Гриша Ганчев си разпродава бизнеса

Полицията сглобила заплахата за убийство към шефа на НАП, твърди бизнесменът
Обновена: 31 май 2012 17:16 | 31 май 2012 17:16,
220
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик радио самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май. Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Още по темата

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Гриша Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: бизнесГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 11 години
195 i 193 kvogo za6titavate toia krades,.oligarx dano goi vkarat v pandiza toi i vsi4ki kato nego ama ne viarvam.
181
0
 
0
 
! Отговори
боки преди 11 години
абе роки ти да не си поръчков писач та с копи пейст си публикувал в сто страници тоя коментар........
180
1
 
4
 
! Отговори
Роки преди 11 години
Още малко и да ни се доплаче от жал за Гришата. Милият той започнал от сергията на пазара в София и направил поне 500 милиона. Престъпник от класа - от *** борец та супер бизнесмен (чудесата на България). Забравете за парите на Нора и Луканов, спомнете си за претрепаните честни предприемчиви хора в Ловеч , рекета и многото заплахи за периода 1989-2000. Големият (велик) и честен бизнесмен как ли не!!!Да не споменаваме за първото поръчково убийство в България когато Гришата елеминира собствения си съдружник Крушата, а за поредицата от убийства след това да не говорим. С право се страхува Красимир Стефанов и много добре действуват властите и прокуратурата. Дойде времето и на нашите псевдобизнесмени, с тяхните камъни по тяхните глави. Payback time - the show is on!
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vsi4ki sme gre6ni, svetci otdavna nqma ! No toq pone kolko pari nalq v sporta, ne kato drugite mu kolegi, kadeto gi interesuvat samo qhti i barovski kurorti !
178
0
 
0
 
! Отговори
Ралф преди 11 години
215, аз лично нямам против - стига да го докажат и да го осъдят.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо преди да разпродаде имоти и да скрие пари, не му запорират същите по закона за имоти придобити чрез престъпна дейност???? Или този закон важи само за кокошкарите??
176
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Ей съсипаха го човека ей, сега ще продаде всичко и ще се махне от България,
175
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прости, алчни и завистливи герберасти искат да му вземат бизнеса.
174
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 11 години
Браво Краси Черен, Христо Ковачки, Маргини, Галеви, Р.Овч., Румен Петков, Масларова, Доган, Симеон, СерГЕЙ, Гоце и още ... ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ ГЕРОИ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА !!! С ТАЗИ ПОБЪЛГАРЕНА ТЕМИДА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛЕДА ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ, КОРУМПИРАН МАКАРОН !!! БЪЛГАРИО СПАСЯВАЙ СЕ С ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ !!! Бойко, Цецо и Деана - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО БЪЛГАРСКА МИНКЕ !!! ОК?
173
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако това е единственото му провинение, за което го обвиняват (ДДС за 200 000лв), то халал да му е- инвестирал ги е в спорта, ако ги беше дал на държавата, щяха да потънат. Направо е за медал. Въпроса е, че това е само прах в очите, задържане и разпити с детектор на лъжата на всички счетоводители и адвокати на реалните и поставени фирми, вземане на компютрите и т.н.
172
3
 
9
 
! Отговори
Ралф преди 11 години
Интересно - всички ГЕРБаджии скачат постояно да се конфискува. А това си е от едно време типично комунистически подход. "Фабричка, а? А ти знаеш ли кой е на власт? Хайде, другарския съд реши, че отиваш в Белене, а фабриката отива при наши хора."
171
0
 
0
 
! Отговори
kiti преди 11 години
kato vzemat milionite na na tai nare4enite|kofiskuvat v polza na darjavata| dqnkov 6te uveli4i i moiata pensiq 40 god. staj 134 lv. pensiq
170
1
 
1
 
! Отговори
kiti преди 11 години
v bagaria s 4estnost ne se zabogatiava
169
1
 
15
 
! Отговори
Смехуран преди 11 години
От Ганчев за укрито ДДС на стойност 200 хил.лв (0,2 млн лв) поискаха парична гаранция 500 хил.лв. Такава грамадна парична гаранция е незапомнена и очевидно Гришата се явява дин-душманин на републиката и/или на трите власти - изпълнителната, съдебната и законодателната власти, взети заедно! Направо Джин Гиби: с едната ръка дава пари на Литекс, ама с другата подкопава устоите на Републиката!!! Интересно: на Ковачки, укрил както всички медии твърдят и доколкото си спомням съдия А.Йорданова го осъди за това, ДДС на стойност 16,8 млн лв, каква му беше паричната гаранция? На базата на просто тройно правило излиза,че би трябвало да бъде 42 млн лв! Малеееййй, много пари, много нещо! Ама присъдата на Ковачки за толкова голяма сума укрито ДДС , произнесена преди дни от НО на САС, беше "НЕВИНЕН"! Излиза, че Гришата трябва да бъде 84 пъти (16,8 : 0,2) по-невинен!
168
3
 
5
 
! Отговори
gtf преди 11 години
...а набляга на нискоквалифицирана раб. ръка, дето може да се сменя през ден. За нови машини и специалисти трябват пари, ама тогава от къде за нов мерцедес всяка година. Относно статията - на мен ли само ми се струва, че почна неква атака с-у ГГ, като се използва почти целия държавен апарат. А като знаем миналото и настоящето на нашите управляващи - нещо не сте разделили както трябва май ...така е при комунизма, строй разцъфнал от предателство нема как иначе...
167
3
 
1
 
! Отговори
gtf преди 11 години
до 201ми дай да копаме с мотиките, щото откакто са почнали да произвеждат трактори, много хора са останали без работа. Тва е нормална тенденция да се автоматизира произв. процес, да става по-бърз, качествен и по-малко трудоемък. За всички иначе има хляб, един голем не значи, че малките ще потънат ..по тази логика, като излезе мтел и край- вече никой не може да стъпи на пазара ?!Изобщо не съм съгласен с твоя пост, от гледна точка на раб. места - българския "бизнесмен" не инвестира ....
166
3
 
7
 
! Отговори
до 183 преди 11 години
А знаеш ли на колко семейства са взели хляба????(Не говоря конкретно за Ганчев, а по принцип за всички крупни бизнесмени) Да, те дават хляб сигурно на 1000-2000 или може би 10 000 човека, но на цената на 5000-10 000 или 100 000 хиляди други останали без хляб(естествено процесът е индиректен...) Та така... Трябва да има крупни бизнесмени и да, хората с повече отговорности трябва да получават много повече от другите, но пропорционално да е справедливо... Иначе говорим за геноцид или нещо подобно..
165
6
 
15
 
! Отговори
ee преди 11 години
когато герб се намесиха и във спорта този явно почна да им пречи и за това ще се наложи да им продаде бизнеса си... аз ако бях пък с тия пари после щях да ги поръчам копеленцата нагли :)
164
1
 
10
 
! Отговори
XXX преди 11 години
do Анонимен електората на БСП и ... са все ***, пенсионери, българи-най-ниско образовани, и глупаци6te ti otgovorq. Sporet men i mojebi o6te mnogo hora sa na mnenie 4e vsi4ki kompleksari sa Gerbadjii.Az lisno ne znam edin intiligenten. Pove4eto rabotqt na benziniostanci, zemedelci, prodava4ki v magazini. Li4no ne poznavam nito edin inteligenten
163
1
 
1
 
! Отговори
555 преди 11 години
Кого плашиш бе 6/35