Двама мъже се удавиха на плаж "Липите" край Синеморец

Софиянците спасили деца, но мъртвото вълнение ги повлякло
Обновена: 20 юли 2012 15:29 | 20 юли 2012 15:27,
90
Двама мъже се удавиха на плаж "Липите" край Синеморец
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже са се удавили край село Синеморец, съобщиха от полицията в Бургас.

Инцидентът станал днес около 12.20 часа на неохраняем плаж „Липите” край Синеморец.

Телата са извадени от екип на Регионален граничен сектор-Бургас.

По първоначални данни плажуващите софиянци - П.Т., 50-годишен и Х.С., 48-годишен, чули виковете на давещи се деца и влезли в морето въпреки силното вълнение "сологан", което според специалисти в момента е между 2 и 3 бала.

Мъжете успели да спасят подрастващите, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре във водата и те се удавили. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Бургасполицияудавени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
4
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
newasten slu4ai li da go nare4em,oris ili karma. svetiite davat s edna raka a s druga vzimat.bog da prosti idvamata geroi
33
2
 
37
 
! Отговори
бивш морски преди 11 години
Това поверие се отнася за Илинден,ама по Юлианския календар. Тоест за 2-ри август. Тогава морето се "обръща",както казваха старите. Не че днес не може да се удавиш-може винаги,теченията са много опасни! Няколко пъти съм бил в такива ситуации...пази Боже!
32
2
 
24
 
! Отговори
ochevidec преди 11 години
Za nai-golqmo syjalenie ne tocho taka,imashe oshte edin no plajuvashti go izvadiha,a drugite 2ma mnogo burzo vunenieto gi vkara na vutre.okolo 30-40 m. sled Tova gi izvadiha,no kusno.jenata na ediniq se mucheshe 1h da go spasi sled Kato lekaite konstatiraha smurta my.mnogo gadna gledka.Sorry za latinicata no pisha ot tel.
31
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала, умрели са като герои, само малко не ми стана ясно как така са спасили децата, но не са спасили себеси? ТИя деца за да ги спасят трябва да са ги извадили от морето или поне на достатъчно плитко място, но щом закарат децата на плитко би трябвало и те да излязат с тях. Чудна работа.
30
20
 
12
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До 31Морска вода ли си е сипал да пие този рибар преди 70 /!!!/ години?Не мога да повярвам, че сред ползващите компютри и интернет има толкова простодушни и лековерни хора.
29
7
 
22
 
! Отговори
ДО Иван преди 11 години
Иване пишеш глупости, и аз съм много добър плувец и ще ти кажа, че 1. Мъртвото вълнение не тегли надолу, а навътре в морето (т.е. човек не може да се удави от това, ако може да плува)2. Мъртвото вълнение го има до 50 м навътре, в много редки случаи до 70 метра в един сравнително тесен коридор (т.е. оттичащата се вода не може да те завлече в открито море, а само на около 50 метра от брега)3. Най-голямата грешка на човек,... още попаднал в подобно течение, е да се опитва да плува към брега - умората от бързото плуване, за да излезеш в съчетание с паниката са кофти тандем
28
4
 
45
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Аз съм много добър плувец, но наистина има мъртви вълнения и завихряния, които просто не ти дават и най-малка възможност за движение. Колкото и да си силен и опитен, нищо не можеш да направиш. Предполагам, че са попаднали в такава ситуация двамата. Господ да ги прости!
27
4
 
101
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
До днес.бг!!!Ако беше се случило нещо отвратително щеше да е в заглавието на 1000%,но понеже мъжете са ГЕРОИ,давайки живота си за да могат децата да живеят,няма да го напишете в заглавието!!!Иначе след атентата в заглавията ви имаше само думи като ТЕРОР,ПАНИКА,СУМАТОХА,УЖАС...Заглавието трябва да е:ГЕРОИ!!!БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ ЖЕРТВАХА ЖИВОТА СИ ДОКАТО СПАСЯВАХА ДЕЦА ОТ УДАВЯНЕ!!!Много ме е яд на такива продажни журналисти като вас!!!МНОГО!!!
26
6
 
33
 
! Отговори
Илинден преди 11 години
Така беше днес и във Варна.На Илинден, от баба ми зная, морето взема жертви.И не само морето. Навремето преди 70 години спрели един рибар, да не излиза с лодката да лови риба на Илинден. Той седнал в кръчмата и поискал една вода. Докато надигал чашата се задавил и умрял. Навремето и аз се "посмихвах" над думите на баба ми. Сега осъзнавам, че са житейска, изстрадана мъдрост.
25
5
 
11
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Ти си пълна пропаст УейлънАко човек няма вяра се превръща в чудовище!
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За кой ли път ще каща: не се говори "мир на праха им", защото ще бъдат прах поне след година. Не се казва "Лека пръст",защото не са погребавни.Казва се "Светла памет".
23
2
 
23
 
! Отговори
. преди 11 години
Мястото не е гадно, напротив, прекрасно е! Аз ходя там често, лагеруваме там... Супер е, защото още не е налазено от мутри и ниско културни "туристи".
22
2
 
49
 
! Отговори
Seadevil преди 11 години
Явно има много непросветени хора. Илинден може и да е религиозен празник, но също така точно в периода около тази дата се завихря така нареченото "дяволско течение" в западната част на Черно море, т.е. в Български води. Това се случва всяка година по това време, поради смесването на по-топла с по-студена вода. Всички "морски чеда" си знаят, че наближи ли края на юли морето става опасно и започва да взима жертви. Като начална дата на това явление се явява Илинден.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бургас днес имаше силно вълнение и червено знаме, но...морето беше пълно!Към обед беше, вълните се разбиваха на пяна преди да стигнат брега, както при цунами.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На илин ден морето винаги взема жертви .... да почиват в мир :(
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не би на Илинден да сте ....... затова се въртят духовете.
18
45
 
21
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Било Илинден, морето вземало курбан... Що за суеверни дивотии!? Паяжина ли имате вместо мозък!? Религиозните щуротии верно произвеждат пълни ****ти.Напълно нормално е по това време на годината да има подобни случаи и това няма нищо общо с религиозните празници. Естествено, че в средата на лятото има много по-голям шанс някой да се удави, тъй като морето е пълно с хора. Няма да се удави на т.нар. Коледа, я!? Тогава никой не влиза във водата.
17
6
 
17
 
! Отговори
гица преди 11 години
Лека им пръст.Илинден е.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не че е важно, но не разбирам как са спасили децата, а себе си - не? Ако са извели децата на сушата или плиткото, после защо са се върнали?
15
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще спасят децата, а те ще се удавят? Нещо е пропуснато. Сигурно са отишли да помагат на още някое дете, което също се е удавило?Ако са спасили децата до безопасно място, значи и те са били вече в безопасност. Не разбирам. Ако някой има обяснение, моля да напише. Благодаря.