Адриан не съжалявал за убития Николай, а че е хванат

Убийството е било добре планирано, но няколко грешки го издали
Обновена: 3 юли 2012 11:32 | 3 юли 2012 11:28,
110
Адриан не съжалявал за убития Николай, а че е хванат
Зверски убитият Николай. Снимка: МВР

Жестокото убийство на Николай Йорданов, чието тяло беше открито преди два дни, е било планирано, твърди пред bTV Неделчо Стойчев, директор на Института по психология на МВР.

Вчера Софийският градски съд реши обвиненият за убийството на 22-годишното момче Адриан Ангелов да остане постоянно в ареста. Той е основният заподозрян за бруталното убийство.

31-годишният Адриан е от село Гложене, има средно образование и дошъл в София заедно със семейството си. Според разследващите у него надделява чувството за провал.

Адриан има 8-годишна дъщеря. Не е работил през последната година. Описват го като аутсайдер, мързелив, търсещ лесни пари. Николай пък зареждал пицарии и заведения в цяла София. Описват го и като доверчив, отговорен, което се оказало пагубно за него.

Още по темата

Адриан твърди, че Ники е починал при нелеп инцидент. Разследващите обаче са категорични, че убийството му е планирано и целта е грабеж. Зверски убитото момче е имало у себе си 1500 лева, с които след това Адриан ткупува колата си, оставена в заложна къща.

След жестокото убийство тръгва за родната Мизия, краде кофи за смет, слага в тях разчлененото тяло на Николай и ги хвърля в река Огоста.

Хавлиена кърпа с капка кръв с ДНК на Николай от апартамента на Адриан, където е извършено престъплението, го издава.

"Адриан има чертите на аутсайдер – човек, който има претенции, но не ги е реализирал", коментира още Неделчо Стойчев.

Заради свръхпретенциите си Адриан не си е намерил работа, винаги се е чувствал недооценен, Дори не си е плащал сметките в пицарията, където с Николай се запознават.

Адриан не съжалява за убийството, а по-скоро за това, че е заловен.

"В крайна сметка планът не е сработил заради грешките, които е направил", коментира още експертът от МВР.

Една от тези грешки, довели до бързото разкриване на престъплението, е решението на убиеца да вземе няколко пити кашкавал от буса на убития Николай, който изоставил край Централна гара, каза главен инспектор Михаил Наумов, началник сектор „Убийства” в Главна дирекция „Криминална полиция”. Опитал се да ги продаде на пицарията, в която се запознали с Николай, за да спечели някой лев.

При обиска в жилището на Адриан са намерени част от откраднатите пити. Съпругата му дори се опитала да изгори едната пита в печката. Тя не е знаела за убийството, но е предполагала, че кашкавалът е откраднат и е направила опит за укриването на питите.

Същинската работа по разплитането на случая е била, след като се намерени части от тялото на момчето в река Огоста. 

Друга грешка според разследващите са кофите за боклук, които били намерени в реката. Това означавало, че човекът, който го е направил, трябвало да има нещо общо с този регион. След анализ кои от контактите на Николай имат връзка с този регион, се е стигнало до Адриан.

Под натиск от фактите той направил пълни самопризнания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
70
 
! Отговори
с. преди 11 години
Поредния гаден *** довлачил се в София за да безчинства!По корем се тътрят само и само да са в София тия ***!Жалко за доброто момче!Работлив!Със сериозна приятелка и мечти!И да си отиде за едни мизерни 1500 кинта!Почивай в мир,пич!Ще запаля една свещ за теб!
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ви...в тъпите журналисти, така сте си написали статията, че човек не може да разбере кой Адриан, кой Николай, кой кого убил ...
25
0
 
14
 
! Отговори
Алена преди 11 години
Ще го осъдят за дребно хулиганство,заради взетите на заем кофи за смет.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ми прилича на нарцистично разстройство на личността и антисоциално поведение....Но за неменяемост обаче не можа да става дума.
23
15
 
10
 
! Отговори
Плюската преди 11 години
Каква е съдбата на питите кашкавал,така и не се разбра.
22
4
 
6
 
! Отговори
кифла преди 11 години
А тази Неделчо Стойчев как има право да иднася подобна информация?
21
5
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 11 години
Тоя Неделчо Стойчев, най вероятно е завършил някой земеделски колеж и сега се изживява като `психолог`. Такива глупости дрънка, че чак вече не е забавен.А тоя `Институт по психология на МВР` не е нищо повече от един свинекомплекс. За угояване на наши хора. Нищо полезно и приложимо не е излязло от там.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбрах защо ми изтрихте поста като казах че тоя изверг ще бъде добре обслужен от старите кучета в панделата????Какво толкова съм казал освен истината? Или да съм нарушил приличния тон? Кое?
19
1
 
16
 
! Отговори
Надявам се преди 11 години
Осъдете го на три доживотни та като обжалва да стане една доживотна без скъсяване срока на присъдата!
18
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така, допуснахме мързеливата селска и неграмотна *** в града, сега ще им се радваме. който си е читав човек навсчкъде си намира препитание. Хората които са си по селцата и си работят, едва ли мръсния град ще ги привлече с нещо. тук идват 95% от отрепките, за да станат ВИП ***, ***, травестити,дилъри и лъскави ***
17
2
 
18
 
! Отговори
колега преди 11 години
Полицаите и психолога от мвр говорят същите неща както и по случая Мирослава от Перник...как да им вярвам направо незнам.....ужас.....
16
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросния убиец Адриан Ангелов ... само като го видиш и веднага ти става ясно, че иде реч за *** селянин, довлякал се в София и решил да се прави на мутра... с каквито е пълно, за съжаление.
15
41
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
абе, кой каквото е търсил, това намира. така наречената жертва отишла с 1500 лева в джоба в дома на непознат. като си ***, е логично да ти теглят ножа.
14
4
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Защо отмениха смъртната присъда ?Трябва да бъде живот за живот когато е направено умишлено ,а не да ги изкарват невменяеми и да ги пускат ,защото поставете се на родителите на убитото момче и колко случай станаха такива в нашата мила Родина?Тръгнали сме в Европа с тази престъпност и беднотия !!!!
13
1
 
31
 
! Отговори
fhfhf преди 11 години
Публична смърт за такъв ***.
12
2
 
19
 
! Отговори
До Иво преди 11 години
Голяма е! ако убитият беше твой близък? Пак ли щеше да мислиш така, а? Гляма работа, уби майка ми. Какво толкова е станало! М...к!!!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този може да се окаже и сериен убиец.В други медии се твърди,че се работи и по един случай от 2007 г. на разчленен труп.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"" 31-годишният Адриан е от село Гложене, има средно образование и дошъл в София ""
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako e vinoven toz pomak pusnete go na rodninite na ubitia da go ubiat s kamani
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ,С ВЕРИГИ НА КРАКАТА И ВРАТЪ ДО КАТА УМРЕ