ДДС престъпленията – най-много в у нас за 2011

Оставаме основна транзитна страна за трафика на наркотици
6 май 2012 15:00,
70
ДДС престъпленията – най-много в у нас за 2011
Снимка: Impact press group

През 2011 г. с най-висок дял са престъпленията по неправомерно усвояване на ДДС, сочи анализ на ГДБОП за 2011 година.

Икономическата криза в страната и ЕС и стагнацията в активността на бизнеса, в условията на нарастване на конкуренцията, увеличават корупционния натиск върху държавните служители и мениджмънта, чрез прилагане на механизми за корупционно елиминиране на конкуренцията.

Нараснал е и корупционният натиск върху длъжностните лица от съдебната и държавната власт от страна на престъпни структури, участници в "сивата" икономика, сочи анализът.

Голяма сложност и динамика се отчитат в областта на контрабандата.

България продължава да се определя като транзитна страна за всички видове наркотици. Най-често трафикираният наркотик през страната е хероин.

Той най-често е предназначен за страни от Централна и Западна Европа.

Българските престъпни групи, участващи в хероиновия трафик, са подизпълнители в чужди наркоорганизации и тяхната роля се свежда до логистична поддръжка или куриерска дейност.

България е страна - крайна дестинация за малки количества кокаин.

Български граждани, които се наемат за трафикиране на кокаин, обслужват чужди наркоорганизации и дестинацията на трафика са страни от Западна Европа.

През миналата година се отчита нарастване на броя на престъпленията, свързани с незаконни разкопки и сделки с културни ценности.

Компютърните престъпления също бележат ръст, който се обяснява с все по-голямата достъпност на компютърните технологии.

Има увеличение на престъпленията по изготвяне и разпространение на фалшиви електронни разплащателни инструменти и официални документи и в по-малка степен - на фалшифициране и разпространение на парични знаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се учудвате от това? Нищо ново, все пак страната се управлява от ГЕРБ, т.е. от Живковия клан на мафията БКП. А техните доходи идат от трафика на наркотици. Колкото до ДДСто, то всяка управляваща партия си има фирми, които го точат за нея.
40
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се плюнчите? : )По-интересното тук е, че няма страх нито от полицията, нито от съда, нито от затвора. Затова и замислянето "дали" да се престъпи който и да е закон е почти нулево. Разбира се, че в такава среда престъпленията ще нарастват всяка година.Друг важен факт е, че няма алтернатива. Ако българите спрат да крадат масово, паричният поток ще падне поне три пъти, което просто ще доведе до фалита на държавата. Затова и никой не се наема сериозно да спира краденето. Самоубийствен ход.
39
0
 
37
 
! Отговори
ДО 42 преди 12 години
Пич,във всяка държава баретите са с маски.... А и да....всички знаем че си рамбо пред компютъра
38
1
 
35
 
! Отговори
до 41,42 преди 12 години
И ся, кат са ***, олекна ли ти?
37
14
 
37
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...и защо тия на снимките са маскирани, защо крият своите свински ***?В нормалният свят тия, дето се маскират, са ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !!!
36
4
 
42
 
! Отговори
Българин преди 12 години
39 - абревиатурата съм я написал СЪВСЕМ ТОЧНО !!! Ето и в съседната статия - отново зверски убит (очевидно от ***) възрастен човек - КЪДЕ са били тогава тия на снимката, дето явно се мислят за някакви робокопи? Или някакъв убит от бой старец няма значение - защо им е на ГРОБ да го пазят, от него файда няма, нали? Даже напротив - като го пречукат ***, няма да му плащат пенсия, ще има повече пари за пожизнената издръжка на самите *** !!!СМЪРТ НА ГРОБ, !!!!
35
0
 
37
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Това е директно крадене от нас чрез държавни служители. Щом има подобни неща значи държавата е слаба.
34
1
 
36
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Абе, ти една абревиатура не можеш да напишеш, па си тръгнал акъл да даваш!
33
5
 
42
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
ГЕРБ би "тройната" и по крадене на ДДС
32
5
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
По-масови ли са ДДС-престъпленията от т.нар. "битова престъпност" ??? Или според ***, подчинените му и ГРОБ масовите *** кражби, терорът, убийствата, вече НЕ СА престъпления, а само проява на етническа самобитност ???
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nie FernU, preztaFleniata V, U, Ovde, Pri, ....koi pishe ili koi gi izgovaria tia sequencii be, arkadashitea niam li da priemat zakon4e koeto da penalizira individi koito sa si prehvarliali sumi, imoti i firmi na POD-DEKLARUEMIA minimum be aloo, tikvite
30
5
 
54
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Общоизвестен ФАКТ е, че червените крадливи *** окрадоха държавата не с оръжие, а с химикалки.Затова сега си съдират дирниците да реват, и пак реват, и пак реват....
29
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ДДС а ГЕРБ престъпленията са най-много у нас за 2010, 2011 и 2012!
28
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех пърдянков, пърдянков.... какви ги вършите с Танов... Все по-малко хваната дрога и все по малко хванати контрабандни цигари и все повече хора пушат цигари без бандерол, пият ракия с неплатен акциз, а дрога можеш да си купиш във всяка дискотека... На фона на тази комедия - пърДянков и Танов се бият в гръдите че постигнали успехи... Е зависи какво наричат успех.
27
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"България продължава да се определя като транзитна страна за всички видове наркотици. Най-често трафикираният наркотик през страната е хероин." - Ами то от това се издържат политиците бе , за никой не е тайна.
26
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Холандия е супермаркета за дрога на Европа ама нали е ........ цирк , цирк ,цирк , цирк .
25
7
 
39
 
! Отговори
Да се чете преди 12 години
ДПС престъпленията най-много в у нас за 2011БСП престъпленията най-много в у нас за миналите 66 години!
24
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хе хе..натръшкали ги на земята полицаите..като касапи гергьовденски агънца..показна акция..няма лошо само дето всичко е временно ..
23
0
 
47
 
! Отговори
hihihi преди 12 години
Спорили кои са най добрите хирурзи.Доктор Ганев споделил:В един мерцедес пътувал некъв.Блъснал го влака.Три дни търсихме и намерихме само един *** и едни уши!И ги зашихме.Събеседниците изумено попитали:И какво стана после?Ами оправи се човека.Стана началник.***,пърди и се услушва!Отговорил д-р Ганев.
22
2
 
32
 
! Отговори
незнайко преди 12 години
абе защо не питате комунистите за ДДС то,нали в тяхната каса влиза процент