булфото

63-годишен британски гражданин е задържан тази сутрин във Велико Търново за блудство с две деца – братчета на 10 и 11 години. Мъжът е открит от полицаите в дома си с едното от децата. Това съобщи за Агенция “Фокус” комисар Живко Коцев, директор на ОД МВР Велико Търново. Британецът е задържан в ареста за 24 часа.

Британският гражданин е със статут на постоянно пребиваващ чужденец в страната. В България е от около две години и живее във Велико Търново.

Установено е, че със знанието на родителите той е използвал две братчета на 10 и 11 години за блудствени действи, като за родителите това е било източник на доход.

„Плащал им е разноски за ток, за покупки за храна и задължения към трети лица. В хода на разследването сме установили, че им е закупил и недвижим имот заради услугата, която му е предоставяна”, каза комисар Живко Коцев.

Мъжът е изтърпявал присъда във Великобритания за сексуална агресия към деца. От партньорските служби се очакват повече сведения за неговото криминално и съдебно минало в Англия.

„Още в момента на реализацията социалните служби са плътно до нас. Уведомени са всички компетентни органи, които работят с невръстни деца – социални служби, инспектори в детска педагогическа стая, Регионалният инспекторат по образование във Велико Търново, тъй като малолетните са ученици. Престъплението е абсолютно недопустимо и цинично като посегателство върху малолетни лица”, каза директорът на ОД МВР Велико Търново.

Към момента няма данни чужденецът да е използвал и други деца за извращенията си. „Установили сме единствено за тези две малолетни лица, които са от село Стамболово в района на град Павликени”, посочи директорът на ОД МВР Велико Търново.

Извършено е претърсване на жилището на британеца, иззети са веществени доказателства, разследването продължава. Материалите ще бъдат докладвани във великотърновската районна прокуратура. Британският гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като ще се работи за взимане на мярка за неотклонение от 72 часа и впоследствие – постоянна мярка за неотклонение. Продължават процесуалните действия за документиране и доказване на престъпната дейност.

Спрямо родителите на децата – тепърва ще стане ясно какви мерки ще се взимат по отношение на тях, тъй като случващото се е било с тяхно знание и тяхно съгласие. „Това в никакъв случай не могат да бъдат родители. Вероятно ще се работи в посока – отнемане на родителските им права, но това са последващи действия”, каза комисар Живко Коцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
20
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
После не се чудете защо българите сте известни по целия свят като най- долното и гнусно племе.
63
1
 
5
 
! Отговори
До 84 преди 12 години
"Гуантанамера, гуахира гуантанамера,гуантанамеееееееера,гуахира гуантанамеееера!"Това беше припевът на една много популярна и мелодична песен, в която се споменава и Хавана. Преди 20 и повече години звучеше почти непрекъснато по радиото, а също и по заведенията. Доколкото знам, била е хит и в цяла Южна Америка.
62
6
 
6
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Не виждам нищо лошо в това ,че продават децата.Учат се от малки на работа, а помагат и на родителите щото в кризата пиячката не е без пари.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очертаваме се като най-*** , гадно и безхаберно племе.Прав е бил оня , дето е казал : "Това племе , к.ро си *** , ако стане народ"
60
13
 
5
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
до 86 ИванИванчо, след като родителите си продават децата за пари, значи са само и единствено БЪЛГАРИ. Само българина е способен да продаде децата си, сестра си майка си за пари.
59
1
 
15
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Сега разбрахте ли какви хора идват от чужбина в БГ. И този случай не е нито първи, нито ще е последен. Ако тези родители са знаели за тази гавра, не само да им вземат децата, а да ги вкарат в затвора, заедно с този англичански педофил. Смърт на педофилите.
58
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Изключително важна подробност е от какъв произход са родителите и децата, ако са българи наистина за нищо не ставаме вече!!! Не, че, ако са от някакъв друг произход случката става по-безобидна!
57
0
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Не знам Гуантанамера какво е , но Гуантанамо е Американски затвор в Куба на спорна територия,който уж трябваше да бъде премахнат по време на управлението на Обама. Там се пазят хора, които са предимно смятани за потенциални участници в терористични актове, но няма достатъчно доказателства срещу тях, за да бъдат съдени. Друг е въпросът, че е нелегално някой да бъде държан в арест за неопределено време (години) без повдигнати обвинения срещу него. В момента там има около 300-400 затворника.
56
2
 
9
 
! Отговори
До Лондон преди 12 години
Кой знае от кое село си баце.....надали си в Лондон!
55
9
 
18
 
! Отговори
От Лондон преди 12 години
Поздравявам българите с песента "На т,слата - дръжката"
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aз обичам Лондон !
53
2
 
2
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
да питам: Гуантанамера и Гуантанамо едно и също ли е?
52
2
 
13
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
Верно е! Требва това да спре....вси4ката тая *** да си ходи там по запада да се забавлява с техните отро4ета - нали все били голема работа, а ние все сме били *** и все сме им трън в о4ите. Да си приберат сега извратеняците. Имам 4увство 4е в БГ може и доживотни престъпници да са екстрадирали, пардон - интегрирали от западна европа....нали сме им сметището, що да не се оттърват от тях завинаги. Само беди с тоя ЕС!!!
51
1
 
17
 
! Отговори
гримар преди 12 години
А родителите защо не са арестувани нима не са съу4асници
50
2
 
30
 
! Отговори
депо за боклуци преди 12 години
България да се превърна в най-голямото депо за *** в Европа. Изкупихме им старите коли, носим им старите дрехи...Приемаме с отворени обятия престъпници и извратеняци, които за жълти стотинки си купуват имоти и удоволствия.
49
2
 
3
 
! Отговори
SSorel преди 12 години
Tazi omrazna sbir6tina ot *** trebva da bade pro4istena ot bg,tova e tumorat na stranata ni.
48
3
 
13
 
! Отговори
дан преди 12 години
в затвора *** ще му направят *** на войнишко кепе
47
2
 
1
 
! Отговори
SSorel преди 12 години
normalna statia za cigansko-turskia etnos za pari sa gotovi na vsi4ko tia skotove.
46
4
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
Ааа, *** по-скоро в Централния московски. Ще има да му се радват братушките.
45
4
 
10
 
! Отговори
Ева преди 12 години
Типично действие за някой нещастен импотентен позьор ,който няма нормална сексуалност и затова пръска пари да се прави на велик. По-виновни са в случая родителите за тях смърт!